Goedkoper games kopen met een VPN

Als je gebruikmaakt van veel verschillende gameplatforms, is je vast wel eens opgevallen dat er een groot verschil zit in de prijs die je voor een game betaalt. In sommige regio’s is een spel veel goedkoper dan in andere regio’s. Soms komt dat doordat dollars letterlijk worden omgezet in euro’s, zonder rekening te houden met de wisselkoers. 10 dollar is natuurlijk wel goedkoper dan 10 euro. Door een VPN te gebruiken kun je goedkoper games kopen.

onbekend

Bij het begin beginnen: wat is een VPN?

Een VPN is een Virtual Private Network, oftewel een privénetwerk binnen het netwerk. Het heeft een tunnel, waardoor de data op het netwerk versleuteld wordt. De gebruiker maakt verbinding met een server in het buitenland, waardoor deze zelf het IP-adres van die server gebruikt. Voor de buitenwereld verandert dus het IP-adres. En zo ook voor de aanbieder van de game.

Door een ander IP-adres te gebruiken, verhoog je je anonimiteit. Game-aanbieders bepalen namelijk je locatie aan de hand van het IP-adres. Zien ze dat je uit Nederland komt? Dan krijg je het duurdere Nederlandse aanbod te zien. Zien ze dat je vanuit Amerika verbindt? Dan zie je het goedkopere Amerikaanse aanbod.

Waar kan je goedkoper met een VPN games kopen?[/kopje]
Een goed voorbeeld van een platform dat werkt met regiogebonden prijzen is GOG, oftewel Good Old Games. Hier zijn DRM vrije games te downloaden, zowel oud als nieuw. Een game wordt compleet van degene die het heeft gekocht. Het verschilt van Steam, waar men eerst moet inloggen op het platform om het spel weer te kunnen spelen. GOG is een goudmijntje voor gamers die bekende en onbekende games kunnen waarderen.

GOG hanteert voor iedere regio andere prijzen. Zo kan een game in Rusland 20 euro kosten, terwijl deze in Nederland 60 euro kost. Dat is niet eerlijk, en het is dan ook logisch dat je zelf ook wilt profiteren van de lagere prijs. Dan kan het gebruik van een VPN helpen.

Een camouflerende VPN gebruiken

Niet alle VPN’s kunnen je locatie goed genoeg verbergen om een platform als GOG te laten geloven dat je uit een ander land komt. Veel gamers hebben goede ervaringen met Surfshark. Deze aanbieder biedt een camouflagemode aan. Met deze mode kunnen gebruikers de beveiliging van de gamingplatformen omzeilen. De camouflage zorgt er namelijk voor dat de server van het platform niet merkt dat het een VPN is. Het platform denkt dan dat degene die verbindt echt van een andere locatie is.

Surfshark heeft als extra toevoeging GPS Spoofing. Dat is een functie waarmee de GPS-locatie vervalst kan worden. Niemand komt erachter dat je eigenlijk een Nederlander bent die vanuit Nederland een game koopt.

Gebruik liever geen gratis of hele goedkope VPN’s: die werken vaak niet voldoende. Bovendien is het de moeite ook niet waard. De kosten die je bespaart door een game goedkoper te kunnen kopen, kun je best deels weer investeren in een VPN om ook een volgende keer weer te kunnen besparen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?