Gameseries: Resident Evil - Deel 3

Zit je er weer klaar voor? Dan is hier deel 3 van de Resident Evil gameserie. Vorige keer besprak ik Resident Evil 2 en 3. In dit deel kun je lezen of de serie stand kon houden of dat het echt meer van hetzelfde werd. Lees hieronder meer over mijn liefde voor de games, maar ook over de gemengde gevoelens die om de hoek kwamen kijken.

Resident Evil Code: Veronica (X) (2002) Dreamcast/PlayStation 2: Slijtage in zicht
De volgende game uit de serie die ik speelde was Resident Evil: Code Veronica. Deze verscheen eerst op de Dreamcast, om later op de PlayStation 2 te verschijnen. Ik had nog niet zo lang een PS2 en ik keek enorm uit naar deze game. Ik weet nog heel goed hoe ik deze kocht toen ik een vriend van mij bij mij thuis logeerde. We begonnen vroeg in de avond te spelen, waarbij hij vooral meekeek, om vervolgens niet meer te stoppen met spelen. Voordat we het doorhadden kwamen de eerste ochtendstralen de kamer binnen en hadden we de hele nacht doorgehaald. De game was toen net uitgespeeld. Heerlijk nu ik er weer aan denk, die goede oude tijd dat ik nog nachten doorhaalde om games in één keer uit te kunnen spelen. Ondanks dat de game heel vet was viel het toch allemaal wat tegen. De Resident Evil franchise begon duidelijk slijtage te tonen; het werd een beetje meer van hetzelfde. Ook de graphics waren niet echt met sprongen vooruit gegaan. Het kon net zo goed een PlayStation 1 game zijn. Ik was toe aan vernieuwing, mijn liefde voor de franchise begon een beetje te doven. Er mag echter wel vermeld worden dat de Dreamcast-versie er beter uit zag qua graphics. Op deze console heette de game Resident Evil Code: Veronica en op de PlayStation 2 Resident Evil Code: Veronica X, die toch wel een mindere poort bleek te zijn.

Het verhaal in het kort ging over Claire Redfield die op zoek gaat naar haar broer Chris. Dat brengt haar naar Parijs, waar ze gevangen wordt genomen door Umbrella en in een cel wordt gesmeten op Rockfort Island. Ze weet te ontsnappen en voor ze het weet moet ze het weer opnemen tegen allerlei zombies en ander T-virus gespuis. Het virus is losgelaten door Albert Wesker die zelf het T-Veronica wil afpakken van Alexia Ashford. Uiteindelijk komen later in de game Chris, Claire en Wesker terecht in een Antarctische basis van Umbrella, waar ze een gemuteerde rottende Alexia Ashford tegen het lijf lopen. Chris en Wesker begraven even de strijdbijl om samen Alexia voorgoed onder de grond te stoppen. Onderwijl neemt Claire het op tegen een ander gemuteerd monster. Wesker weet weer te ontsnappen en verdwijnt in het niets en Claire en Chris weten ook te voorkomen dat hun tere lijfjes in stukken worden gereten door de grote explosie van de basis te ontvluchten.

Resident Evil 4 (2005/2007)Wii, PlayStation 2: Een nieuwe start
Bij het vierde deel uit de serie besloot Capcom de serie volledig in de reboot molen te gooien. Plots was daar een inventievere manier van besturen, waren de achtergronden niet meer pre-rendered maar volledig 3D en zelfs de zombies waren verdwenen van het toneel. In plaats daarvan kregen we Spaanse dorpsbewoners achter ons aan, die 'bestuurd' werden op afstand. Ondanks dat ik Resident Evil 4 echt helemaal grijs speelde en het een enorm spannende en vette game vond, was het echte Resident Evil gevoel een beetje verdwenen.

Het verhaal ging in het kort over Leon S. Kennedy die de dochter van president Graham, Ashley Graham, moet redden. Als vermoedelijke kidnappers worden leden van de sekte Los Illuminados aangewezen, die opereren vanuit Spanje. Leon komt weer oog in oog te staan met Ada Wong, ze blijkt dus de val te hebben overleefd. Ada Wong is enkel uit op een sample van het virus en gaat haar eigen weg. De sekte maakt gebruik van Las Plagas, een parasiet die mensen willoos maakt en zo kunnen ze op afstand 'bestuurd' worden. Hun doel is om de parasiet bij Ashley in te brengen en zo via haar de Amerikaanse top te kunnen besturen. Leon weet Ashley te redden en het eiland te ontvluchten per Jetski, voordat het volledig in puin ligt.

Ik ga weer afscheid nemen van jullie, het derde deel zit er alweer op. Volgende keer ga ik het hebben over Resident Evil 5 en zal ik tot slot een lijst laten zien van alle Resident Evil games bij elkaar, dus tot dan!!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?