Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Gamen is populairder dan ooit nu iedereen thuis zit

Er zijn veel mensen die in deze tijd thuiswerken of niet naar school of college gaan en vooral thuis zijn. Naast de eventuele verplichtingen is er een zee van tijd over om invulling aan te geven. Om de tijd thuis door te komen, is gamen een populaire activiteit. Het is niet voor niets dat het aantal gamers in deze tijd enorm is toegenomen. Dat blijkt alleen al uit de toename van het aantal spelers aan de game Counter-Strike: Global Offense. Dit spel heeft de afgelopen maand een record aantal spelers gekend. In de maand maart zijn er alleen al een miljoen spelers tegelijk actief bezig geweest met dit spel. Ook is er een record neergezet van 1.228.875 spelers en dit is slechts een voorbeeld van een van de online games.

onbekend

Steam vestigt record na record

Steam is een platform voor gameservices dat de mogelijkheid biedt om games op de pc te spelen. Dit platform heeft als gevolg van de coronacrisis het aantal spelers fors zien toenemen. Er is even een moment geweest dat er gemeten over een tijdsbestek van 24 uur meer dan twintig miljoen gamers actief zijn geweest. Daarmee is een nieuw record neergezet nadat het aantal een maand eerder uitkwam op negentien miljoen spelers. Dat eerdere record was te danken aan de lockdown in China. Counter-Strike: Global Offense was met het zetten van het record het meest populaire spel. Andere populaire games zijn onder meer Dota 2 net als PUBG. Mocht de lockdown nog langer duren dan is het helemaal niet vreemd dat de verwachting is dat er nieuwe records komen.

Afgelaste competities op professioneel niveau

Er is dus sprake van een toename van het aantal actieve gamers, maar er is ook een keerzijde aan het verhaal. De online gamewereld is namelijk aan de andere kant op professioneel niveau getroffen door het coronavirus. Er is net als in de fysieke sportwereld ook in de e-sport sprake van afgelaste competities. Een deel daarvan vindt nu doorgang in online toernooien zonder dat er publiek aanwezig is. In de fysieke sportwereld zijn er overigens nog wel een paar uitzonderingen. In Wit-Rusland gaat de landelijke voetbalcompetitie nog gewoon door en is publiek zelfs welkom. De voetbalfans in andere landen zijn in afwachting wanneer de wedstrijden weer doorgang vinden. Wellicht dat er in de zomer nog opties zijn zoals de UEFA wenst om de landelijke competities af te werken. Of dat ook doorgang vindt is nog maar de vraag. Tot die tijd is het altijd mogelijk om zelf actief te gaan gamen om de tijd thuis een afwisselende invulling te geven.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?