Gamescom: Super Smash Bros. for Wii U - DLC-collectie 2

Voor Mario Kart 8 zijn er tot nu toe twee DLC-packs verscheen, die bij Alex en mij goed in de smaak zijn gevallen. Je kreeg onwijs veel content voor niet zo heel veel geld. Bij Super Smash Bros. for Wii U zijn we inmiddels ook bij de tweede DLC-collectie beland, al moet ik bekennen dat de eerste DLC-collectie mij is ontschoten. Voor deze tweede DLC-collectie heb ik van Nintendo een downloadcode gekregen om zo aan de slag te kunnen met nieuwe characters en maps voor Super Smash Bros. for Wii U.

onbekend

Sure you can join Smash Bros.

De DLC brengt drie nieuwe vechters met zich mee, namelijk Lucas uit Mother 3, Roy uit Fire Emblem en Ryu uit Street Fighter. Lucas en Roy zijn twee bekenden uit de Super Smash Bros.-serie. Lucas was namelijk al een speelbaar personage in Super Smash Bros. Brawl voor de Wii en Roy in Super Smash Bros. Melee voor de GameCube. Hun moves zijn dan ook nagenoeg hetzelfde gebleven, zoals te zien is in deze vergelijkingsvideo voor Lucas en deze video voor Roy. Grafisch zien de personages er wel een stuk beter uit, wat natuurlijk vooral te zien bij Roy. Ryu is wel nieuw in de Super Smash Bros.-serie. Omdat hij al een vechter is, past hij perfect in de game. Veel van zijn moves uit de Street Fighter-serie zijn dan ook in deze game verwerkt, wat in deze video te zien is.

Voor de Mii-vechters zijn er een hoop nieuwe kostuums toegevoegd. Je kan je Mii nu bijvoorbeeld eruit laten zien als een Inkling uit Splatoon. Het gaat hier dus alleen om het uiterlijk, dus er zijn geen nieuwe moves die je kunt gebruiken. De volgende hoeden en outfits zijn aan de game toegevoegd:

- Isabelle-hoed + Isabelle-pak (cyborg)
- Heihachi-pruik + Heihachi's outfit (bokser)
- Akira-pruik + Akira's outfit (bokser)
- Jacky-pruik + Jacky's outfit (bokser)
- Zero's helm + Zero's pantser (zwaardvechter)
- MegaMan.EXE's helm + MegaMan.EXE's pantser (cyborg)
- Inkling-pruik + Inkling-outfit (cyborg)
- Inkling-inktvishoed

onbekend

Droomkasteel

Er zijn ook een tweetal nieuwe maps toegevoegd, namelijk Suzaku-Kasteel en Dromenland (64). Suzaku-Kasteel is het bekende kasteel van Ryu uit Street Fighter II. Deze map is in Super Smash Bros. erg statisch. Alleen de wolken op de achtergrond bewegen. Dromenland (64) is weer een oude bekende, die al in de allereerste Super Smash Bros. voor de Nintendo 64 aanwezig was. Deze map is geïnspireerd op Kirby en bevat een blazende boom in het midden, die af en toe zal proberen jou van het level te blazen.

Conclusie

De tweede DLC-collectie van Super Smash Bros. for Wii U brengt eigenlijk niet zo heel veel nieuws. Twee van de drie characters kennen we al uit een voorgaand deel en ook één van de twee maps hebben we al eerder gezien. De kostuums voor de Mii-vechters zijn wel allemaal nieuw, maar dan moet het vechten met een Mii-vechter wel je ding zijn. Er hangt echter wel een hoog prijskaartje aan dit totaalpakket vast, namelijk € 22,28. Dat vind ik echt veel te veel voor wat je ervoor krijgt. Jammer, want Mario Kart 8 deed dit wel heel goed. Ik vind het ook vreemd dat je geen korting krijgt bij dit pakket, want je bent net zo duur uit wanneer je alles los koopt. De characters kosten los € 3,99 en de maps € 1,99, wat alweer iets schappelijker klinkt. Ryu en het Suzaku-Kasteel zijn echter alleen als bundel te koop voor € 5,99. Voor de Mii-kostuums bètaal je € 0,79 per stuk, maar ik kan me voorstellen dat je niet alle kostuums gaat aanschaffen. Ik raad je dus aan om alleen hetgene aan te schaffen wat je denkt te gaan gebruiken, want je zal toch nooit duurder uitkomen dan deze collectie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?