Film: Black Panther

Met Black Panther brengt Marvel weer een superheld naar het witte doek. Rondom deze film ontstond een ontzettend grote hype doordat de personages van Black Panther worden vertolkt door, met name, getinte acteurs. Het verhaal van deze film speelt zich af in Afrika en er zijn dan ook machtig gave shots qua omgevingen in deze film. Maar is dit een daadwerkelijke superheldenfilm of blijft het bij een mooie natuurdocumentaire?

onbekend

In the jungle, the mighty jungle

De film opent met een prachtig staaltje CGI, waarmee het achtergrondverhaal van Wakanda zich afspeelt. Wakanda is een land dat zich voordoet als derdewereldland, maar eigenlijk een technologisch hoogontwikkeld land is. Hier is T'Challa (gespeeld door Chadwick Boseman) de koning geworden nadat zijn vader door een terroristische aanslag om het leven is gekomen. De koning van Wakanda heeft echter de krachten van Black Panther, die worden verkregen dankzij het drinken van het sap van een paarse bloem. De drinker verkrijgt een snel reactievermogen met bovennatuurlijke krachten. Samen met vier stammen houdt T'Challa de vrede en het geheim van de technologie in Wakanda. Dit terwijl juist de vijfde stam zijn rug heeft gekeerd tegen de technologie van het land en bij zijn primitieve gebruiken blijft.

Echter is smokkelaar Ulysses Klaue (hilarisch geportretteerd door Andy Serkis) op jacht naar de rijkdommen en kennis van Wakanda. Het is vervolgens aan T'Challa om Wakanda te beschermen en de keuze op zich te nemen of men de kennis van dit land moet delen aan de rest van de wereld of niet. Dit terwijl hij ook rekening moet houden met het wakende oog van CIA agent Everett Ross (Martin Freeman, bekend als Bilbo Baggins uit The Hobbit), die al een argwanend idee krijgt van het zogenoemde 'derdewereldland' Wakanda.

onbekend

the lion sleeps during the movie

Ondanks het feit dat deze film over een goed script beschikt, heeft Black Panther hier en daar wel haken en ogen. Zo zijn de actiescenes erg belabberd. Door hevig geschud met de camera wordt gemaskeerd dat de bewegingen van de acteurs nihil zijn. Daarnaast valt het acteerwerk van Chadwick Boseman mij erg tegen. In emotionele scenes krijg ik geen enkel medeleven met zijn personage, wat ik toch graag wel zou willen hebben bij het hoofdpersonage van een film. De kracht die zijn superheldpersonage normaal uitstraalt in de strips, vervalt door Bosemans matige acteerwerk.

Wat wel ontzettend goed is uitgewerkt, is de kracht die de zelfstandige vrouwen uitstralen in deze film. Zo is Danai Gurira (Ook wel bekend als Michonne in The Walking Dead) als de sterke doch eigenzinnige lijfwacht Okoye een genot om naar te kijken. Ook blaast de zus van T'Challa, Shuri (gespeeld door Letitia Wright), een frisse wind in deze film door haar nieuwsgierige blik op de wereld. Daarnaast is Andy Serkis een hilarische verschijning in zijn rol als Klaue, maar heeft zijn personage helaas niet de screentijd die ik graag had willen zien.-

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?