Feature: Behind closed doors bij 2K Games

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteren zijn we al langs geweest bij Electronic Arts om daar behind closed doors een aantal van hun nieuwe titels te bekijken. We hebben dat vandaag nog eens dunnetjes overgedaan, maar nu was 2K Games de gelukkige. In dit artikel krijg je alvast een korte impressie van de drie games die we hebben gezien: Borderlands 2, NBA 2K12 en The Darkness 2.

Laat ik voorop stellen dat de ontwikkelaar die de presentatie van Borderlands 2 gaf heel blij was met de aandacht die de internationale pers aan het eerste deel heeft gegeven. Vijf minuten lang complimentjes aanhoren lijkt me hier voldoende bewijs voor. Maar goed, het gaat er uiteindelijk om of het tweede deel de juiste kant op gaat en na een twintigtal minuten gameplay is de conclusie dat het wel snor zit. Borderlands 2 leunt nog steeds op de miljoenen verschillende wapens die je kunt maken en deze keer zijn de verschillen tussen de wapens ook in visueel opzicht te zien. Je wordt dan ook uitgedaagt om zoveel mogelijk verschillende combinaties te proberen en het is zeker de moeite waard om dat te doen. Soms wordt een wapen daar misschien afzichtelijk door, maar daarom niet minder dodelijk. Verder geldt het principe "if you see it, you can go there", dus ook aan de fans van een grote open wereld is gedacht. Borderlands 2 komt midden 2012 uit voor de PS3, X360 en pc.

Het eerste dat opvalt aan deze basketbalgame van 2K is dat alles ongelofelijk gedetailleerd en geanimeerd is. Van de spelers op het veld tot de wisselspelers op de bank en van het joelende publiek tot aan de blèrende coaches langs de zijlijn: alles ziet er geweldig uit. De game is daarnaast toegankelijk voor zowel beginners (die kunnen schieten met één druk op de knop) als gevorderden (zij kunnen door middel van de analoge stick op een geavanceerde manier schieten). Een leuke feature is NBA's Greatest, waarin je kunt spelen met legendarische spelers en de beste teams van vroeger. Dit gaat zelfs zo ver terug in de tijd, dat je in zwart-wit kunt spelen met mannen in te korte broekjes en met te hoge sokken, al is het voor de echte basketbalfan natuurlijk alleen maar genieten.


The Darkness 2, ontwikkeld door Digital Extremes, speelt twee jaar na de gebeurtenissen uit de eerste game en je gaat opnieuw op pad met de protagonist Jackie Estacado. De game kenmerkt zich door twee drakenkoppen aan weerszijden van het scherm, die je helpen om je vijanden op de meest gruwelijke manier om het leven te brengen. Er is echter één ding waar de twee monsters niet tegen kunnen, en dat is het felle licht. Zodra je op een plek komt waar licht schijnt, ben je aangewezen op je vuurijzers, maar dat betekent niet dat je meteen kansloos bent in de strijd. Je kunt namelijk ook de krachten van de Darkness meegeven aan je wapens, zodat je kunt schieten met de meest dodelijke blauwe bonen die je ooit gezien hebt. The Darkness 2 verschijnt in februari 2012 voor de PS3, X360 en pc.

Lees meer