Event: Gamersdag 2009 - Dag 1

Geplaatst: 3 november 2009 07:40
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Afgelopen zaterdag was er weer een gamespektakel in de gamestad van Nederland, Utrecht. In voetbalstadion De Galgenwaard, thuisbasis van FC Utrecht, organiseerde onze vriendelijke collega Ivo Triepels en zijn crew Gamersdag 2009. Gamersdag draait om games en gezelligheid. In een relaxte ruimte kunnen gamers natuurlijk gamen maar ook gezellig met elkaar socializen onder het genot van een hapje en een drankje. De redactie van Gameliner was ook uitgenodigd en natuurlijk van de partij.

Om 10.30 uur hadden Alex, Yordi, Wouter en mijzelf afgesproken op Utrecht Centraal. Gelukkig reden al onze treinen op tijd en waren we netjes op tijd onder het grote blauwe bord te vinden, behalve Wouter. Wouter had blijkbaar zijn klok nog op zomertijd staan en was zodoende om half tien in Utrecht aanwezig. Na enig gebel kwamen we erachter dat Wouter al op locatie aanwezig was en konden wij ook onze reis voortzetten naar het stadion.

Eenmaal daar aangekomen werden we warm onthaald door Ivo, Miranda en de andere crewleden van Gamersdag. Wat een heerlijk warm gevoel! Om elf uur mocht de pers naar binnen en konden wij alvast met de games aan de slag voordat de grote massa naar binnen mocht. En dat deden we natuurlijk. We speelden Guitar Hero 5, Tekken 6, Star WarsThe Clone Wars: Republic Heroes, Need for Speed: Shift en Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen.

Vanaf 12 uur konden alle gamers naar binnen en konden zij naast het spelen van games ook meedoen aan de verschillende toernooien. Zo was NK Gaming, FIFAlive, PESlive en DutchNoobz aanwezig. Ook kwam Boris van Gamekings nog een flinke stapel agenda's langsbrengen en was de grootste verrassing toch wel van Ubisoft met nieuwe beelden van Assassin's Creed 2. Dacht je op First Look nog de nieuwste gameplaybeelden gezien te hebben, Gamersdag beschikte over een nieuwere versie, die nog enkel wat opgepoetst hoeft te worden voordat deze beschikbaar is in de winkels. AC 2 wordt een geweldig spektakel, mark my words!

Naast games was er ook nog een boekpresentatie van gezondheids- en verslavingsdeskundige Herm Kisjes en onderwijsjournalist Erno Mijland. In hun boek 'It's all in the games' lees je over de voordelen van gaming en de nog altijd heersende vooroordelen. Binnenkort kan je hier op Gameliner een recensie van het boek lezen. Het eerste boek werd uitgereikt aan "onze" wereldkampioen Project Gotham Racing Handewasser.

Al met al was Gamersdag 2009 een zeer geslaagd event en wij hebben het flink naar onze zin gehad. En natuurlijk bedankt voor de leuke goodies!

Lees meer