Gamescom: Assassin's Creed 3, The Last of Us en Hitman: Absolution

Geplaatst: 12 augustus 2012 12:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:14

Dat de gamescom de grootste gamebeurs is van Europa kunnen we na al die jaren toch wel veilig zeggen. Sterker nog, misschien is het wel de grootste in de wereld. Reden genoeg dus om weer enorm uit te kijken naar deze show en dan in het bijzonder naar de games die de uitgevers er gaan tonen. In deze serie laten we je kennis maken met de toppers van de show, zodat jij precies weet waar je dit jaar naar uit kunt kijken. Vandaag trappen we af met het eerste van drie delen.

Assassin's Creed 3

Na een aantal avonturen met Ezio is het nu de beurt aan een andere assassin om op te staan. We bevinden ons in het Noord-Amerika van de achttiende eeuw. Dertien verschillende Amerikaanse kolonies zijn al meer dan twintig jaar met elkaar in conflict, en balanceren inmiddels op het randje van een enorme oorlog. In al deze chaos ben jij Connor, de nieuwe assassin. Met Britse degelijkheid moet jij ervoor zorgen dat de vrijheid die ooit over deze landen waakte weer terug wordt gebracht. Een flinke uitdaging, maar als assassin moet het eigenlijk geen probleem zijn.

The Last of Us

Als je voor de eerste keer beelden van The Last of Us ziet, dan zou het goed kunnen dat je meteen denkt aan een game als Uncharted. Heel gek is dat overigens niet, aangezien beide games zijn ontwikkeld door Naughty Dog. Alleen al dat feit zorgt ervoor dat de verwachtingen voor The Last of Us enorm hoog zijn. In de game ga je op pad met de volwassene Joey en het 14-jarige meisje Ellie, en moet je zien te overleven in het post-apocalyptische Boston.

Hitman Absolution

Een nieuwe HITMAN, dus een nieuw avontuur met de huurmoordenaar die bekend staat onder de naam Agent 47. Dit keer is er echter geen sprake van een simpel klusje, aangezien Agent 47's persoonlijke en sociale level in het geding is. Hij is verraden door degenen die hij vertrouwde en tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens achterna gezeten door de politie. Een lastig parket dus, maar als huurmoordenaar zou je jezelf daar toch uit moeten kunnen redden. Hoe Agent 47 dat dit keer gaat doen, zien we de komende week op de gamescom.

FIFA 13

Een nieuw jaar, dus ook een nieuwe FIFA; je kunt er de klok op gelijk zetten. Voor EA Sports moet het lastig zijn om elk jaar weer een aantal puntjes te vinden waarop deze al bijna perfecte titel nog verbeterd kan worden, maar de ontwikkelaars hebben die puntjes toch weer in de smiezen gekregen. Zo worden dit jaar je medespelers slimmer in de aanval, wordt het 'Complete Dribbling' principe geperfectioneerd, komen de tactische vrije trappen weer terug en kunnen we in de onlangs aangekondigde 'Skill Games' oefenen op alle facetten van het voetbal.

Lees meer