Event: ModNation Racers persevent

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Afgelopen dinsdag 11 mei was het dan zover; Het persevent voor ModNation Racers werd gehouden bij Lot66 te Breda, dat werd omgetoverd tot een waar gamepers nerd paradijs. Ik was echter al een maand eerder op de hoogte dan Gameliner of de pers zelf, want de heren van Sony heb ik zelf zien langskomen op Lot66 om te bekijken of de locatie geschikt was. Aangezien ik er al jarenlang werk kon ik zo wel raden dat de locatie uitermate geschikt zou zijn. Het was voor mij dan ook extra grappig om er dinsdag rond te lopen als pers en gast, al moet ik toegeven dat ik overal waar ik niet mocht komen toch lekker wel ben geweest, onder de magische spreuk: Hé maar ik werk hier hoor.

Entree 11 mei: LotNation 66.

Helaas liep ik er die dag alleen rond namens Gameliner, want onze nog tamelijk verse redacteur Joost moest afhaken omdat er blijkbaar te weinig plaats was. Voor wat betreft de presentatieruimte kon ik dat levendig en letterlijk ervaren, al was er verder overal ruimte zat en was iedere andere site of blad (zelfs degenen met namen zoals 1337 Gamers Mag FTW! OMG LOLz) met meer dan 1 persoon vertegenwoordigd. Maar goed, dat terzijde, want verder was het super. Ook al is de gemiddelde game journalist bepaald niet open en sociaal te noemen, gelukkig was ik omringd door bekende collega's en bier.

De man die ons alles ging vertellen en uitleggen over de game was William Ho (Aziatische achternaam, dus geen rapper of), één van de belangrijkste leden van het development team van ModNation Racers. Naast uiteraard een enorme kennis van de game, kon hij ook ontzettend goed vertellen en was zijn enthousiasme voor de game duidelijk te merken gedurende de gehele presentatie. En niet voor niets, want wat hij ons liet zien was ook serieus waar de shit.

William Ho, één van de developers, legt alles uit over de game, in een kamer waar elleboogruimte een overbodige luxe is.

Binnen 2-3 minuten had hij een volledige baan gebouwd, en liet hij ons zien dat het gehele proces even intuïtief en organisch werkt als het kweken van lijken in God Of War. Om onze metroseksuele zelf nog verder te verwennen kun je ook nog je poppetje en kart tot in het absurde verbouwen. Hierover komt wel meer in de review, dus lees maar weer verder hoe mijn dag was.

Kun je alles maken wat je wilt maak je Bassie.

De rest van de dag mochten we ModNation Racers naar hartenlust uitproberen op zowel de PlayStation 3 als op de PSP (allemaal PSP 2000's, PSP Go was gelukkig nergens te bekennen). Uiteindelijk mochten we allemaal een stevig rondje karten, en laten zien wie het in de echte wereld het beste kan. Je kon er ook een PS3 mee winnen. Helaas, omdat ik er al zo lang werk, werd mij vriendelijk verzocht niet mee te doen aan de wedstrijd, omdat dat blijkbaar even eerlijk zou zijn als dat je met je eerste racewedstrijd gelijk tegen Michael Schumacher (Michiel Schoenmaker) moet. Als beste stuurman ben ik dus maar aan wal blijven staan. Al met al dus een topdag voor een toptitel, op een toplocatie. En nee, dat zeg ik niet omdat ik daar werk.

Lees meer