Film: Birds of Prey - Gewoonweg Fantabulous

Toen Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn werd aangekondigd stond ik niet direct te springen op de banken van vreugde. Niet omdat ik niks met DC Comics heb, sterker nog ik ben stiekem best wel een beetje fan van wat zij allemaal de wereld in hebben gebracht. Maar vooral omdat Suicide Squad mij een beetje tegenviel. Het was zeker geen slechte film hoor, maar het wist mijn verwachtingen niet helemaal waar te maken. Daardoor waren mijn verwachtingen voor deze film een stuk lager. Geen Batman, geen Joker en alleen een verhaal dat draait om Harley Quinn. Toch kan ik vast verklappen dat mijn verwachtingen goed zijn overtroffen door deze film.

onbekend

It was completely mutual

Het idee van Birds of Prey komt eigenlijk van Margot Robbie, die in Suicide Squad de rol van Harley Quinn vervulde. Nog voordat die film in de bioscopen draaide, pitchte zij het idee bij Warner Bros. en DC Comics. Het resultaat is een spin-off film, waarin Robbie niet alleen de hoofdrol op zich neemt, maar ook produceert. Dat heeft de 30-jarige actrice vaker gedaan, maar bij een verstrooid figuur als Harley Quinn vergt dat toch behoorlijk wat inleving. Dat zij dat in zich heeft, bewees ze wel in Suicide Squad. Ze vertolkte de rol daar wat mij betreft perfect. Lekker gek, zoals het een psychotische vriendin van Joker betaamd. Alleen is de grote vraag of dat genoeg is voor een opzichzelfstaande film. Nou, ja dus. Ik werd verrast door de kwaliteit van de film en de manier waarop het verhaal verteld werd.

Harley Quinn heeft na de gebeurtenissen in Suicide Squad gebroken met Mister J en daar heeft ze het totaal niet moeilijk mee. Zegt ze. Ondertussen zien we in het begin van de film een emotioneel wrak dat zich geen raad weet nu ze er alleen voor staat. Het is zelfs zo erg dat ze niemand verteld dat zij en Joker uit elkaar zijn, ook omdat dit haar ontastbaar maakt. Mensen denken wel twee keer na voor ze iets doen tegen de vriendin van Joker. Om haar zorgen een beetje te verdringen en vooral te verdrinken pakt ze zo nu en dan (lees: dagelijks) een feestje mee in de club van Roman Sionis (gespeeld door Ewan McGregor). Als je een beetje kennis hebt van het DC-universum dan weet je dat hij ook bekendstaat onder de naam Black Mask. Iemand met wie je absoluut geen ruzie wilt. Uiteindelijk komt haar leven als nieuwbakken single aan het licht en krijgt ze iedereen achter zich aan die ze ooit iets heeft aangedaan.

onbekend

We're bad guys, it's what we do

Als er een belangrijke gestolen diamant in het spel komt, komt Harley Quinn in een benarde positie terecht en kan ze niet anders dan voor Black Mask gaan werken. Het complete verhaal wordt verteld door miss Quinn zelf. Dit gebeurt op een manier zoals je dat van haar kunt verwachten. Lekker warrig en van de hak op de tak. In eerste instantie vond ik het een beetje rommelig overkomen, maar dat is nu precies wat past bij een personage als Harley Quinn. Hierin kun je terugzien dat de schrijvers goed hebben nagedacht over hoe ze het verhaal neer hebben willen zetten. Uiteindelijk maakte dit de film juist extra vermakelijk om te kijken, want hoewel het rommelig was, was het nooit onduidelijk wat er aan de hand was. Daarbij zit het niet al te diepe verhaal verpakt in een wikkel vol humor en hilarische momenten. De rollen van Harley, Black Canary, Renee Montoya en Huntress worden op een leuke, maar niet al te diepzinnige manier in elkaar verweven.

De film zit ook vol met vechtscenes die goed in elkaar steken, zowel qua camerawerk als de originele moves die er gebruikt worden. Er wordt ook niet moeilijk gedaan over wat gruwelijke verwondingen. Wat gebroken benen hier en daar, of zwaardere verwondingen worden niet geschuwd en dat maakt de film erg afwisselend. Het ene moment zit er een hyena in een flatje, het andere moment staat Harley Quinn tegenover een leger aan bad guys die het op haar voorzien hebben. Het gaat alle kanten op, net als het brein van onze favoriete Psycho Chick. Dan zijn er ook nog de acteerprestaties en die zitten zeker goed in deze film. De verschillende persoonlijkheden van de Birds of Prey-leden complimenteren elkaar en vullen elkaar op een twisted manier fijn aan. Ook mogen we zeker niet voorbij gaan aan de prestaties van Ewan McGregor, die een fantastische Black Mask op het witte doek neerzet. Een verwaande maffiabaas die overkomt als die aardige oom, maar uit zijn slof schiet als hij zijn zin niet krijgt. Bijgestaan door Viktor Zsazs - helaas zonder kale knar - die alles voor hem goed in de gaten houdt en graag de vuile klusjes opknapt.

Go watch it puddin'

Birds of Prey is geen zware film en voor een diep verhaal hoef je het ook niet te doen, maar als je lekker een kleine twee uurtjes vermaakt wil worden dan is het zeker aan te raden deze film te kijken. Ik had vooraf nooit verwacht dat ik zo positief zou zijn over deze film, maar ik heb oprecht genoten van begin tot eind. Temeer omdat Suicide Squad een leuke film was, maar ook niet echt heel bijzonder. Deze spin-off overtreft Suicide Squad in mijn ogen. De vechtscenes zijn beter, de manier waarop het verteld is, is leuker en de acteerprestaties doen er ook zeker niet aan onder. De Birds of Prey zijn een klein beetje ondergesneeuwd in de grote Harley Quinn-show, maar dat mag de pret niet drukken. Margot Robbie heeft wederom een fantabulous Harley Quinn neergezet en ik heb Batman of Joker geen seconde gemist. O, en kijk de film ook echt helemaal even af. Dus ook de volledige aftiteling. Het is het waard, ik beloof het je.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?