Gamescom: Nintendo op de gamescom

Het bedrijf Nintendo is ontstaan uit de naam Fasajiro Yamauchi, wat destijds speelkaarten uitbracht. Pas veel later ging het bedrijf onder de naam Nintendo verder en ontwikkelde het ook games. De eerste console verscheen in 1980 onder de naam NES. Later kwam de SNES, Nintendo 64, GameCube en nu de Nintendo Wii. Inmiddels is Nintendo een grote speler op de consoles markt. Naast consoles heeft Nintendo ook de populaire GameBoy uitgebracht en later ook de Nintendo DS en 3DS.

Nintendo is bekend om de volgende titels: Donkey Kong, Mario, Legend of Zelda, Pokémon of Star Fox.

Helaas heeft Nintendo besloten om de Wii U thuis te laten, maar de rest van de line up maakt veel goed:

Kid Icarus: Uprising

Je mag wel zeggen dat Kid Icarus één van de best ontvangen franchises van Nintendo is. Het was dan ook niet gek dat de internationale pers door het dolle heen was toen ze hoorden dat er een nieuw deel in de serie uit zou gaan komen. Uprising komt uit voor de nieuwste handheld van Nintendo, de 3DS, en wordt ontwikkeld door Masahiro Sakurai (bekend van Kirby en Super Smash Bros.). Maak je klaar voor een snel en actievol avontuur met Kid Icarus!
Release: 2012
Platform: 3DS

onbekend

Kirby

Hoewel de meeste mensen Kirby wel kennen, is er toch nog een deel van de gamersbevolking die nog nooit van het roze personage heeft gehoord. Dat komt dan goed uit, want de nieuwe Kirby voor de Nintendo Wii is zowel voor de echte fans als voor de nieuwkomers een waar avontuur. Kirby is deze keer op pad om de brokstukken van een gecrasht ruimteschip weer bij elkaar te vinden, zodat de gestrande aliens weer veilig terug naar huis kunnen. Wat is het toch ook een schat!
Release: eind 2011
Platform: Wii

onbekend

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Jawel, avonturier Link heeft besloten om eindelijk eens een bezoekje te brengen aan de Nintendo Wii. Dat betekent dus dat de Zelda-serie nu gebruik kan gaan maken van de geavanceerde motion control van de laatst uitgebrachte console van Nintendo. Op die manier kun je eindelijk op een intuïtieve manier met Link op avontuur.
Release: eind 2011
Platform: Wii

onbekend

Ook de volgende games van Nintendo zijn op de gamescom aanwezig:
- Mario Kart 7
- Luigi's Mansion 2
- Super Mario 3DS
- Kirby: Mass Attack

Waar?
Nintendo is tijdens de gamescom te vinden in zowel hal vijf als in hal acht (zie ook hier).

onbekend

Hall 5.2, Stands: A030 B030, B040

onbekend

Hall 8.1, Stands: A020, B020 A021

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?