Feature: Nintendo 3DS Guide: Louvre

Geplaatst: 2 december 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ikzelf mag graag naar kunst kijken. Kunst kan mij boeien, het kan mij roeren. Ik was dus ook erg blij dat ik aan slag mocht Nintendo 3DS Guide: Louvre. Ben je benieuwd geworden wat ik van deze interactieve kunstcollectie vind? Lees dan verder.

Kunst, maar dan mobiel
Laten we eerlijk zijn, dit is geen standaard Nintendo-game en zal ook niet door iedereen gewaardeerd worden. Maar dat maakt ook helemaal niets uit, deze Nintendo 3DS Guide is voor een nichemarkt bedoeld. En die doelgroep zal dit zeker kunnen waarderen. Want je hoeft nu niet naar het Louvre toe om de bekende stukken te zien, integendeel, het Louvre komt nu naar jou toe.

Het Louvre
Iedereen kent het Louvre. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar nog lang niet iedereen heeft nog de tijd of nog de zin om ook daadwerkelijk naar het Louvre te gaan. Stel je komt tot het besluit om er wel heen te gaan, dan bestaat er ook de kans dat het er gewoon verschrikkelijk druk is. Met deze guide slaan Nintendo en het Louvre de handen in één en brengen het Louvre naar een ieder die het maar wil zien.

Sinds april vorig jaar zijn Nintendo en het Louvre al een samenwerking begonnen om gebruikers van het museum de Nintendo 3DS te laten gebruiken als een interactieve gids. Dat was dus alleen voor bij het Louvre, maar nu is de game er dus voor iedereen.

Interactief museum
De game is een unieke manier om kennis te maken met alle kunstwerken van het Louvre. Deze kunsten kan je op een normale manier bekijken, maar ook uiteraard in 3D. Je zult bij vele kunstwerken audiocommentaar krijgen. Je kunt besluiten om met een gids een vooraf bepaalde route te gaan lopen met bijbehorend commentaar en foto's, of je kan natuurlijk datgene bezoeken wat jij wilt bezoeken met behulp van de interactieve plattegrond.

In deze game zitten meer dan zeshonderd foto's van kunstwerken, meer dan dertig uur aan audiocommentaar en meer dan vierhonderd foto's van de museumzalen. Al met al een geweldige prestatie voor deze game.

Als je deze game, en je Nintendo 3DS dus ook, meeneemt naar het Louvre, dan zal de game via locatiebepaling aangeven waar je bent en naar welke exhibitie je aan het kijken bent.

Dus wil je een aangename afwisseling tussen The Legend of Zelda: A Link Between Worlds of Super Mario World 3D en heb je altijd al eens het Louvre willen bezoeken? Twijfel dan niet en laat het Louvre gewoon naar jou toe komen met deze game.

Lees meer