Gamescom: Welke game je moet vragen aan de Sint

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Sint staat weer op het punt van uitdelen, maar er zijn genoeg fanatieke gamers die nog altijd twijfelen over welke game er bovenaan hun verlanglijstje moet komen te staan. Daarom heb ik een aantal redacteurs gevraagd om één game te noemen, die jij volgens hen aan de Sint moet vragen. Als we hen mogen geloven, zul je daar geen spijt van krijgen.

Boy

Lieve Sint, aangezien ik een hele lieve jongen ben geweest het afgelopen jaar, wil ik graag een cadeau aan u vragen. Natuurlijk kunt u in het grote rode boek wel zien wat ik heb gedaan, maar weet u nog dat oude vrouwtje dat ik uit de bus heb geholpen. En dat hondje dat in de regen stond te wachten op zijn baasje, die heb ik onder een afdakje gezet. Toch denk ik wel dat alleen die twee dingen goed genoeg moeten zijn om Pokémon Omega Ruby of Alpha Sapphire van u te krijgen. Ik vind dat echt een hele toffe game, met vernieuwende dingen zoals de Soar-functie en veel nieuwe Pokémon. En vergeet natuurlijk niet de 3D-wereld en mega-evoluties! U ziet al mijn enthousiasme denk ik wel, dus ik hoop dat deze game in mijn schoen zit op 5 december. Veel liefs, Boy.

Kees

De temperatuur is aardig aan het zakken, overal hoor ik kinderen liedjes zingen en Dieuwertje Blok komt elke avond voorbij op de tv. Dit kan natuurlijk maar één ding betekenen: Sinterklaas is weer in het land. 5 december is bijna daar en dit is dan ook het ideale moment om nog snel even een verlanglijstje in je schoen te stoppen. Uiteraard zullen de meeste van ons ook nog een game willen vragen en aangezien het voor de Sint ook crisis is, lijkt het me verstandig om het bij één game te houden, maar welke?

Lieve Wat kreeg de Sint ten gehoor? Op jouw verlanglijst stond een game, en wel Middle-earth: Shadow of Mordor. Hoewel de Sint niet veel heeft met al dat geweld begrijpt hij wel, dat jij aan de slag wil met dit toffe spel. Een fraaie wereld, goede gameplay en een degelijk verhaal, daar ga jij straks mee aan de haal. Gamepiet heeft mij dan ook toegezegd, dat dit spel echt voor jou is weggelegd. Maak je pakje maar snel open en ga met Middle-earth: Shadow of Mordor aan de slag, dan ziet Sint jou volgend jaar weer op deze speciale dag. Groeten van de Sint.

Melloney

Tja, welke game moet je dit jaar vragen aan de goedheiligman? Nou, dat zal ik je eens vertellen! Het zal voor sommigen zeker een verrassing zijn, maar ik zou toch helemaal voor Assassin's Creed Unity gaan. Nu weet ik dat velen deze game maar niks vonden met al zijn problemen en erg teleurgesteld waren over het algemeen, maar toch is Unity een heerlijke game! Waar Black Flag nog erg afweek van vorige delen, is Unity weer helemaal terug naar de roots gegaan, wat ik erg kan waarderen. Dus hup, zet Assassin's Creed Unity bovenaan je lijstje, kijk door de kleine gebreken heen en geniet nog vele uren van deze game!

Ruud

Ik heb er momenteel al vele tientallen uren inzitten, maar nog altijd blijft het gevoel van nabije afronding uit. Dragon Age: Inquisition is enorm, maar daarnaast ook nog eens enorm leuk. Met deze indrukwekkende RPG zul je je niet snel vervelen tijdens de gure winternachten en mocht je deze game uit de zak van de Sint grabbelen, dan hoef je eigenlijk ook meteen niets meer voor Kerst te hebben. Houd je van een grote, onbekende wereld om te ontdekken, een zeer interessant en diep verhaal en ben je gek op alles wat maar met role-playing games te maken heeft, dan is Dragon Age: Inquisition dé game voor jou!

Simon

Beste,
Het is bij de beesten af dat je nog geen cadeau hebt gehad,
voor een verre reis voor jouw ontspanning had de sint geen geld,
daarom bedacht de Sint voor jou een trip naar Kyrat,
een mooie combi van het vakantiegevoel en een portie geweld,
een game waar je jezelf vele uren mee kunt vermaken,
ik gun jou met deze game heel veel knalplezier,
dus ga nu maar gauw je cadeau openmaken,
en geniet van je exemplaar van Far Cry 4.

Yordi

Sinterklaas heeft het wat betreft de datum van zijn verjaardag goed bekeken. De laatste maand van het jaar is er gegarandeerd eentje waarin er zoveel spellen uit zijn gekomen dat je ze zeker niet allemaal kunt spelen. Genoeg keuze dus, al is de keuze daarom natuurlijk wel een stuk lastiger te maken. Mijn keuze is misschien opvallend omdat het een game betreft die al een tijdje geleden is uitgebracht, maar wat mij betreft is het wel een enorm verantwoorde keuze. Zeker als je een sportliefhebber bent. De game die je zou moeten vragen aan de Sint is FIFA 15, puur en alleen al omdat dit een game is die je het hele jaar door blijft spelen. Totdat FIFA 16 in september volgend jaar wordt uitgebracht natuurlijk. Voetballen kun je het hele jaar doen, en als het dan even winterstop is, ga je gewoon digitaal door met FIFA 15. En ja, fans van Pro Evolution Soccer (het kostte me moeite om die drie worden te tikken) kunnen ook die voetbalgame kopen en er vervolgens het hele jaar zoet mee zijn.

Heb jij al een keuze kunnen maken? Welke game hoop jij spoedig op je schoorsteenmantel te vinden? Laat het ons vooral weten middels een reactie!

Lees meer