Geeklist: Worlds 2019, First Look Festival en Wizarding Weekend Ithaca - oktober 2019

Hey, daar zijn we weer! De nieuwe maand is begonnen, dus het is tijd voor de maandelijks terugkerende Geeklist. Middels deze super handige lijst vertellen we jou welke eSports- en game-gerelateerde evenementen er voorbij gaan komen. Net als in de eerste editie, is ook deze lijst onderverdeeld in drie categorieën: eSports, gaming en geekery. Ook deze maand valt er weer genoeg te beleven op de straten. Zit je er klaar voor? Mooi, dan gaan we het even allemaal langs.

Esports

September was een drukke maand voor eSports. Zo kwam het grote Dreamhack Montreal voorbij. Maar ook de Counter-Strike: Global Offensive ESEA Season 32: Premier Division, The Halo Classic en de League of Legends European Championship Regional Finals vonden plaats in de septembermaand. Oktober is aanzienlijk rustiger als het gaat om eSports, maar helemaal stil is het niet. Zo staan er verschillende seizoensontknopingen op het programma.

 • 30 augustus - 6 oktober PUBG: 2019 PUBG Europe League P3.
  PUBG Europe League Contenders is de secundaire competitie in Europa. De competitie vertegenwoordigt de tweede divisie van Europese PUBG-teams.
 • 9 oktober - 13 oktober Overwatch: Contenders The Gauntlet 2019.
  Na twee seizoenen en twee Showdowns is het tijd voor The Gauntlet: een showcase van het beste niet-Overwatch League-talent ter wereld.
 • 10 oktober CS:GO Brasil Game Cup 2019.
  De Braziliaanse-competitie voor Counter Strike: Global Offensive.
 • 18 - 20 oktober Dreamhack Rotterdam.
  ’s Werelds grootste digitale festival is van 18 t/m 20 oktober voor het eerst in de Benelux.
 • 2 oktober - 10 november Worlds'19 League of Legends (Wereldkampioenschap).
  League of Legends-teams uit de hele wereld strijden tegen elkaar voor de felbegeerde wereldtitel in o.a Duitsland en Frankrijk.
 • 18 - 20 oktober DreamLeague Season 12.
  Zestien Dota 2-teams strijden om een ​​prijzenpot van één miljoen Amerikaanse dollar.
 • 25 - 27 oktober 2019 ESL One Hamburg.
  Voor het derde jaar op rij begroet de Barclaycard Arena opnieuw spelers, talent en fans voor een weekend vol Dota 2-actie.

Gaming

September was niet alleen een drukke maand voor eSports, maar ook voor gaming. Zo zagen we de Dutch Game Marathon, TwitchCon en de Retrogamebeurs in Tilburg voorbijkomen. Maar het meest spraakmakende evenement van de afgelopen maand was natuurlijk de Tokyo Game Show van 2019. Ook deze maand staan er interessante evenementen op de planning, waarvan één groot evenement sowieso in het hart van ons land plaatsvindt. Ik heb het dan natuurlijk over First Look in Utrecht.

 • 3 oktober Women in Games: Create.
  Een evenement waar wordt stilgestaan bij de bijdrage van vrouwen aan de game-industrie.
 • 5 - 6 oktober First Look Festival.
  Het jaarlijkse game-festijn in de Jaarbeurs in Utrecht, waar gameontwikkelaars hun nog niet verschenen games laten spelen door het publiek.
 • 10 oktober UCI Esports Conference.
  Een evenement dat ruimte biedt voor esports-onderzoekers en industriële leiders om samen te komen. Op het evenement wordt onderzoek gepresenteerd en worden onderwerpen besproken die relevant zijn voor de toekomst van eSports.
 • 30 augustus - 6 oktober EGLX.
  Een viering van alles wat met gaming te maken heeft. Inmiddels is EGLX uitgegroeid tot het grootste game-evenement van Canada.
 • 18 oktober Middle East Games Con.
  De Games Con, vergelijkbaar zoals wij het in Duitsland kennen. Maar dan voor het Aziatische continent.

Geekery

Naast al dat eSport en game-geneuzel hebben we ook nog toffe andere evenementen voorbij zien komen, die niet per se een verbinding hebben met de game-industrie. Zo kwamen onder andere Comic Con Antwerpen, Elfia Arcen en Tomofair in Nijmegen voorbij. Ook deze maand staan er weer een paar toffe evenementen op de planning.

 • 3 - 6 oktober New York Comic Con.
  New York Comic Con is het grootste popcultuur evenement aan de oostkust. Het evenement dient als hosting voor de nieuwste strips, grafische romans, anime, manga, videogames, speelgoed en films.
 • 6 oktober Capital Trade Show.
  Capital Trade Shows biedt de aanwezigen de mogelijkheid om de tentoonstelling van producten zoals kaarten, filatelistisch materiaal, munten, telefoonkaarten, mineralen, verzamelobjecten en nog veel meer te aanschouwen.
 • 26 - 27 oktober Wizarding Weekend Ithaca.
  Wizarding Weekend Ithaca is een viering in straatfestivalstijl van magie, wetenschap en fantasie. Alle fandoms zijn welkom op het evenement. De programmering richt zich op magie, wetenschap en fantasie gevonden in literatuur, televisie, film en gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?