Gamescom: Saints Row: The Third - Initiation Station

Iedereen die in het verleden wel eens een Saints Row-game heeft gespeeld, weet al wat 'ie kan verwachten met het derde deel. Inderdaad: nog groter, nog meer over-the-top en nog meer wtf-momenten dan in de voorgaande delen. Om de hype rondom de game alvast een beetje op te bouwen, heeft ontwikkelaar Volition de Initiation Station gestart. Als dat maar goed gaat...

Een spel op zich
Ga nu niet als een gek in het rond springen omdat je nu al de kans krijgt om de game te spelen, want zover is het nog niet. De Initiation Station van Saints Row: The Third bestaat namelijk alleen uit de mogelijkheid om al van tevoren je karakter te maken, zodat je die meteen kunt gebruiken als de game uitkomt. Je hoeft nu overigens ook niet gelijk teleurgesteld af te druipen, want het maken van een nieuw personage kunt je bijna zien als een spel op zich. De mogelijkheden die je krijgt om je karakter vorm te geven op de manier zoals jij dat wilt, zijn namelijk bijna eindeloos. Laten we eens een paar voorbeelden bekijken.

Wees creatief
We beginnen rustig. Als je dat wilt, kun je een karakter maken die helemaal op jou lijkt. Doordat je alle details in kunt stellen, is het mogelijk om een in-game personage te maken die jouw digitale evenbeeld is. Van sproeten tot de stijl van je neus en van tatoeages in je nek tot weet ik veel wat: alles kan. Oké, jezelf namaken is leuk en zal je in het 'ergste' geval al een uur speeltijd kosten, maar je kunt natuurlijk nog veel leukere dingen doen. Heb je altijd al knalgeel haar willen hebben, dan kun je daar in Saints Row: The Third voor zorgen. Opvallende truitjes of broeken zijn ook mogelijk en als je graag wat meer sex-apeal wilt hebben (je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoe dat in deze game bij de verschillende geslachten tot uiting komt), dan is ook dat geen probleem. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; be creative.

onbekend

Normaal èn abnormaal
De bèta is inmiddels al een tijdje bezig en sinds 1 november is het voor iedereen mogelijk om zich te wagen aan de Initiation Station. Dat betekend natuurlijk dat er al heel wat creaties online staan van mensen die in een creatieve bui waren tijdens het maken van hun in-game karakter. Alle creaties die tot nu toe zijn geupload kun je bekijken op de officiële website. Er zitten heel normale mensen tussen die je zo in het dagelijks leven tegen zou kunnen komen, maar ook mensen die er wel heel abnormaal uitzien (al zou je dat soort mensen op bepaalde plaatsen ook wel eens tegen het lijf kunnen lopen). Deze Gallery is in ieder geval een manier om zelf inspiratie op te doen als je even niet weet hoe je moet beginnen.

Het lijkt me duidelijk dat ontwikkelaar Volition er veel aan doet om iedereen met een goed gevoel aan Saints Row: The Third te laten beginnen. De game verschijnt op 15 november voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?