Feature: Dit speelt Peter deze zomer

Geplaatst: 6 juli 2015 08:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De zomer is niet mijn favoriete jaargetijde. Als persoon die het snel warm heeft, kan ik er inmiddels redelijk goed tegen, door jarenlang op een zolderkamer te hebben geleefd en als drummer in de krappe luchtdichte oefenruimtes mezelf dood te zweten. Van alle dingen die ik het liefst doe in mijn vrije tijd, kan ik maar weinig met lekker weer buiten gaan doen. Gamen en tekenen zijn de uitzonderingen. Met lekker weer niet gamen? Neen, ik zeg: met lekker weer lekker wel gamen!

Binnen kan ik mijn consoles aanslingeren, en ik heb genoeg liggen waar ik zelfs aan moet beginnen. Hoe lekkerder het weer, des te duisterder worden de gamewerelden waar ik in wil dwalen. Noem het gestoord, ik noem het de wereld in balans brengen. Misschien houd ik gewoon van miserabel weer (en sfeer), ik weet het niet. Laatste tijd zit ik weer in een echte horrorstemming en ben ik druk bezig met Alien-games, juist terwijl buiten alles kleurrijk en blij is. Silent Hill heb ik ook juist nu weer heel veel zin in, maar ik voel ook de behoefte opborrelen om weer eens aan een episch grote RPG te beginnen. Dragon Age: Inquisition uitspelen en gelijk door met Skyrim? Wie weet. Ik kijk wel, The Witcher 3 ligt ook al een paar weken naar mij te fluiten.

Belangrijkste om te melden is de handhelds. Bij uitstek geschikt om lekker mee buiten te zitten! Ik houd erg van handheld gaming en vind de apparaatjes ook te gek, daarom heb ik ze allemaal in huis. En wat is de beste handheld console voor zonnig weer? Het eerste model van de Game Boy Advance! Hoe meer je in de zon zit, des te beter is het beeld. Bij de SP-versie van de GBA is het ook goed vertoeven in de zon, maar het scherm ligt iets dieper. Bovendien heb ik ook erg veel games voor dit systeem, omdat het een soort van handheld SNES is heb ik al die gave 16-bitstijlspellen nooit kunnen weerstaan.

De games die ik vooral wil gaan spelen zijn Boktai 1 en 2, de wat minder bekende juweeltjes van Hideo Kojima, welke spelen als soort van Zelda/MGS-spellen. Deze games zijn ook het beste speelbaar in de zon, vanwege dat er een lichtsensor op de cartridge zit, die beïnvloedt ook de kracht van de zon in de game zelf. Aangezien je een vampierjager bent, is het essentieel dat je in de zon zit wanneer je de vampieren gaat verslaan. Deel 3 heeft helaas alleen in Japan het daglicht (of zonlicht) gezien, en daarna is de serie op de DS doorgegaan als Lunar Knights, welke ik nooit gespeeld heb zelf.

Op de DS, 3DS, PSP en PS Vita heb ik ook nog een lading spellen die ik graag zou willen spelen. Lekker onderuitgezakt The Walking Dead, of op het puntje van mijn stoel Star Fox, zal afhankelijk zijn van de temperatuur, maar er zitten ladingen juweeltjes tussen waarvan ik nog lang niet het eind heb gezien of mee ben uitgespeeld. Als nieuwe aanschaf zou ik voor Dangan Ronpa of voor Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney gaan, maar gezien wat er nog klaar ligt om gespeeld te worden, lijkt me dit niet nodig.

Lees meer