Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Event: Guinness Wereldrecordpoging Non-Stop Gaming

Op een redelijk zonnige vrijdagmorgen begaf ik me naar Rotterdam om daar de door Dixons, Dynabite en Vogel's georganiseerde poging om het Guiness World Record te breken voor het langst aaneengesloten gamen in de categorie actie en avontuur. Het vorige record staat op 40 uur en 20 minuten, dus er staat een hele uitdaging te wachten voor de zes deelnemers!

De locatie voor deze recordpoging is de Dixons aan de Lijnbaan, alwaar het al snel zwart zag van de pers, waaronder RTV Rijnmond, de NOS en Radio 538. Deze recordpoging ging duidelijk niet onopgemerkt voorbij!

onbekend

De recordpoging wordt gedaan met de game Red Dead Redemption voor de PS3. De PS3 is op een nieuwe accessoire van Vogel's geplaatst, genaamd de Twist Dock. Dit handige docking station voor de PS3 is in hetzelfde plastics uitgevoerd als de console zelf en bevat twee houders/oplaadpunten voor maximaal twee controllers en twee USB poorten. Tevens kan hiermee de kabelbundel die uit de PS3 komt netjes worden weggewerkt. Hou Gameliner in de gaten, want over de Twist Dock komt binnenkort meer informatie!

De deelnemers zullen plaatsnemen in comfortabele fauteuils die voor de luxe 40 inch grote tv's waren geplaatst. Zij zullen gedurende de recordpoging constant in de gaten gehouden worden door een medisch team, dat onder andere de hartslag en de gezondheid van de deelnemers in de gaten gaat houden. De recordpoging is niet helemaal 100% non stop gamen: volgens de regels van Guiness mogen de deelnemers per uur dat ze gamen tien minuten pauze nemen. Deze mogen ze ook opsparen door bijvoorbeeld drie uur te gamen en dan een half uur pauze te nemen. Gedurende deze pauze mogen ze eten, naar het toilet, roken of een powernap nemen. Boven de winkelruimte waren voor dit doel bedden weggezet.

onbekend

De deelnemers waren ondanks alle voorbereidingen zeker nerveus. Een van de deelnemers was best gespannen, want hij had Red Dead Redemption nog nooit gespeeld. Hij had al wel vaker lang aan één stuk gegamed, maar nooit op de manier waarop het er hier aan toe gaat.

Onder luid applaus begon de recordpoging om stipt 13:00. Gameliner moedigt de deelnemers natuurlijk aan! Wil je het live volgen? Dan kun je hier de livestream volgen. Dat record moet eraan!

Zondag komen we met de conclusie van de recordpoging. Hou Gameliner dus goed in de gaten!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?