Gamescom: Sony op de gamescom

Sony Computer Entertainment werd opgericht in 1946 en stapte in de gamesindustrie in de jaren tachtig, toen het een geluidschip voor de SNES (Super Nintendo Entertainment System) wilde maken. Sony en Nintendo sloegen de handen in één met het project dat ervoor moest zorgen dat de SNES moest uitbreiden. Dit plan werd al snel van tafel geveegd en Sony kwam met haar eigen console op de markt. De PlayStation was een feit.

Sony Computer Entertainment staat bekend om de PlayStation en de volgende titels: Ape Escape, God of War, Formula one en de SingStar-serie.

Sony staat op de gamescom met de volgende titels en projecten:

Uncharted 3: Drake's Deception

Dat de mannen bij Naughty Dog goede adventure-games kunnen maken hebben ze wel bewezen met de vorige delen in de Uncharted serie. We gaan in Drake's Deception uiteraard weer op pad met Nathan Drake, die zich dit keer in 'Atlantis of the Sands' bevindt. Met andere woorden: we gaan met Drake de verzengende hitte van de woestijn in.
Release: 2 november 2011
Platform: PS3

onbekend

Starhawk

Starhawk is een nieuwe IP van LightBox Interactive, een ontwikkelaar die is opgericht in 2009 en waarvan deze game hun eerste project is. In Starhawk verkennen we de verre toekomst en al de technologieën die daarmee gepaard gaan. We belanden middenin een strijd tussen verschillende partijen, die allemaal op zoek zijn naar het zeldzame 'Rift Energy'. En je weet het, schaarste gaat altijd gepaard met enorme veldslagen en dat zal in Starhawk niet anders zijn.
Release: 2012
Platform: PS3

onbekend

PlayStation Vita

Sony brengt niet alleen de nieuwste games mee naar de gamescom, maar laat ook de nieuwe handheld Vita aan het grote publiek zien. De Vita is tijdens de E3 aangekondigd en staat nu al bekend om zijn touchscreen aan zowel de voor- als achterkant van het apparaat. De handheld wordt eind dit jaar in Japan uitgebracht, begin 2012 volgen Europa en Noord-Amerika.
Release: 31 maart 2012
Platform: PSV

onbekend

Ook de volgende games en projecten zijn aanwezig:
- Resistance 3
- Ruin
- SingStar Back To The 80s
- Medieval Moves
- LittleBigPlanet (Vita)
- Uncharted: Golden Abyss (Vita)
- Resistance (Vita)
- Sly Cooper: Thieves in Time
- Smart As Vita

Waar?
Sony is tijdens de gamescom te vinden in zowel hal vijf als in hal zeven (zie ook hier).

onbekend

Hall 5.2, Stands: F041 H040, Z010

onbekend

Hall 7.1, Stands: A010, A021 B020, A022, B011, B021, A011 B010

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?