Geeklist: IEM Katowice, 1UP en Tomofair Rotterdam - februari 2020

De tweede maand van het nieuwe jaar is alweer begonnen en ook februari staat weer vol in het teken van esport, gaming en allerlei andere evenementen. Veel vaste competities zijn weer begonnen en ook grote evenementen zoals Six Invitational en IEM Katowice maken hun entree. Als je liever bezig bent met anime, stripboeken of helden dan zijn er in februari een aantal evenementen in de buurt, waar je kunt genieten van cosplay en de kraampjes vol merchandise.

Esports

Januari stond voornamelijk in het teken van de Twitch Rivals Streamer Bowl series waarbij Fortnite en NFL-spelers aanwezig waren. Voor de vaste competities kenmerkte januari de start van de Call of Duty League en het League of Legends Europese kampioenschap.Februari staat dan weer in het teken van een aantal grote competities.

 • 1-6 februari CS:GO Ice Challenge London 2020 . De ICE Challenge 2020 heeft als onderdeel een Counter Strike: Global Offensive tournament waarbij er een bedrag van tweehonderdvijftigduizend euro gewonnen kan worden. Het tournament bestaat uit acht teams met onder andere het team Mousesports. De grote teams doen hier niet aan mee.
 • 5 februari-12 april Koreanse League of Legends kampioenschap. Uiteraard kent ook Korea hun eigen League of Legends kampioenschap waarbij de voorjaars competitie elke week te zien is op vrijdag, zaterdag en zondag. Teams zoals Griffin, T1 en Gen.G vechten hier voor de titel om het jaar goed te beginnen.
 • 7-13 februari Six Invitational 2020.De Six Invitational is een belangrijk tournament voor Rainbow Six waarbij de wereldtitel bevochten wordt door zestien teams. De eerste games worden gespeeld zonder publiek en zijn dus alleen online te bekijken.
 • 8 februari- 9 augustus Overwatch League. De vaste competitie van Overwatch gaat weer van start. De games zijn online te bekijken en er zijn al een aantal steden bekend waar je de games live kunt bijwonen. De competitie bestaat uit een mengeling van Europese, Amerikaanse en Aziatische teams.
 • 14 -16 februari Six Invitational 2020. De groepsfase van de Six Invitational is nu ten einde gekomen en er zijn nog maar een paar teams overgebleven. De finales worden gespeeld in de thuisstad van Rainbow Six in Montreal Canada en zijn ook online te bekijken.
 • 28 februari- 1 maart IEM Katowice 2020. IEM Katowice kan niet ontbreken voor de Counter Strike: Global Offensive fans. In Katowice Polen zijn er zestien teams die de trofee van een van de grotere CS:GO-evenementen mee naar huis willen nemen. Hierbij zijn er bekende teams zoals Fnatic, NIP, TL en Faze Clan aanwezig.

Gaming

De gaming evenementen moesten in januari nog even opstarten. Wel konden we al genieten van PAX South en werd er geld verzameld voor een goed doel met Awesome Games Done Quick. In februari is er een mengeling van kleine en grote conferenties. De dichtstbijzijnde is te vinden in België.

 • 1- 6 februari Ice London 2020. Ice London heeft niet alleen een Counter Strike: Global Offensive competitie, maar biedt ook meerdere sprekers uit de game-industrie aan, een eerste kijk op nieuwe technologieën en workshops om nieuwe kennis op te doen.
 • 13 februari D.I.C.E Awards. De uitreiking van de D.I.C.E Rewards vindt plaats op de laatste dag van de D.I.C.E Summit, wat voornamelijk in het teken staat van professionele contacten en workshops. Bij de D.I.C.E Awards zijn games in meerdere categorieën opgedeeld waarbij op de dag zelf de winnaars bekend worden gemaakt. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de beste game van het jaar, maar ook beste animaties, muziek en game design.
 • 21-23 februari 1UP Conference 2020. Bij 1UP is het mogelijk om te luisteren naar meerdere sprekers en om Virtual Reality, bordgames en indie games uit te proberen. Om daarna de kramen af te lopen voor merchandise of de cosplay van andere te bewonderen.
 • 21- 23 februari Dreamhack Anaheim. Anaheim heeft drie dagen aan esport, kraampjes en muziek. Er worden meerdere tournamenten gehouden waar spelers zich voor kunnen inschrijven. Anaheim is nogal ver van ons vandaan, maar sommige tournamenten worden ook uitgezonden zoals Het Magic:The Gathering Arena tournament.

Geekery

Vorige maand vond de Tomofair plaats in Amsterdam. Mocht je daar nog niet genoeg geld aan hebben uitgegeven dan kun je dit nogmaals proberen. De Indoor Japanse markt komt nu namelijk ook naar Rotterdam. Daarnaast wordt er nog een Yu-Gi-Oh! Championship gehouden en is februari de juiste maand voor een trip naar Brussel.

 • 21-23 februari Yu-Gi Oh! Championship Series Utrecht 2020 . Tijdens de Yu-Gi Oh Championship worden er meerdere tournamenten gehouden, waardoor iedereen mee kan doen. De wedstrijden op het hogere niveau met de beste spelers worden uitgezonden.
 • 22 februari Tomofair Rotterdam. Tomofair Rotterdam staat weer in het teken van Japan met bordgames, merchandise en cosplay. Deze editie brengt ook een speciale catering, waar bezoekers Japanse gerechten kunnen proberen.
 • 22- 23 februari Comic Con Brussel. Comic Con staat bekend om de games, tv-series, films comics en cosplay. Een aantal bekende acteurs uit Lord of the Rings, Harry Potter en Star Wars zijn dit jaar aanwezig. Daarnaast is er een uitgebreide merchandise markt.
 • 22- 23 februari Fanfest London .Ook London heeft genoeg te doen voor de geeks onder ons. Alles wat te maken heeft met horror, sci-fi en superhelden is hier te vinden en er zijn acteurs als Manu Bennet en Pilou Asbæk te gast.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?