Gameseries: Resident Evil - Deel 4

Welkom terug bij alweer het laatste deel van de Gameseries rond Resident Evil, met vandaag het nieuwste deel uit de serie en een overzicht van alle Resident Evil gerelateerde games.

Resident Evil 5 (2009) PlayStation 3, Xbox 360, PC: Dodelijk garneren
Resident Evil 5 borduurde lekker voort op de gameplay van Resident Evil 4, met natuurlijk next gen graphics. De game wist een enorme spanning neer te zetten, maar echt eng werd het helaas nergens. De focus lag meer op brute actie en het survival horror element was veel minder aanwezig. Toch heb ik deze game het meest gespeeld, mede dankzij de geweldige replay waarde. Zo kon je punten sparen om hiermee oneindige munitie en andere leuke items te kopen. Tevens kende de game een online en offline co-op modus wat voor heel wat extra uren speelplezier zorgde.

Het verhaal ging over Chris Redfield die lid was geworden van de BSAA (Bioterrorism Security Assessment Alliance) en erop uit moest naar Afrika om een reeks incidenten te onderzoeken. Chirs krijgt hulp van Sheva Alomar, een sexy dame die haar mannetje staat. Samen binden ze de strijd aan tegen de Afrikaanse bevolking geïnfecteerd met Las Plagas 2, een variant op de het eerste virus, waarbij de controle van een geïnfecteerde sneller kan worden overgenomen. Chris en Sheva ontdekken dat Umbrella ook hier in Afrika een eigen geschiedenis heeft. Uiteindelijk zal alles uit de voorgaande games samen komen en op zijn plek vallen. Ook lopen ze weer Wesker tegen het lijf, een oude bekende vijand. Daarnaast is Jill Valentine aanwezig en ze valt Chris en Sheva aan. Ze wordt namelijk 'bestuurd' door Wekser. Ze weten haar uiteindelijk te overmeesteren door een apparaat van haar borst te trekken waarmee Wesker haar bestuurde. Jill blijft vervolgens achter, terwijl Chris en Sheva verder op zoek gaan naar Wesker, die er inmiddels vandoor is. Wesker wil Ouroboros los laten over de wereld, een gemeen virus dat er voor moet zorgen dat er enkel een superieur ras overblijft en dat de rest uitroeit. Natuurlijk steken Chris en Sheva daar een stokje voor en uiteindelijk nemen ze het tegen een met Ouroboros geïnfecteerde Wesker op. Wesker valt uiteindelijk in lava en Chris en Sheva worden opgepikt per helikopter door Jill. Wesker grijpt nog even de helikopter met zijn lange armen, maar Chris en Sheva garneren hem vanuit de helikopter nog even af met 2 raketten.

Aan alles komt een eind
Al met al is de Resident Evil franchise er een met ups en downs, maar het weet in de gehele lijn toch altijd enorm te vermaken. Met het laatste deel is de magie en de angst van vroeger een beetje verdwenen, maar is de game nog altijd even vermakelijk. Natuurlijk zijn er ook enkele andere Resident Evil games die niet genoemd zijn, maar die heb ik niet gespeeld of passen niet echt in het geheel. Als afsluiter heb ik hieronder daarom een lijst geplaatst met alle Resident Evil games ooit verschenen. En nu maar hopen dat je geen nachtmerries krijgt van alle verhalen die je hier hebt gelezen!

-Resident Evil (1996) Sony PlayStation, PC, SEGA Saturn
-Resident Evil 2 (1998) PlayStation, PC, SEGA Dreamcast, Nintendo 64 (2000), Nintendo GameCube (2003)
-Resident Evil 3: Nemesis (2000) PlayStation, PC, SEGA Dreamcast, GameCube (2003)
-Resident Evil: Survivor (2000) PlayStation
-Resident Evil Gaiden (2000) Game Boy color
-Resident Evil Code: Veronica (X) (2000) SEGA Dreamcast, Sony PlayStation 2 (2001), GameCube (2003)
-Resident Evil (remake) 2002 GameCube
-Resident Evil Survivor 2 Code: Veronica (2002) PlayStation 2
-Resident Evil Zero (2003) GameCube
-Resident Evil: Dead Aim (2003) PlayStation 2
-Resident Evil: Outbreak (2003) PlayStation 2
-Resident Evil Outbreak: File #2 (2005) PlayStation 2
-Resident Evil 4 (2005) (Wii release 2007) GameCube, PlayStation 2, PC en Wii
-Resident Evil Deadly Silence (2006) Nintendo DS
-Resident Evil: The Umbrella Chronicles (2007) Nintendo Wii
-Resident Evil 5 (2009) PlayStation 3 en Xbox 360

Volgende week zijn we terug met een volledige nieuwe Gameseries. Dan zal Alex alle ins en outs van SingStar uit de doeken doen. Blijf tot die tijd Gameliner volgen voor het laatste nieuws en de laatste reviews.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?