Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Feature: Animal Crossing-amiibokaarten

Begin deze maand kom je de review lezen van Animal Crossing: Happy Home Designer. Met de Animal Crossing-amiibokaarten kun je echter nog meer uit de game halen. Natuurlijk kun je ze ook gebruiken voor de standaard amiibo-activiteiten, zoals via de amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights of de game Hyrule Warriors, waarbij je elke dag met een aantal willekeurige amiibo wapens en items kunt verkrijgen, maar hoofdzakelijk is de eerste serie amiibokaarten speciaal voor Animal Crossing: Happy Home Designer ontwikkeld.

Nog meer decoreren

Naast de standaardcontent in Animal Crossing: Happy Home Designer zijn er nog veel meer decoratie-opdrachten. Via de amiibokaarten kun je namelijk direct contact opnemen met nieuwe klanten. De game bevat een amiibotelefoon, die je kunt gebruiken om deze nieuwe klanten te bellen. Wanneer je klanten belt, wordt er gevraagd om je amiibokaart op het touchscreen te leggen, althans bij de New Nintendo 3DS. Dit wil natuurlijk nog niet zeggen dat de amiibo of amiibokaarten niet kunnen worden gebruikt via de 3DS of 2DS. Via de NFC-lezer/-schrijver kun je namelijk amiibo gebruiken op de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS. In totaal kun je via de amiibokaarten honderd opdrachten binnenhalen. De meeste dieren ontmoet je ook in de game zelf, maar met de amiibokaart kun je de opdracht direct binnenhalen. Zo kun je weer lekker aan de slag met decoreren en krijg je er altijd een paar nieuwe snufjes bij.

Ga op visite

Met de amiibokaarten kun je ook meer dan alleen extra klanten en accessoires innen. Je kunt je Animal Crossing-dierenvrienden ook uitnodigen om een bezoekje te brengen aan jouw eigen faciliteiten om ze een nieuwe werkfunctie te geven of om een mooi gevulde foto te kunnen maken, maar je kunt ook op visite gaan bij vrienden. Het mooie daarvan is dat het Animal Crossing-figuurtje geïnspireerd kan raken en deze inspiraties, zoals meubels, behang enzovoort, opslaat op je amiibokaart. Deze kun je dus ook weer via je eigen 3DS gebruiken. Daarnaast kun je, zoals al eerder vermeld, ook nieuwe werkfuncties uitzoeken voor je dierenvrienden. Zo kun je niet alleen leuke foto's maken, maar ook geschikt werk vinden voor je dierenvrienden. Elk dier heeft ook een eigen karakter en is dan ook beter geschikt voor bepaalde werkfuncties dan andere dieren.

Verzamel ze allemaal

De amiibokaarten zijn natuurlijk niet alleen maar leuk om in de game te gebruiken. De nodige verzamelgekken willen ze uiteraard allemaal verzamelen. Helaas kun je ze niet op selectie komen. Elk pakje bevat namelijk drie verrassingskaarten. Gelukkig bevat elk pakje sowieso een speciale kaart en twee gewone amiibokaarten. In totaal bevat de eerste serie amiibokaarten, wat overigens de enige serie op dit moment is, honderd kaarten in totaal, waarvan zeventien speciale kaarten. Het kan dus een aardige tijd duren voordat je alle kaarten bij elkaar hebt verzameld. Een zeer leuke uitdaging dus om ze allemaal te verzamelen. Aangezien dit de eerste serie amiibokaarten is, denk ik dat we er in de toekomst nog veel meer kunnen verwachten.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?