Gamescom: Persconferentie Electronic Arts

De gamescom begint morgen pas echt, maar vandaag heeft Electronic Arts al een persconferentie gegeven waarin ze al hun aankomende titels aan de masaal toegestroomde pers hebben laten zien. Hoewel er natuurlijk niets gaat boven een speelsessie met een game, geeft zo'n presentatie een aardig beeld van wat we deze week allemaal kunnen verwachten. En jongens, wat heeft EA het toch weer goed voor elkaar!

Battlefield 3

De blikvanger van de conferentie was natuurlijk Battlefield 3, de shooter die het op moet gaan nemen tegen Modern Warfare 3. EA gebruikte hun show van vandaag om een aantal nieuwe elementen van de game te openbaren. Eén daarvan was de mogelijkheid om missies in co-op te spelen, waarin het samenwerken met elkaar centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele verdeling van vijanden, waarbij de ene speler de linkervijand en de de andere speler de rechtervijand voor zijn rekening neemt. Daarnaast kun je het voordeel van twee personen uitbuiten door één iemand blind op de vijand te laten schieten, terwijl de ander de nietsvermoedende tegenstander flankeert. Het zijn natuurlijk geen echte nieuwe features, maar je kunt je voorstellen dat het in de sfeer van Battlefield 3 toch net dat beetje extra geeft.

FIFA Street

Eén van de verrassingen van EA's persconferentie was een nieuwe game: FIFA Street. Deze titel wordt gemaakt door de makers van FIFA 12 en wil terugkeren naar wat FIFA Street in het verleden was. Zo kun je twee keer zo veel moves verwachten als in de 'normale' footie van EA en spelen met de grootste clubs en bijbehorende sterren, zoals de twee Champions League finalisten Manchester United en Barcelona. De eerste beelden van de game zagen er in ieder geval vertrouwd uit en het zal ongetwijfeld een titel worden waar veel gamers al jaren naar uitkijken.

De rest

Naast de twee bovenstaande games heeft EA natuurlijk nog veel meer van hun line-up laten zien. Wat dacht je van bijvoorbeeld Mass Effect 3, The Secret World, Need for Speed: The Run, SSX en Kingdom of Amalur: Reckoning. Over al deze games gaan we de komende dagen ongetwijfeld nog veel meer horen, dus hou Gameliner goed in de gaten tijdens deze gamescom. Let the games begin!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?