Geeklist: Dreamhack Leipzig, AGDQ 2020 en Tomofair Amsterdam - januari 2020

We zijn inmiddels in 2020 aanbeland en dat belooft een goed jaar te worden. Naast de vele games die we nu al kunnen verwachten, zijn er natuurlijk nog meer game-gerelateerde evenementen waar we dit jaar weer lekker van mogen genieten. Terwijl de restjes oliebollen nog op de keukentafel liggen en de rotjes nog nasmeulen op straat, heb ik de eerste evenementen van het jaar alvast voor je op een rijtje gezet.

Esports

December 2019 hebben we mooi af mogen sluiten met verschillende mooie toernooien. Daarnaast hebben natuurlijk de Southeast Asian Games plaatsgevonden, waarbij het eerste olympische eSportstoernooi heeft plaatsgevonden. 2020 trappen we af met kleinere, maar zeker niet mindere, toernooien.

 • 3-5 januari Let's Make Big Moves. Dit driedaagse evenement staat helemaal in het teken van Super Smash Bros. Ultimate. Aan dit toernooi nemen zowel lokale spelers als grote internationale helden deel.
 • 7 januari Twitch Rivals Streamer Bowl Showcase #3. Dit is een speciaal evenement waarbij top Fortnite-streamers samen met American Football-spelers van de NFL in duo's strijden voor een donatie van $500,000 aan een goed doel naar keuze.
 • 14 januari Twitch Rivals Streamer Bowl Showcase #4. De laatste ronde van de Twitch Rivals Streamer Bowl Showcase.
 • 16 januari Twitch Rivals Streamer Bowl Draft Showdown. Nadat alle showcases zijn geweest, is het de beurt aan de Fortnite-streamers om het tegen elkaar op te nemen om te bepalen wie welke NFL-speler als duo-partner krijgt.
 • 24-26 januari Dreamhack Leipzig. We beginnen het jaar met een Dreamhack-evenement in Duitsland. Tijdens dit evenement kunnen we toernooien zien van onder andere Super Smash Bros. Ultimate, DotA 2, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends en Farming Simulator.
 • 24 januari - 26 juli Call of Duty League 2020. De officiële offline liga van Call of Duty die een totale prijzenpot van maar liefst zes miljoen dollar heeft.
 • 30 januari Twitch Rivals Streamer Bowl. De duo's zijn gevormd en nu kunnen de Fortnite-streamers samen met hun NFL-partners strijden om de ultieme donatie van $500,000 aan hun favoriete goede doel.

Gaming

Vorige maand stond natuurlijk helemaal in het teken van The Game Awards en de vele aankondigingen die er hebben plaatsgevonden. Dit jaar trappen we af met een heuse Speedrun-marathon en nog een aantal andere evenementen.

 • 5-12 januari Awesome Games Done Quick 2020. Games Done Quick is een halfjaarlijkse Speedrun-marathon waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. De wintereditie van dit jaar staat in het teken van de tiende verjaardag van AGDQ en heeft dan ook een speciale line-up die veel games en spelers bevat van de originele eerste editie.
 • 17-19januari PAX South. PAX South is een groot jaarlijks evenement dat helemaal in het teken staat van gaming en pop-cultuur. Tijdens deze zesde editie zijn verschillende ontwikkelaars en bekende YouTubers aanwezig.
 • 23-24 januari White Nights Conference. Een speciale conferentie voor leden uit de game-industrie. Dit jaar wordt de conferentie gehouden in ons eigen koude kikkerlandje. De conferentie vindt namelijk plaats in de RAI Amsterdam.

Geekery

Daar waar we 2019 afsloten zonder conventies in het land, trappen we 2020 af met een echte Japanse markt. Een goede manier om het jaar rustig te beginnen en alvast alle spullen in te slaan voor je cosplay, als je het mij vraagt!

 • 4-5 januari Tomofair Amsterdam. De grootste indoor Japanse markt komt dit jaar voor de vierde keer naar Amsterdam. Verwacht veel anime, manga, gaming en cosplay in de vorm van activiteiten, shows en natuurlijk meters aan kraampjes met je favoriete merchandise.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?