Geeklist: Dreamhack Montreal, Tokyo Game Show en Elfia Arcen - september 2019

Geplaatst: 1 september 2019 12:00
-

Hey, wat gebeurt hier nou? Is dit nou zomaar een nieuwe rubriek die aan het begin van de maand is verschenen? Ja, dat zie je goed. De Geeklist is een lijst die aan het begin van elke maand verschijnt. In deze lijst zie je een handig overzichtje van de meest relevante eSports-evenementen en game-gerelateerde evenementen. In deze lijst verdelen we de evenementen onder in drie categorieën: eSports, gaming en geekery. Zo blijf je dus altijd op de hoogte van de tofste game-gerelateerde evenementen!

Esports

In augustus hebben we van heel wat eSports kunnen genieten. Zo is onder andere de Counter-Strike: Global Offensive StarLadder Major 2019 in Berlijn van start gegaan, dat op 8 september eindigt. Ook hebben we de 2019 Pokémon World Championships kunnen volgen, waarbij er nieuwe kampioenen zijn gekroond voor de Pokémon TCG, Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon en Pokkén Tournament. Daarnaast is er ook een nieuwe Call of Duty: Black Ops 4 kampioen gekroond tijdens het Call of Duty World League Championship 2019, hebben we verschillende vechtgames kunnen zien tijdens EVO 2019 en heeft natuurlijk het DotA 2 The International plaatsgevonden met een prijzenpot van meer dan 34 miljoen dollar. In september kunnen we echter ook weer van genoeg eSports-wedstrijden genieten.

Gaming

Ook qua game-evenementen deed augustus het erg goed. Het belangrijkste en grootste evenement was natuurlijk gamescom. Daarnaast vond ook Retro Game Convention Zwolle plaats, waarbij verkopers en verzamelaars massaal bijeenkwamen voor alles wat met retro gaming te maken heeft. Ook in september staan er een aantal game-evenementen op de agenda.

 • 11-12 september European Women in Games Conference 2019. Een jaarlijkse conferentie speciaal voor en door vrouwen in de game-industrie.
 • 12-15 september Tokyo Game Show 2019. Het grootste game-evenement dat elk jaar in Tokio wordt gehouden.
 • 20-22 september The Reality XX. Een groot gaming-evenement in Expo Assen met een LAN-party, game-expo en eSports.
 • 20-22 september Dutch Game Marathon. Een 56-uurs gaming-marathon voor het goede doel tijdens het weekend van Wereld Alzheimer Dag.
 • 25 september Oculus Connect 6. Een grote conventie georganiseerd door Oculus, waarbij verschillende ontwikkelaars en content creators bij elkaar komen om de toekomst van VR en nieuwe media te verkennen.
 • 27-29 september TwitchCon San Diego 2019. Een evenement georganiseerd door het streamingplatform Twitch dat volledig draait om de Twitch community.
 • 27-29 september Games Done Quick Express. Een mini-variant van het halfjaarlijkse Games Done Quick-evenement waarbij er speedrun-marathons worden gehouden voor een goed doel.
 • 29 september Retrogamebeurs Tilburg. Nederlands grootste gamebeurs die geheel in het teken staat van retro gaming.

Geekery

Afgelopen maand hebben we ook een aantal toffe evenementen gehad die niet direct game-gerelateerd zijn. Zo vond bijvoorbeeld het fantasy-evenement Castlefest plaats in Lisse en vond de anime-conventie Abunai plaats in Veldhoven. Ook konden we tijdens de finale van het World Cosplay Summit in Japan zien hoe team Australië tot 's werelds beste cosplay-team werd bekroond. Ook in september staan er echter weer heel wat evenementen te wachten waar ons geek-hartje sneller van gaat kloppen.

 • 15-16 september Comic Con Antwerpen. Een jaarlijkse conventie met games, films, series, comics, cosplay en nog veel meer.
 • 21-22 september Elfia Arcen. Het tweede Elf Fantasy Fair-evenement van dit jaar. Een groot fantasy-evenement met onder andere muziek, workshops, en een kostuumparade.
 • 28-29 september TomoFair Nijmegen. De grootste indoor Japanse markt van Nederland.
 • 28-29 september German Comic Con Berlin. Een grote conventie in Berlijn met films, series, comics en meer.
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord