Event: Mini Captivate

Geplaatst: 8 juni 2010 09:33
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Over het algemeen gaan geweld en de kerk niet goed samen. Zeker niet als het gaat om het vermoorden van honderden mensen. Toch was de Posthoornkerk in Amsterdam vorige week de 'place to be' voor het Mini Captivate event met de game Dead Rising 2 als uithangbord. Tja, misschien maakt de kerk een uitzondering als het gaat om het afknallen van zombies?

Het Mini Captivate event is, zoals de naam al aangeeft, een afgeslankte versie van het grote Captivate evenement dat elk jaar door Capcom wordt georganiseerd. De miniversie voor Nederland bestond uit een viertal games, namelijk Okamiden en Ghost Trick voor de Nintendo DS, Sengoku Basara voor de PlayStation 3 en de Wii en natuurlijk de dolle achtbaanrit die Dead Rising 2 heet. Deze laatste was te spelen als Xbox 360 en PlayStation 3 versie.

Natuurlijk doet de Posthoornkerk allang geen dienst meer als heilige plaats, want dat zou ongetwijfeld tot felle protesten van de kerkgangers hebben geleid. Het indrukwekkende gebouw doet tegenwoordig dienst als een plaats voor verschillende evenementen, zoals dit persevenement voor vier producties van Capcom. Om één uur 's middags werden de zware beveiligingssloten van de deur van de kerk verwijderd, en was het de beurt aan de pers om de kerk onveilig te maken.

Dat 'onveilig maken' zullen de kerkbestuurders ook wel hebben gedacht, vandaar dat we weggestopt werden in de kerkers. Dat klinkt misschien negatief, maar was het eigenlijk allerminst. Het doolhof onder de grond was namelijk een toffe en vooral unieke locatie om een evenement als deze te organiseren. Daarnaast was de catering zoals altijd op en top verzorgd, waardoor we ons verder niet druk hoefden te maken over randzaken en ons vol op de games konden storten.

Dat Dead Rising 2 de publiekstrekker was, kon je niet ontgaan zijn. Van de aanwezige consoles was zeker een procentje of tachtig bezet door het vervolg op de zombiegame die in 2006 het levenslicht zag. Qua gameplay zal Dead Rising 2 de kant opgaan van nog meer zombies, nog meer wapens (die je overigens ook met elkaar kunt combineren tot supermoordenaars) en nog meer objecten uit de omgeving die je in hoge nood kunt gebruiken om zombies omver te kegelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat standaard pokerchips? Want ja, ook die kunnen hard aankomen. Meer over de game (en ook over Sengoku Basara overigens) kun je later deze week nog lezen in een uitgebreider 'Gespeeld' artikel.

Het enige minpuntje van het voor de rest top georganiseerde event was de tijdelijke afwezigheid van cola (volgens de barman een goed excuus om aan het bier te beginnen) en de aanwezigheid van maar liefst één Nintendo DS voor twee games. Dat was dus dringen geblazen, zeker achteraf gezien. De beste mannen en vrouwen van Capcom hadden namelijk besloten dat het rond een uur of vier weer welletjes was geweest en trokken zonder pardon en in een verbazingwekkend hoog tempo de stekker uit het stopcontact. Helaas pindakaas, maar de vracht met previewcodes moest blijkbaar weer terug naar Japan. Je kunt ook niet alles hebben natuurlijk en soms is ook voor de pers het leven erg, erg hard.

Lees meer