Feature: Dit speelt Ruud deze zomer

Geplaatst: 7 juli 2015 08:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Iedereen die niet fanatiek gamet zal zeggen dat de zomer absoluut geen tijd is om veel te gamen. Ik weet echter beter, want vaak is de zomer juist het jaargetijde waarin je veel tijd hebt. Dat komt onder andere door het feit dat er weinig nieuws meer uitkomt in de zomermaanden, het met een ventilatortje binnen vaak beter uit te houden is dan buiten en het je de tijd en ruimte geeft om eens flink door je gamecollectie te spitten. Toch werd de zomer dit jaar op een zeer fijne manier ingewijd, met games als The Witcher 3: Wild Hunt en Batman: Arkham Knight die de thuisblijvers heel wat gameplayuren zullen bezorgen. Helaas heb ik beide games al uitgespeeld en zal ik daardoor wat verder terug moeten kijken om nog wat interessante games voor deze zomer te vinden.

Destiny

In mijn review van Destiny was ik destijds gematigd enthousiast over de game. Daarna ben ik al snel gestopt met dit aparte product, tot ik een paar weken terug ineens weer zin kreeg om met mijn Warlock kont te schoppen. Helaas zorgden verschillende reviewexemplaren van andere games ervoor dat ik nog steeds de level cap van de basisgame niet heb bereikt, iets waar ik deze zomer naartoe ga proberen te werken. Of ik daarna wat tientjes uit mijn zak ga trekken om de twee verschenen uitbreidingen aan te schaffen, daar twijfel ik nog over, maar dat ik momenteel alweer zin heb in mijn volgende Strike, dat is een feit. Het multiplayeraspect van Destiny laat ik nog altijd links liggen, hoewel ik vorige week in een moment van verstandsverbijstering toch wat online potjes heb proberen te spelen en compleet werd vernederd. Ik houd het deze zomer waarschijnlijk dus maar bij de coöperatieve content, die ik overigens ook vele malen leuker vind.

Backlog

Naast Destiny is er niet echt één game waar ik mijn pijlen deze zomer op ga richten, maar ik heb nog genoeg games liggen die nog niet volledig zijn doorgespeeld of zelfs nog in plastic stof liggen te happen. Zo herinnerde Kees me in zijn artikel van vorige week eraan dat ik Hitman: Absolution nog altijd moet uitspelen en moest ik na het zien van de eerste beelden van Gears 4 denken aan mijn nog in plastic verkerend Gears of War: Judgment-exemplaar. Daarnaast ben ik, ondanks het feit dat de game niet enorm goed is, nog altijd sporadisch in de weer met MotoGP 15. Mijn doel is om nog even in de MotoGP-klasse te triomferen, om vervolgens mijn motor voor minimaal een jaar in de pit te parkeren. Wie weet stap ik vervolgens wel weer in een vierwieler, want Project CARS verdient in mijn ogen meer speeltijd dan ik de game tot nu toe heb weten te gunnen. Tot slot heeft The Witcher 3 een RPG-gat in mijn hart achtergelaten dat alleen zal helen als ik vele uren in een andere fantasy RPG ga stoppen. Of dat betekent dat ik verderga met Dragon Age: Inquisition of voor de zoveelste keer afreis naar Skyrim, dat zal de tijd ongetwijfeld uitwijzen.

Ik ben benieuwd of iemand van jullie nog steeds bezig is met Destiny? Zo ja, zijn de twee uitbreidingspakketten aan te raden als ik de multiplayer van Destiny niet speel, maar de overige content wel tof vind? Ook wanneer je juist geen Destiny speelt, hoor ik graag wat jij deze zomer op de planning hebt staan, zowel qua games als qua andere activiteiten. Ik ben benieuwd!

Lees meer