Gamescom: Overzicht (alle content op een rijtje)

Geplaatst: 11 augustus 2014 12:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:20

gamescom 2014 zit er inmiddels alweer op. Kijk vooral hieronder even naar al onze videocontent vanaf de beursvloer met onder andere de dagelijkse items, maar vergeet ook niet de previews van de belangrijkste en beste games van de beurs. Zeker de moeite waard!

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 augustus vindt de spectaculaire gamescom 2014 plaats in Keulen. Dit betreft de grootste gamebeurs op aarde, die bovendien van 14 tot en met 17 augustus voor iedereen toegankelijk is. Ook Gameliner vaardigt een aantal redactieleden af naar Keulen, om onder meer via een flink aantal video's aan jullie te laten weten wat er daar allemaal speelt. Daarvoor zijn we al een dag eerder, op dinsdag 12 augustus, op locatie, om ook van de verschillende persconferenties verslag te doen.

Qua video's kun je van ons ten eerste dagelijkse video's vanaf de beurs verwachten. Hierin bespreken we een aantal games die we op de beurs hebben gezien of zelfs hebben gespeeld, maar krijg je ook een goed beeld van de sfeer en omvang van de gamescom 2014. Daarnaast zullen er in de week na de beursweek ook een groot aantal aparte besprekingen van games in videovorm verschijnen. Houd Gameliner dan ook goed in de gaten!

gamescom Video's

- gamescom: De aftrap (met de Sony persconferentie)
- gamescom: Beursdag 1 (met onder andere FIFA 15 en Battlefield Hardline)
- gamescom: Beursdag 2 (met onder andere Quantum Break en De Sims 4)
- gamescom: Beursdag 3 (met onder andere Dead Island 2 en Assassin's Creed Unity)
- gamescom: De terugblik (met onze favoriete games en de grootste verrassingen)

Binge-watch much? Liever alle video's in één keer zien? Dat kan!

gamescom Previews

- GC Preview: Sunset Overdrive
- GC Preview: Evolve
- GC Preview: Splatoon
- GC Preview: Destiny
- GC Preview: Dragon Age: Inquisition
- GC Preview: Forza Horizon 2
- GC Preview: Batman: Arkham Knight
- GC Preview: Call of Duty: Advanced Warfare
- GC Preview: FIFA 15
- GC Preview: Alien: Isolation
- GC Preview: Battlefield Hardline
- GC Preview: Middle-earth: Shadow of Mordor
- GC Preview: Tom Clancy's The Division
- GC Preview: The Witcher 3 Wild Hunt

Wie is wie?

Alex ken je misschien al wel van eerdere video's, bijvoorbeeld van Headliners. Alex is een van de drijvende krachten achter Gameliner en daarom is het ondenkbaar dat we hem thuis zouden laten. Bovendien reist Alex al flink wat jaren af naar Keulen en komt zijn ervaring ons dan ook goed van pas. Zijn voorliefde voor Nintendo maakt hem bovendien de ideale man om de vele Wii U- en 3DS-games onder de loep te nemen.

Justin is de man met ervaring. Naast heel wat edities van de gamescom, bezocht Justin eerder al vele andere gamebeurzen, waaronder de befaamde E3. Justin heeft iedere denkbare console in huis, behalve dan de Xbox One. Het zal me dan ook niets verbazen als Justin vooral op zoek gaat naar de Xbox One-exclusives die hem over gaan halen om ook deze console volgende maand aan te schaffen. Ook toppers op andere consoles en handhelds zullen niet aan hem voorbij gaan.

Ook Koen heeft al een keer eerder de gamescom bezocht, maar zijn enthousiasme voor de 2014-editie is nog altijd enorm. Op de vraag naar welke game Koen deze gamescom het meeste uitkijkt, krijg je ieder uur een ander antwoord. Naast een gezonde dosis enthousiasme, staat Koen er vooral om bekend dat hij altijd reëel en nuchter blijft. Dat zal ongetwijfeld ook deze gamescom weer blijken.

Melloney gaat dit jaar voor het eerste naar een gamebeurs en om dan meteen binnen te stappen op de enorme gamescom, is natuurlijk een feest. Melloney zal vooral druk zijn achter de schermen, maar zal af en toe ook met plezier voor de camera verschijnen om te vertellen over de games die zij buitengewoon interessant vindt. Bovendien is het altijd fijn om een vrouwelijk perspectief in ons midden te hebben, om alles om de zoveel tijd weer even passend te kunnen relativeren.

Tot slot ben ik zelf, Ruud, ook van de partij. Om onverklaarbare redenen ben ik de gamescom altijd misgelopen, terwijl ik buiten de augustusmaand altijd op veel evenementen, releaseparty's en andere beurzen te vinden ben. Door mijn kritische blik wordt ik door velen gezien als een echte scepticus, maar als het even kan vertel ik maar al te graag gepassioneerd over games die ik wél bij voorbaat al zie zitten. Ook dat zal ongetwijfeld naar voren komen tijdens de 2014-editie van de gamescom.

Persconferenties

Dinsdag 12 augustus
14.00 - Microsoft persconferentie
19.00 - Sony persconferentie

Woensdag 13 augustus
10.00 - Electronic Arts persconferentie

Ben jij zelf dit jaar ook aanwezig op de gamescom? Laat het vooral hieronder weten en wie weet schitter je zelf nog wel in een van onze video's!

Lees meer