Feature: De launchgames van de PlayStation 4

Geplaatst: 20 november 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De launch van de PlayStation 4 komt steeds dichterbij. Je hebt op onze site al een aantal artikelen kunnen lezen over deze nieuwe console. Zo vertelde Bob je alles over de nieuwe DualShock 4-controller, heeft Simon het over de PlayStation 4 Eye gehad en Koen besprak met je de binnenkant van de PlayStation 4. Maar bij een nieuwe console zijn de games misschien wel het belangrijkste. Wat heb je immers aan een krachtpatser zonder games? In dit artikel zal ik een overzicht geven van alle games die vanaf de launch beschikbaar zullen zijn.

Exclusieve launchgames
Veel mensen kijken bij de aankoop van een nieuwe console naar de exclusieve games die er voor gaan verschijnen. Daarom zal ik in dit artikel een onderscheid maken tussen de exclusieve games en de games die op meerdere platformen zullen verschijnen of al verschenen zijn. Hieronder kan je een overzicht vinden van de games die exclusief voor de PlayStation 4 zullen verschijnen:

- Blacklight: Retribution (console exclusive) (free-to-play)
- Killzone: Shadow Fall
- KNACK
- RESOGUN (PSN) (gratis met PlayStation Plus)
- The PlayRoom (standaard meegeleverd)
- Warframe (console exclusive) (free-to-play)
- War Thunder (console exclusive) (free-to-play)

Multiplatform launchgames
Het exclusieve lijstje is misschien niet zo heel erg groot, maar multiplatform is er veel meer te vinden. Daarnaast zijn er games in veel verschillende genres, dus is er voor ieder wat wils. Echter hoef je niet speciaal voor deze games een PlayStation 4 te halen, want de meeste zijn ook al speelbaar op de PlayStation 3 en volgend jaar op de Xbox One. Wel zien de games er op de PlayStation 4 stukken beter uit dan op de PlayStation 3 en zullen sommige games net iets anders spelen. Het volledige overzicht van alle multiplatform launchgames kan je hieronder bekijken:

- Angry Birds Star Wars
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- Battlefield 4
- Call of Duty: Ghosts
- Contrast (PSN) (gratis met PlayStation Plus)
- DC Universe Online (free-to-play)
- Escape Plan (PSN) (Cross-Buy)
- FIFA 14
- flOw (PSN) (Cross-Buy)
- Flower (PSN) (Cross-Buy)
- Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
- Just Dance 2014
- LEGO Marvel Super Heroes
- Madden NFL 25
- NBA 2K14
- NBA LIVE
- Need for Speed Rivals
- Putty Squad
- Skylanders SWAP Force
- Sound Shapes (PSN) (Cross-Buy)
- Super Motherload (PSN) (Cross-Buy)
- The Pinball Arcade
- Trine 2: Complete Story (PSN)

We moeten nog heel even geduld hebben voordat we de launchgames zelf kunnen ervaren. Vanaf 29 november zal de PlayStation 4 te koop zijn. Mocht je een PlayStation 4 gaan kopen, dan zijn wij erg benieuwd welke games en accessoires je erbij gaat nemen. Voor meer informatie over alles omtrent de PlayStation 4 kun je bovendien hier terecht.

Lees meer