Geeklist: Overwatch League, Two Steps From Hell en Elfia - April 2020

We zijn weer aangekomen in een nieuwe maand vol met evenementen en competities. In maart hebben we gezien dat er een aantal evenementen zijn afgelast en dat is al helemaal het geval in april. De maatregelen omtrent het Coronavirus in Nederland en Europa zijn je vast niet ontgaan. Maar welke evenementen zijn nu afgelast? En welke zijn gelukkig nog digitaal te bekijken? Dat heb ik voor jullie uitgezocht in deze afgelaste en digitale editie van de Geeklist.

Esports

Vorige maand vond de PGS: Berlin plaats en het derde seizoen van de StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor. Veel langdurige competities kregen te maken met het Coronavirus en werden een tijdje stilgelegd. Omdat esport redelijk eenvoudig digitaal voort te zetten is, zijn de meeste al gauw teruggekeerd. Zo gaan de finales van het Amerikaanse en Europese League of Legends kampioenschap gewoon door.

 • Begint op 3 april ESL One Los Angeles Een Dota 2 online tournament waar teams als RNG en Fnatic aan mee doen. Nog niet alle wedstrijden in het tournament zijn bekend, wel zijn de eerste twee al gespeeld op 31 maart.
 • 3 - 12 april Europese kampioenschap League of Legends (LEC). De Play-offs van het Europese kampioenschap zijn digitaal te bekijken. In deze wedstrijden wordt bepaald wie er in de halve finale en finale het tegen elkaar op moeten nemen. G2 speelt in een wedstrijd tegen Mad Lions, Fnatic tegen Origen en Misfits tegen Rogue.
 • 4 - 12 april Amerikaanse kampioenschap League of Legends (LCS). In de play-offs wordt er bepaald welke teams de halve-finale en vervolgens de finale mogen spelen. Cloud 9 en TSM zijn twee van de zes teams die de play-offs hebben gehaald. Dit alles is digitaal op YouTube of Twitch te bekijken.
 • 18 - 19 april Europese kampioenschap League of Legends finale. Op een zaterdag kunnen we de halve finale bekijken, terwijl op zondag de finale plaatsvindt. Helaas niet in Boedapest zoals gepland, maar digitaal en zonder publiek.
 • 18 - 19 april Amerikaanse kampioenschap League of Legends finale. De halve finale vindt plaats op een zaterdag en de finale wordt gespeeld op zondag. Ook de finale wordt gespeeld zonder publiek en is op Twitch te volgen.
 • 3 - 6 april Week 9 van de Overwatch league . De Overwatch League heeft een tijdje stilgelegen, maar week negen gaat in het begin van april weer van start. Ook deze wedstrijden zijn alleen digitaal te bekijken.
 • Begint 8 april Copenhagen Games 2020 . De Copenhagen Games van 2020 is door de organisatie geannuleerd. Er wordt nog gekeken over de competitie via een online-format kan doorgaan. In Copenhagen Games spelen Counter-strike:Global Offensive teams uit de lagere tiers tegen elkaar.

Gaming

De Game Developers Conference werd vorige maand al direct afgelast, maar stond het London Games Festival en de EGX Rezzed 2020 nog wel op de planning. Het London Games Festival is gelukkig digitaal van start gegaan en loopt nog tot 6 april. Deze maand wordt er nog een festival digitaal voorgezet, maar is de rest geannuleerd.

 • 3 - 5 april The Party, Nieuwegein. The Party in Nieuwegein is een evenement waar streamers en competitieve gamers plezier kunnen hebben. Er zijn verschillende Fortnite, League of Legends en Rainbow Six Siege toernooien met een aardige prijzenpot. Een gedeelte van het evenement vindt online plaats, maar het grote evenement is verplaatst naar december 2020.
 • 3 - 5 april Now Play This Festival. Experimenteren met game-design is het doel van het Now Play This Festival. Game ontwikkelaars geven tours door verschillende games en er zijn online workshops te volgen. Het festival gaat dus nog gewoon door, alleen op een net wat andere manier.
 • 29 april tot 1 mei Zuydlan11, Heerlen . Zuydlan is een LAN-party die gehouden wordt in de stad Kerkrade en is gericht op studenten die wel van een competitie houden. Er zijn verschillende competities waar je aan kunt deelnemen voor grote prijzen. Op het moment is Zuydlan11 geannuleerd en is de nieuwe datum nog niet bekendgemaakt.
 • 25 en 26 april Two Steps From Hell. Two Steps From Hell heeft het Epic Music genre op de kaart gezet. Bestaande uit Thomas Bergersen en Nick Phoenix wordt de muziek veel gebruikt voor film en game trailers. Zo is de muziek te horen in de trailers van grote games als Battlefield V, Mass Effect, Uncharted 4 en The Witcher 3. In april zou het eerste concert van Two Steps From Hell in Amsterdam plaats vinden, maar dit is helaas verplaatst naar een nog onbekende datum.

Geekery

Vorige maand stond helemaal in het teken van de afgelaste Dutch Comic Con in Utrecht. April stond helemaal vol gepland met evenementen, maar je raadt het al. De meeste evenementen zijn verplaatst naar een latere datum of zijn helemaal afgelast. Zonde voor iedereen die al een kostuum had klaarliggen voor Elfia dit jaar of een cosplay voor de anime conventies.

 • 4 - 5 april ZuiderSpel in Veldhoven. Is een grote spellenbeurs in Nederland waar iedereen welkom is om bordspellen uit te proberen. Verder is er nog een beurs, waar bordspellen gekocht kunnen worden. De 2020 editie is afgelast, waardoor het nu wachten is op 2021.
 • 4- 5 april FACTS. Ook wel het Belgische Comic Con genoemd, waar acteurs als speciale gasten aanwezig zijn. Daarnaast zijn er games te spelen, workshops te volgen en is er een speciaal fan-dorp. Door de strenge regels in België is het evenement momenteel verplaatst naar 2021.
 • 17 - 19 april Animuc 2020. Is een anime en manga conventie die in Duitsland plaats vindt. Naast cosplays, markten en muziek zijn er ook workshops te bezoeken. De 2020 editie is door het Coronavirus compleet afgelast.
 • 18- 19 april Tomocon Oss. Deze maand vindt Tomocon plaats in Oss. Anime liefhebbers kunnen workshops en speciale shows volgen, genieten van de cosplays of geld uitgeven op de Japanse markt. Ook dit evenement is afgelast, maar is wel verplaatst naar september. Met wat geluk gaat Tomocon Oss dit jaar gewoon door.
 • 18- 19 april Verzamelaars Beurs, Utrecht. De naam zegt het al, bij de verzamelbeurs heb je de mogelijkheid om je collecties aan te vullen. De meest uitlopende spullen kunnen hier gekocht worden en er zijn eetkraampjes en muziek voor het vermaak. De Verzamelaars Beurs is op het moment afgelast.
 • 25- 26 april Elfia, Haarzuilen. In Elfia is fantasie het belangrijkst en ben je welkom om verkleed naar het kasteel in Haarzuilen te komen. Hier zijn er meerdere marktkramen, optredens en kun je altijd nog op de foto met de gave cosplayers die je tegenkomt. Dit jaar blijft Elfia een fantasie, want ook dit evenement is afgelast.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?