Gameseries: Monkey Island - Deel 2

Geplaatst: 7 augustus 2010 15:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

In The Secret of Monkey Island moest je het als de beginnende en ietwat stuntelige wannabe piraat Guybrush Threepwood opnemen tegen de boosaardige LeChuck. Na een episch avontuur dacht je van hem af te zijn... Maar de hilarische avonturen van Guybrush Threepwood gaan verder in:

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (1991)
In dit tweede deel begon Guybrush aan zijn nieuwe taak: het vinden van de legendarische schat van Big Whoop. Dit gaat natuurlijk niet zonder horten of stoten, waarbij roet in het eten wordt gegooid door de als zombie herrezen LeChuck. Alles aan deze game was precies wat je vanuit de eerste Monkey Island kon verwachten. De droge humor, slimme puzzels en grappige conversaties waren weer op een niveau dat je de game met een constante glimlach speelde. De bekende karakters passeerden weer de revue: Gouverneur Elaine Marley als de bijna ontastbare liefde, de Voodoo Lady als de mysterieuze begeleidster, en natuurlijk entrepreneur Stan, ditmaal als begrafenisondernemer met extreem scherpe prijzen en goede aanbiedingen. De avonturen van Guybrush brachten hem uiteindelijk, na vele omzwervingen, puzzels en grappige situaties, naar de legendarische schat van Big Whoop. Dit bleek een pretpark te zijn alwaar hij het tegen de herrezen zombie piraat LeChuck op moest nemen.

Monkey Island 2: Special Edition
Ook van deze Monkey Island is een paar weken geleden een special edition uitgegeven, met volledig herziene interface en besturing, maar met exact dezelfde verhalen, puzzels en grappen. Deze game is voorzien van een volledige voice-over en opnieuw opgenomen muziek. Ook is de game grafisch gepimpt, zodat het er naar huidige standaard uitziet in plaats van de oude 320x200 resolutie van de versie uit 1991. Mocht je liever op de oude manier spelen, dan kun je deze met een druk op de knop instellen, waarbij de game naadloos omschakelt. Als kersje op de taart is er een audio commentary toegevoegd, waarbij onder andere Monkey Island designers Tim Schafer (ja, die van Brütal Legend) en Ron Gilbert commentaar geven op de game, de grappen en de ontwikkeling van de game. Deze versie is zeker de moeite waard!

The Curse of Monkey Island (1998)
In het lang verwachte derde deel in de Monkey Island serie treffen we Guybrush aan dobberend in een botsautootje in het midden van de zee. In de game moet je de per ongeluk door Guybrush vervloekte Elaine Marley redden door de vloek te verbreken en de kwaadaardige LeChuck proberen te verslaan. In dit deel van de serie werd de gehele dialoog voorzien van een uitmuntende voice cast die de game en de bijbehorende humor op geniale wijze tot leven brachten. Ook de muziek was voor het eerst door een echte band gespeeld en opgenomen. De bekende karakters keerden allemaal terug, en op een manier die perfect aansloot op de gebeurtenissen in Monkey Island 2. Stan wordt bevrijd uit een doodskist waar je hem in deel 2 in hebt opgesloten, LeChuck is nog steeds een zombie piraat, en de duels zijn wederom een uitwisseling van beledigingen. Ook worden er veel nieuwe karakters toegevoegd zoals bijvoorbeeld de zingende piratenkappers uit kapperszaak The Barbery Coast.
Maar de introductie van één karakter springt bij deze game meteen naar voren: Murray the Demonic Skull!

De volgende keer kom ik alweer met het derde en laatste deel van deze gameseries, dus houd de site in de gaten!

Lees meer