Gamescom: Waar we voor de games komen

Geplaatst: 22 augustus 2022 22:11
Aangepast: 22 augustus 2022 23:49
-

Na twee jaren van afwezigheid is gamescom dit jaar eindelijk weer terug. De grootste gamebeurs van Europa opent woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus haar deuren. Wij van Gameliner zijn uiteraard weer van de partij, want een feestje als gamescom willen we niet graag missen. Maar welke uitgevers zijn er allemaal aanwezig op gamescom? Welke games brengen zij met zich mee en wat staat ons überhaupt allemaal te wachten? We hebben alle ins en outs voor je op een rijtje gezet.

gamescom 2022 logo

Opening Night Live

De aftrap van gamescom 2022 is - ondanks dat de beurs de afgelopen twee jaar geen doorgang kon vinden - traditiegetrouw Opening Night Live. Dit vindt altijd de avond voor de eerste dag van gamescom plaats. Zeg je een grote videogameshow, dan zeg je Geoff Keighley. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Canadese presentator ook het hosten van deze show voor zijn rekening neemt. Op 23 augustus om 20:00 uur Nederlandse tijd gaat de show van start. Zorg ervoor dat je wat snacks in huis hebt gehaald en drankjes hebt ingeschonken voor het begint, want Opening Night Live duurt ongeveer zo'n twee uur. De line-up is al zo goed als bekend en tijdens de show komen er veel teasers en trailers voorbij van grote games. Wil je Opening Night Live nog leuker beleven? Kijk het dan gezellig samen met ons! Schakel op dinsdag 23 augustus om 20:00 uur in op het Twitch-kanaal van Gameliner. Patrick en Eilish doen namelijk live verslag van de gehele show.

Opening Night Live belooft veel grote titels een podium te bieden. In totaal komen er meer dan dertig games aan bod, maar Geoff Keighley heeft op Twitter al een deel van de line-up bekendgemaakt. Zo zijn onder meer Sonic Frontiers, Hogwarts Legacy, The Callisto Protocol, The Outlast Trials, Gotham Knights, Goat Simulator 3, Return to Monkey Island en The Expanse: Telltale Series onderdeel van de show. Ook wordt er tijdens het avondvullende programma een nieuwe game onthuld van Unknown Worlds, de makers van onder meer Subnautica en Subnautica: Below Zero. En dat is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg, want dan zit je nog lang niet aan de ruim dertig games die voorbij gaan komen.

Gamescom 2022 x Gameliner

Ook dit jaar is de Koelnmesse in Keulen weer een bolwerk voor menig uitgever, ontwikkelaar en natuurlijk ook bezoeker. Met maar liefst tien hallen is er genoeg te beleven op de beursvloer. Een aantal hallen is speciaal ingericht om de pers te ontvangen, maar verreweg de meeste hallen zijn gewoon toegankelijk voor de bezoeker. Je kunt hier alvast aan de slag met de nieuwste games. Mocht je af en toe wat afwisseling willen, dan vind je dat ongetwijfeld in de hal waar alle merchandise stands hun plek innemen of kun je je ogen uitkijken in Cosplay Village, waar menig gameliefhebber zich een personage uit een game aanmeet. Ook aan de mensen die retrogames een warm hart toedragen is gedacht. Er is dus eigenlijk voor ieder wat wils en dus loont de moeite om eens naar Keulen af te reizen.

Zoals gezegd zijn wij zelf ook aanwezig op gamescom, dus mocht je ons daar tegen het lijf lopen schroom dan niet om even gedag te zeggen of een praatje te maken. Het Gameliner-team dat dit jaar afreist naar onze oosterburen bestaat uit vier man. Alex; die met zijn twaalfde keer min of meer al toebehoort tot het meubilair aldaar. Hij gaat ons gamescom avontuur in beeld brengen. Rudy; die voor de vierde keer gamescom beschouwt als een soort oktoberfest, waar hij tussen het drinken van heel veel liters bier en het vreten van ranzige bradwürst door ook zo nu en dan nog een game checkt. Bram; die zeer waarschijnlijk nauwelijks weg te slaan is bij menig indie ontwikkelaar. En Nils; die het hele spektakel dit jaar voor het eerst gaat meemaken.

rudy en alex gamescom 20221nils en bram gamescom 2022

Games, games en nog meer games

Natuurlijk wordt ons bezoek aan gamescom allesbehalve een snoepreisje. Het olijke viertal dat ons vertegenwoordigd wordt namelijk hard aan het werk gezet en de agenda staat al bommetje vol met een grote diversiteit aan afspraken. Na het bekijken van Opening Night Live, staat namelijk ook nog de Xbox Showcase op het programma. Hier gaan Rudy Bram en Nils aan de slag met games als Pentiment, A Plague Tale: Requiem, Disney Dreamlight Valley, Lies of P, Sea of Thieves en nog veel meer. Iets na de Xbox Showcase staan bezoekjes aan Farming Simulator en Warhammer 40,000: Darktide op het programma en als afsluiter van de eerste volle dag wordt One Piece: Oddyssey ook nog even onder handen genomen.

De tweede dag kent ook weer een aardige hoeveelheid afspraken waar een aantal zeer noemenswaardige titels bij zitten. Wat denk je bijvoorbeeld van SpongeBob: The Cosmic Shake of het pas aangekondigde Earth: Rival, van de TikTok-eigenaar ByteDance. Miasma Chronicles en Serial Cleaners worden ook nog even aan de tand gevoeld. Vrijdag - de laatste dag dat onze delegatie aanwezig is - staat ook weer in het teken van veel games checken. Die dag gaan we langs bij games als Alone in the Dark, Hyenas, Company of Heroes 3, American Arcadia, Sonic Frontiers, Planet of Lana en LEGO Brick Tales.

A Plague Tale Reqiuem gamescom

Mis niks van gamescom 2022

Als je begrijpelijkerwijs echt helemaal niks wil missen van gamescom 2022, dan doe je er goed aan om ons goed in de gaten te houden de komende week. Op ons Gameliner YouTube-kanaal check je de laatste previews vanaf gamescom en zie je bovendien ook veel beelden van de beurs zelf. Hou ook onze sociale mediakanalen als Instagram en Facebook goed in de gaten, zodat je alle sfeerbeelden en behind the scenes kunt bekijken. Op ons Twitch-kanaal check je samen met Patrick en Eilish de Opening Night Live show op dinsdag 23 augustus om 20:00 uur. En natuurlijk is het laatste en heetste nieuws vanaf de beurs gewoon te lezen op onze website.

fifa 2020 gamescom 22

Gameliner Awards 2022

Tijdens ons bezoek op gamescom leggen we kilometers af. Tussen al deze wandelingen door aanschouwen we een grote hoeveelheid games. Een evenement als gamescom is de uitgelezen kans om alvast een voorschot te nemen op de Gameliner Awards die wij ieder jaar uitreiken. Daarom zijn we dit jaar bewapend met de 'Best of gamescom' nominee labels. Een select aantal games krijgen dit eervolle label toegekend en weten zich hiermee automatisch te kwalificeren als een potentiële Game of the Year. Benieuwd naar de content rondom de Gameliner Awards van de voorgaande jaren? Deze check je hier.

Gameliner Awards 2022

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord