Gamescom: Electronic Arts op de gamescom

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 14:14

Electronic Arts is opgericht in 1982 en is sindsdien marktleider op haar gebied. Het bedrijf is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en heeft zich inmiddels overal te wereld gevestigd en heeft flink wat bekende titels op haar naam staan.

EA is bekend van de volgende games: Need for Speed, FIFA, The Sims, Medal of Honor, SimCity, Command & Conquer.

De gamescom kan rekenen op de volgende games van EA:

Mass Effect 3

Met het derde deel van Mass Effect komt er een einde aan de sci-fi trilogie van ontwikkelaar Bioware. Het is de laatste keer dat Shepard de strijd aan gaat met de wezens uit het heelal, met als ultiem doel om de aarde te redden van het kwaad. Vooral het ras dat bekend staat als de Reapers zal er alles aan doen om de Aarde in hun handen te krijgen, maar zoals gezegd hebben ze dan geen rekening gehouden met Shepard.
Release: 9 maart 2012
Platforms: PS3, X360, pc

Need for Speed: The Run

Je staat er misschien niet bij stil, maar met The Run brengt EA alweer de achttiende Need for Speed game ooit uit. De game wordt ontwikkeld door Black Box, de studio die verantwoordelijk was voor een aantal eerdere delen in de serie, zoals Hot Pursuit 2, Underground en het recente Undercover. Of de ontwikkelaar deze keer weet te imponeren zullen we op de gamescom zien.

Release: 18 november 2011
Platforms: PS3, X360, pc, Wii, 3DS

Battlefield 3

Battlefield 3 is zonder twijfel de grote klapper van EA. Daarnaast is het de game die de huidige koning van de shooters, Call of Duty, eindelijk eens van zijn voetstuk moet trappen. Het lijkt tot nu toe op dat Battlefield 3 dat nog wel eens zou gaan lukken ook. De Frostbite 2 motor waarop de game draait laat fenomenale plaatjes zien en zorgt ervoor dat je je echt in een oorlog waant. Het enige wat deze game dwars kan zitten is de gigantische hype die ervoor is opgebouwd, maar EA kennende zullen ze daar goed mee om kunnen gaan en wordt Battlefield 3 een kanshebber voor game van het jaar.

Release: 27 oktober 2011
Platforms: PS3, X360, pc

Naast de bovenstaande toppers heeft EA ook de volgende games op de beurs staan:
- Star Wars
- FIFA 12
- NHL 12
- SSX
- Kingdoms of Amalur: Reckoning

Waar?
Electronic Arts is tijdens de gamescom te vinden in zowel hal vijf als in hal zes (zie ook hier).

Hall 5.1, Stands: A010, A010a, A010b, A010c

Hall 6.1, Stands: B070, B080, A070, A080, B053, B060, B061, B080a, C061

Lees meer