Geeklist: BlizzCon, X019 en DreamHack Winter - november 2019

Geplaatst: 1 november 2019 14:00

Oktober zit er alweer op en we gaan zo langzaamaan richting het einde van 2019. Afgelopen maand hebben we natuurlijk mogen genieten van Halloween, maar ook in de gaming-wereld zijn er genoeg evenementen geweest waar we ons mee bezig hebben mogen houden. Zo vond de eerste Nederlandse editie van 's werelds grootste LAN-party Dreamhack plaats in Rotterdam en hebben we de elfde verjaardag van onze eigen mini-gamescom genaamd Firstlook Festival mogen vieren. Ook in november valt er genoeg te beleven op game-gebied. Zo trappen we de maand af met het jaarlijkse BlizzCon en krijgen we dit jaar zelfs twee verschillende DreamHack-evenementen!

Esports

In oktober stond natuurlijk Worlds '19 centraal, het jaarlijkse wereldkampioenschap van League of Legends. Het kampioenschap is nog niet voorbij, want pas in november wordt de wereldkampioen gekroond. Deze maand kunnen we echter veel meer wereldkampioenen verwelkomen, want de finales van de wereldkampioenschappen van de grootste Blizzard-games zijn ook in aantocht.

 • 1-2 november BlizzCon 2019. Het jaarlijkse evenement van Blizzard Entertainment bevat natuurlijk veel eSports. Zo kunnen we dit weekend genieten van de Hearthstone Global Finals, de Overwatch World Cup, de Starcraft II WCS Global Finals, de World of Warcraft Arena World Championships en de World of Warcraft Mythic Dungeon International!
 • 2 november BLAST Pro Series Copenhagen. De zes beste CS:GO-teams strijden live in Copenhagen voor een prijzenpot van 250.000 euro.
 • 9-10 november IEM Beijing. De Intel Extreme Masters maakt deze maand een stop in China, waarbij acht CS:GO-teams het tegen elkaar opnemen.
 • 11-16 november LCS Scouting Grounds. Het wereldkampioenschap van League of Legends is nog volop bezig, maar ambitieuze Amerikaanse spelers kunnen zich alvast gaan opmaken voor LCS volgend jaar. Tijdens de LCS Scouting Grounds kunnen jonge talenten zich bewijzen tegenover hun favoriete pro-teams om wellicht wel zo'n felbegeerd eSports-contract te scoren.
 • 15-17 november DreamHack Atlanta. 's Werelds grootste LAN-party doet dit jaar ook de Verenigde Staten aan. Tijdens dit game-weekend wordt er natuurlijk ook veel aan eSports gedaan. Zo kunnen we gaan genieten van de Dreamhack Fighting Game Championship, de CS:GO Dreamhack Open, de Dreamhack Halo 3 Open, het Dreamhack Madden 20-kampioenschap, de Dreamhack Rocket League Boost Cup, de Chipotle Fortnite Challenger Series, het Smite World Championship, het Paladins World Championship en de finale van het ESL Mobile Open waar gestreden wordt om het wereldkampioenschap van Asphalt 9: Legends, Clash of Clans en PUBG Mobile.
 • 16 november Esports Awards 2019. De jaarlijkse Esports Awards worden dit jaar gehouden in Arlington, Texas. Tijdens deze ceremonie worden verschillende prijzen uitgereikt voor onder andere Play of the Year, Live Event of the Year en Esports Team of the Year. Ga nu stemmen!
 • 28 november - 1 december DreamHack Winter. 's Werelds grootste LAN-party is oorspronkelijk begonnen als een halfjaarlijks evenement in Jönköping, Zweden. De wintereditie van dit jaar vormt het strijdtoneel voor verschillende eSports-kampioenschappen. Zo zien we straks het DreamHack Winter Fortnite-kampioenschap, de CS:GO DreamHack Open, het Super Smash Bros. Ultimate European Circuit en kunnen studenten met elkaar de strijd aangaan in zowel CS:GO als League of Leegends tijdens het LBS League of Schools.

Gaming

In oktober konden we natuurlijk genieten van het Firstlook Festival in Utrecht en vond DreamHack voor het eerst in Rotterdam plaats. In november zijn er ook een aantal game-evenementen, waaronder het jaarlijkse Xbox-feestje X019.

 • 1-3 november EGX Berlin. EGX is een grote jaarlijkse gamebeurs georganiseerd door Gamer Network. Vorige maand vond de Britse editie van het evenement in Londen plaats. In november is EGX in Berlijn te bezoeken.
 • 8-10 november Game Happens. Game Happens is een internationale conferentie en tentoonstelling over de culturele, politieke en sociale impact van videogames. Dit jaar vindt het festival plaats in Genua, Italië.
 • 14-16 november X019. Het jaarlijkse evenement voor alles wat met de Xbox te maken heeft. Verwacht veel nieuws, sneak-peeks genoeg verrassingen van Microsoft. Dit jaar vindt X019 plaats in Londen.
 • 29 november Game Developers Session. Een internationale conferentie in Praag die dit jaar voor de zeventiende keer gehouden wordt. Het GDS is een van de oudste en grootste conferenties voor indiegame-ontwikkelaars in Europa.

Geekery

Ook voor evenementen die niet zozeer iets met games te maken hebben, zit je in november goed. Zo komen fans van tabletop-games aan hun trekken, maar vindt er deze maand ook weer een Comic Con plaats.

 • 9-10 november Spellenspektakel. De grootste spellenbeurs van Nederland voor fans van bordspellen en tabletop-games. Voorheen werd dit evenement jaarlijks gehouden in het Beursgebouw in Eindhoven, maar is vanaf deze editie verplaats naar de Jaarbeurs in Utrecht.
 • 13-15 november VR Days Europe. Een jaarlijkse conferentie en tentoonstelling over alles wat met virtual, augmented en mixed reality te maken heeft. Dit jaar vindt de vijfde editie van het evenement plaats in Amsterdam.
 • 23-24 november Heroes Dutch Comic Con Winter Edition. De grootste halfjaarlijkse Nederlandse Comic Con vindt aan het einde van deze maand plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar is onder andere de stemacteur van Overwatch' Lucio als gast aanwezig.
 • 23-24 november Castlefest Winter Edition. De wintereditie van het grote jaarlijkse fantasy-evenement Castlefest. Jaarlijks georganiseerd op het Keukenhof in Lisse.
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord