Check hier alle The Triple-i Initiative content

Event: Square Enix Line-Up 2010

Geplaatst: 2 maart 2010 08:39
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Wanneer je langer onderweg bent naar je bestemming dan dat je beelden te zien krijgt van een game, dan moet dat spelletje wel een ware knaller zijn. Eind februari werden Alex en ik door Square Enix uitgenodigd om helemaal naar het immer gezellige Antwerpen te komen om al daar twee titels uit hun line-up voor dit jaar te bekijken. It'd better be good.

De twee games waar het om ging waren het langverwachte Final Fantasy XIII en het tropische Just Cause 2. Om vijf uur 's ochtend stond de trein al op mij te wachten, zodat ik na een reis van een uur of vier (met een tussenstop in Breda om over te stappen op de bus) op de stoep stond bij de Metropolis, een gigantische bioscoop in Antwerpen. Maar helaas, de vier uur reistijd was blijkbaar nog niet genoeg, want ook daar moest nog een uur gewacht worden totdat de presentatie van de games eindelijk kon starten. Het leven van een gamejournalist bestaat dus echt niet alleen maar uit het checken van games, er moet en zal gewacht worden.

Het was dan ook een opluchting dat de games zeker de moeite waard waren, zelfs de enorme reis viel in het niet bij wat de mensen van Square Enix ons lieten ervaren. Niet alleen waren de presentaties een genot om naar te kijken, de speelsessie met de twee games die volgde was ook zeker niet slecht. Het is altijd net even iets anders als je zelf met een game aan de slag gaat, al was dat deze keer in positieve zin bedoeld. De games zien er beide goed uit en beloven volgende maand voor een waar spektakel te gaan zorgen. Meer daarover kun je lezen in de binnenkort te verschijnen artikelen.

Om vier uur in de middag werden we losgerukt uit de games, want de buschauffeur wilde ook graag weer op pad, zodat hij op tijd thuis kon zijn voor de warme maaltijd. Moe, maar voldaan keerden we weer terug naar het op die dag druilerige Nederland, maar met de wetenschap dat we twee indrukwekkende games bij kunnen gaan schrijven op de lijst met topgames van het nu al prachtige gamejaar 2010.

Lees meer