Feature: De 25 beste games van 2011: 25 t/m 21

Geplaatst: 27 december 2011 11:00
Aangepast: 29 november 2019 09:10

De laatste dagen van het jaar zijn aangebroken, en dat betekent dat we kunnen beginnen met een terugblik op de games die we de afgelopen twaalf maanden in ons midden hebben mogen verwelkomen. We hebben de redactie gevraagd om een top vijf van hun favoriete games van 2011 te maken en op basis daarvan is deze top 25 ontstaan. Vandaag trappen we af met de eerste vijf games uit die lijst, oftewel de nummers 25 tot en met 21.

De komende dagen worden er iedere dag vijf nieuwe games aan de lijst toegevoegd, zodat we op de laatste dag van dit jaar kunnen afsluiten met de - volgens ons - vijf beste games van 2011.

De top 25 van dit jaar wordt afgetrapt door een bijzondere game. LIMBO, ontwikkelt door het Deense Playdead, kwam rond het midden van dit jaar uit als downloadable game en wist zowel de nationale- als internationale pers positief te verrassen. Vooral de stijl van de game (alles is volledig in zwart-wit) wist menigeen aan te spreken. Qua originaliteit is LIMBO daarom een game die zeker niet mag ontbreken in een lijst als deze.

De wereldberoemde loodgieter is terug in een gloednieuw 3D-avontuur. Het team achter Super Mario Galaxy heeft keihard gewerkt om van deze game een topper te maken. Het resultaat mag er wederom wezen. Mocht je van een verkleedpartijtje houden, dan kom je met deze game sowieso aan het trekken. De game zit namelijk boordevol power-ups, waaronder de bekende Tanooki-outfit uit Super Mario Bros. 3, maar ook een gloednieuwe: de Boemerang-outfit, waardoor je vijanden met een boomerang kunt uitschakelen.

Vergeet al die andere toffe titels die aan het eind van dit jaar zijn uitgekomen, want de echte toptitel van het jaar is natuurlijk het nieuwe avontuur van Link. Voor bezitters van een Nintendo Wii is een RPG als deze verplichte kost, en voor iedereen die de Wii nog niet heeft aangeschaft is het een reden om dat toch maar eens te doen. Onder andere de dialogen tussen de personages en het prachtige verhaal maken van deze game een pareltje.

Bethesda Softworks kwam dit jaar met twee shooters op de proppen. Eén daarvan is RAGE. Mocht je RAGE nog niet in huis hebben gehaald, doe dit dan snel, want wij hebben enorm genoten van de game. Het spel is ontwikkeld door, id Software, de makers van onder andere DOOM. RAGE bevat een grote, open en post-apocalyptische wereld waarin je kunt scheuren met verschillende voertuigen (waaronder buggy's) en je mutanten moet neerknallen.

El Shaddai is niet op alle punten perfect, maar dat hoeft wat ons betreft ook niet. De game is namelijk uniek. Het spel neemt je mee op een esthetische reis vol prachtige en adembenemende omgevingen en pompt tribale landschappen en majestueuze, plechtige en religieuze voorstellingen op je scherm. Je weet soms gewoon niet waar je moet kijken. Niet alleen is de visuele stijl van astronomische kwaliteit, de combinatie met de kerkelijke muziek maakt deze game een musthave.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer