Event: X019: Wat kunnen we verwachten?

Binnenkort is het zo ver, dan begint het grootste Xbox-evenement van het jaar. X019 staat in het teken van alles wat te maken heeft met Xbox en dat viert Microsoft in Londen met een heleboel verschillende dingen. Maar wat kun je nu precies verwachten van X019? Dat ga ik je vandaag uitleggen. Als je denkt dat je al eerder zoiets gezien hebt, dan zou dat zomaar eens kunnen. Vorig jaar werd het feest gehouden in Mexico City. Samen met een uitzonderlijk enthousiast publiek werden er meerdere grote updates vrijgegeven voor meerdere games. Grote namen zoals Minecraft, Sea of Thieves, Kingdom Hearts III en vele meer kregen hun tijd in de spotlight, maar volgens onze vrienden van Microsoft zou het er dit jaar nog intenser aan toe moeten gaan. Of ze mij nog meer kunnen vermaken dan Major Nelson die "Yeah boy" schreeuwt in een over de top Black Friday commercial, betwijfel ik, maar dit is wat je kunt verwachten van X019 in Londen!

onbekend

Aankondigingen van groot kaliber

Bij vrijwel elk groot gaming evenement hopen we toch altijd op die grote aankondiging. Die ene gigantische game waar je al zo lang op wacht. Xbox heeft natuurlijk al een sterke E3-presentatie gehad, waarin we meerdere grote titels konden aanschouwen. Wat dacht je van Halo: Infinite, die ervoor moet zorgen dat de Xbox Project Scarlett een goede launch heeft. Of de adembenemende Keanu Reeves, die de zaal deed springen van enthousiasme door zijn rol in Cyberpunk 2077. Genoeg geweldige games, waar we misschien net niet genoeg van weten. We verwachten vele trailers, gameplay video's en releasedatum aankondigingen tijdens X019. Maar niet alleen bestaande games zullen volgens Microsoft verschijnen.

Ook compleet nieuwe games worden verwacht tentoongesteld te worden tijdens X019. Het jaar 2020 duidt een nieuwe generatie in. Xbox Project Scarlett gaat het opnemen tegen de PlayStation 5. Een goede line-up op releasedag is cruciaal voor de console van Microsoft. Er gaan meerdere geruchten rond welke games Halo Infinite gaan ondersteunen. Fable 4 is een veel genoemde game en een echte cultklassieker die Xbox hard nodig heeft. Nu weten we natuurlijk nog niet welke games überhaupt aanwezig zijn tijdens het event, maar bereid je voor op wat toppers. De 14e begint de show met Xbox Inside en daar zullen de meeste verrassingen plaatsvinden. Maar niet alleen de games zelf zullen de aandacht opeisen.

onbekend

Koning in service

Waar Microsoft op dit moment ongetwijfeld in domineert is de service die ze hun spelers aanbieden. Één van de meest succesvolle services is natuurlijk Xbox Game Pass. Voor een vast bedrag per maand heeft de speler toegang tot een enorme bibliotheek aan games. Waar het vooral punten pakt in dat opzicht, is het aanbod zelf. Het zijn niet een aantal oude games die over hun top zijn. No sir. Games worden op release toegevoegd aan de service. Zo hadden we dit jaar Gears 5 en The Outer Worlds die vanaf dag één beschikbaar waren. Alle games die onderdeel zijn van Xbox Game Studios worden op release toegevoegd. Geweldige service en bij bijna elke Xbox Inside show kondigen ze nog wat grote titels aan. Dus verwacht dat dit jaar ook maar.

Iets waar Microsoft ook niet vreemd van is, is het toevoegen van studio's aan hun eigen line-up. Vorige week waren er geruchten dat Playtonic Games toegevoegd werd, maar dat blijkt niet het geval. Dit wil echter niet zeggen dat er nu helemaal niks aan Xbox Game Studios toegevoegd wordt. Vorig jaar tijdens X018 werden Obsidian en InXile overgenomen door Microsoft en ze lijken nog niet klaar te zijn met het versterken van hun exclusieve studio line-up.

onbekend

Samenspel en community

Kijk, nieuws is iets waar we hier op de redactie natuurlijk geïnteresseerd in zijn. Maar mocht je X019 persoonlijk bijwonen, dan gaat het iets verder dan dat. Er zijn niet alleen meer dan 24 games speelbaar op de beursvloer, maar je maakt alles live mee. Iedereen die aanwezig is, heeft een wederzijdse interesse in de services van Microsoft en hoogstwaarschijnlijk in gaming zelf. Een gezonde en positieve community is één van de vele aspecten, maar misschien wel een mindere bekende, vereiste om een goede fanbase op te bouwen. Evenementen zoals deze zorgen ervoor dat we weer kunnen gamen met elkaar en wat is er leuk aan gamen, als je het niet met je beste maten of familie kan doen.

Microsoft heeft al eerder onthuld, dat alle opbrengsten van de kaartjes aan een goed doel worden gedoneerd. De omzet wordt geschonken aan liefdadigheid organisatie SpecialEffect. Dit genootschap helpt kinderen met fysieke beperkingen te kunnen gamen. Want games zijn voor iedereen, meent ook Microsoft. Het gigantische bedrijf heeft al eerder tijdens een Xbox evenement getoond dat dit een belangrijk onderdeel is van hun identiteit als bedrijf. Zo werd al eerder de Xbox Adaptive Controller onthuld, waar SpecialEffect een groot aandeel heeft gehad tijdens de ontwikkeling.

onbekend

Hopelijk heb je nu een beter beeld van X019! Wat er precies gaat gebeuren, kan ik helaas niet zeggen. Ik ben namelijk geen waarzegger. Dus of het een teleurstelling blijkt of een enorm hypefest, valt nog te bezien. Maar nu weet je in ieder geval wat er kan gebeuren tijdens het grote Xbox-feest in Londen. Kijk je zelf ergens naar uit? Torenhoge verwachtingen of een minimaal vermoeden? Laat het ons gerust weten in de comments! Ik kijk er naar uit om elk interessant detail terug te rapporteren. En al die sappige nieuwtjes vind je zoals altijd terug, hier bij Gameliner.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?