Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Feature: amiibo

Een paar weken geleden verscheen Super Smash Bros. for Wii U. Ik was enorm enthousiast over de game en gaf deze in mijn review dan ook de volle vijf sterren. Tijdens de release van de game zijn er ook een aantal amiibo verschenen en deze week verschijnen er weer een aantal nieuwe amiibo. Ik heb laatst mijn eerste amiibo mogen ontvangen, namelijk Link. Maar wat kan je precies met deze amiibo? En is het de moeite waard om ze aan te schaffen?

Gotta collect 'em all

amiibo zijn beeldjes van ongeveer tien centimeter hoog die je in verschillende games kunt gebruiken. Het zijn eigenlijk de Skylanders van Nintendo. Tijdens de release van de game waren er twaalf amiibo beschikbaar, waaronder Mario, Donkey Kong en Link. Deze week komen daar nog eens zes bij, zoals Luigi en Captain Falcon. Ook volgend jaar zal Nintendo nog nieuwe amiibo gaan uitbrengen.

De amiibo zien er erg goed uit, zelfs beter dan ik had verwacht. Ze bevatten ook onwijs veel detail. In de Link-amiibo die ik heb zie je bijvoorbeeld vouwtjes in zijn groene maillot en zelfs de kleinste details op zijn pouch zijn aanwezig. Het enige wat ik wat minder vind, is de oranje/gele steunpillaar. Link staat namelijk alleen met zijn teen op de staander, dus moest er wel een steunpilaar zijn om hem overeind te houden. Overigens zijn er ook amiibo te vinden zonder een steunpillaar.

Extra content

In de amiibo zit een NFC-chip die kan worden gebruikt in combinatie met de Wii U GamePad, en volgend jaar ook met de New Nintendo 3DS en met oudere 3DS-modellen met behulp van een extra accessoire. Op dit moment zijn er drie games die de amiibo ondersteunen, maar in de toekomst zullen meer games de amiibo ondersteunen.

De belangrijkste game voor de amiibo is natuurlijk Super Smash Bros. for Wii U, want daar zijn ze in eerste instantie voor gemaakt. Alle amiibo zijn echter al als vechter aanwezig in de game, dus je krijgt met de amiibo geen nieuwe vechters tot je beschikking. Sterker nog: je kan helemaal niet met je eigen amiibo spelen. Je kunt de amiibo alleen mee laten vechten door de computer. Hoe vaker je dit doet, hoe hoger zijn level wordt. Daarnaast kan je verschillende abilities aan je amiibo toewijzen om zijn statistieken te verbeteren en voor bepaalde bonuseffecten te zorgen. Hier heb je eigenlijk alleen profijt van als je teambattles met je amiibo doet, want je kan ze zelf niet gebruiken. De integratie van de amiibo in Super Smash Bros. for Wii U valt mij dus erg tegen.

De andere games waarmee je de amiibo kunt gebruiken zijn Mario Kart 8 en Hyrule Warriors. In deze games speel je extra dingen vrij met je amiibo. In Mario Kart 8 krijg je het kostuum van de amiibo die je kunt gebruiken voor je Mii-personage in de game. Bij Hyrule Warriors kan je door je amiibo op de GamePad te leggen elke dag nieuwe wapens en bonussen verdienen. Mocht je Link of Toon Link in je bezit hebben, dan krijg je het Spinner-wapen uit The Legend of Zelda: Twilight Princess er ook nog eens bij. Persoonlijk vind ik deze unlockables iets interessanter dan de mogelijkheden met Super Smash Bros. for Wii U, maar echt heel bijzonder is het nou ook weer niet.

Conclusie

Als collectibles zijn de amiibo leuk om te verzamelen. Ze zien er goed uit en staan daardoor heel mooi in je kast. Op dit moment zou ik de amiibo echter niet aanschaffen als je ze alleen maar voor de extra content in de games wilt gebruiken, want momenteel krijg je daar te weinig voor. Hopelijk zal dat met de toekomstige games gaan veranderen en heb je meer reden om de amiibo aan te schaffen. Voor nu zijn het dus meer vette beeldjes voor de verzamelaars.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?