Guide: De monsters in Lethal Company en hoe je ze verslaat

Geplaatst:

Lethal Company was een relatief onbekende game, maar is in de afgelopen maanden ineens immens populair geworden, onder andere op TikTok. Als je deze app regelmatig gebruikt en een beetje een horror fan bent, dan heb je vast wel eens video’s van de game voorbij zien komen. Het is een coöperatieve survival game van ontwikkelaar Zeekerss die erg positieve reviews krijgt van de community. De beoordeling op Steam staat nog steeds op overwhelmingly positive en dit lijkt niet te gaan veranderen. Ben jij van plan om deze horror game te gaan spelen, maar wil je een beetje voorbereid zijn? In deze guide bespreken we de monsters die je tegenkomt in Lethal Company en hoe je ze verslaat!

Monsters Lethal Company1

Monsters die je buiten het schip tegenkomt in Lethal Company

In Lethal Company ben je nergens veilig. Zowel op het schip als daarbuiten kom je allerlei monsters tegen en spoiler: ze zijn geen van allen vriendelijk. Iedere soort gedraagt zich anders en de een is gevaarlijker dan de ander. Om te overleven in deze game is het belangrijk dat jij je vijanden goed kent en weet hoe je het beste met hen om kunt gaan: vechten of vluchten? We beginnen met de monsters die je buiten het schip tegen het lijf kunt lopen.

Baboon Hawks: Alleen gevaarlijk in groepen

Heb je nog trauma’s van de vliegende apen van The Wizard of Oz? Dan vind je de Baboon Hawks uit Lethal Company waarschijnlijk ook niks. Gelukkig zijn ze over het algemeen niet zo agressief. Ze gooien graag met kleurrijke objecten, maar voor de rest zul je er weinig last van hebben. Als je een Baboon Hawk tegenkomt zal hij naar je schreeuwen, maar dat is nog geen reden tot paniek. Zolang je niets doet om ze op te naaien, laten ze je verder met rust. Let echter wel op als je een grote groep tegenkomt, want dan zullen ze een stuk sneller geneigd zijn om je uit te dagen.

Monsters Lethal Company2

Circuit Bees in Lethal Company

Als je kleine groepen bijen tegenkomt als je buiten het schip bent, moet je op je hoede zijn. Dit zijn Circuit Bees en als je te dichtbij komt, worden ze boos en steken ze je maar al te graag. Mocht je nog genoeg uithoudingsvermogen hebben dan kun je ze misschien voorblijven, maar zo niet, dan kan het wel eens je einde worden. Blijf dus het liefst uit de buurt van deze venijnige bijen. Vind je het echter leuk om een geintje uit te halen met je teamgenoten, dan kun je het nest van de Circuit Bees stelen en het bij het schip in de buurt zetten. Als er dan iemand naar buiten komt, heeft diegene een groot probleem!

De Earth Leviathan: Nachtmerrie voor wormenhaters

Mocht net als ik een hekel hebben aan wormen, dan gaat de Earth Leviathan waarschijnlijk je aartsvijand worden. Het is namelijk een enorme worm die zich in de grond begraaft. Ze komen meestal opdagen als je ze absoluut niet verwacht, wat het alleen maar erger maakt. Zeker de eerste keer dat je ze tegen het lijf loopt. Je hoort een harde grom en de grond begint te schudden. Dat is het teken dat je moet rennen. De Earth Leviathan komt binnen een aantal seconden boven om iedereen op te eten die hij ziet. Dit is dus echt een gevalletje vluchten en niet proberen te vechten.

Monsters Lethal Company3

Roaming Locusts en Manticoil zijn gelukkig niet zo gevaarlijk

Deze monsters zijn precies wat de naam zegt, het zijn sprinkhanen die hier en daar rondzwermen. Voor hen hoef je niet bang te zijn, ze doen geen vlieg kwaad. Je kunt dus zo dicht bij ze komen als je maar wilt. Geen reden tot paniek. Ze zijn banger voor jou dan jij voor hen. Dit geldt ook voor de Manticoil. Ze doen gewoon hun eigen ding en bemoeien zich niet met jou. Heerlijk toch?

Eyeless Dogs: Blijf heel stil

De monsternamen in Lethal Company zijn niet heel origineel. Eyeless Dogs zijn namelijk grote honden die geen ogen hebben. Wat een verrassing. Zij lopen buiten rond in de avonden en nachten. Als je hen tegenkomt, kun je maar beter zorgen dat je geen geluid maakt. Ze kunnen je natuurlijk niet zien, maar ze horen ieder geluid dat je maakt. En als ze je horen, dan scheuren ze je zonder genade aan stukken. Mocht je denken dat je veilig bent op je schip, dan heb je het helaas mis. Eyeless Dogs geven niets om privacy en volgen je zonder pardon naar binnen. Of de deuren nu open of dicht zijn. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zijn dit geen monsters waar je tegen wilt vechten. Kom je een Eyeless Dog tegen, zorg dan dat je meteen gehurkt je weg hervat en zo snel mogelijk uit hun buurt bent. En maak geen geluid!

Monsters Lethal Company4

De Forest Keeper: Voor deze Giant wil jij je liever verstoppen

De Forest Keeper wordt door veel spelers ook wel liefkozend ‘The Giant’ genoemd. Verlaat jij jouw schip na 17:00 uur, dan is de kans groot dat je hem tegen het lijf loopt. Als hij stilstaat, lijkt hij net een boom en is de kans groot dat hij je niet meteen opvalt. Wees dus goed op je hoede als je ’s avonds buiten komt, want als de Forest Keeper je eenmaal gezien heeft, rent hij op je af, pakt hij je en eet hij je op. Blijf dus maar lekker gehurkt verstopt zitten, totdat deze dreiging uit het zicht is.

Monsters die je op je schip tegenkomt

Dat klopt, zelfs op je eigen schip ben je niet veilig. Maar ja, dat is natuurlijk ook de charme van Lethal Company. Laten we het dus ook nog even hebben over de gevaren die je binnen je eigen muren tegen kunt komen in deze game!

Monsters Lethal Company5

Bunker Spiders: Niet leuk voor de mensen met een arachnofobie

Als je extreem bang bent voor spinnen, kun je beter buiten het schip blijven dan op het schip. De kans bestaat namelijk dat je oog in oog komt te staan met een Bunker Spider. Of ja, oog in ogen moet ik eigenlijk zeggen. Het zijn niet de moeilijkste vijanden om tegen te vechten, maar wel de minst plezante. Ze zijn niet altijd erg vijandig, dit lijkt te verschillen per gelegenheid. Toch raad ik je aan gewoon uit de buurt te blijven als je geen problemen met ze wil. Gelukkig kun je ze gewoon doodslaan met een schep, als je het tenminste aan kunt om hen aan te kijken. Als je op een rand kunt gaan staan, kunnen ze je niet raken, terwijl je op hen inhakt met je schep. De ontwikkelaar is onlangs zo vriendelijk geweest om een nieuwe functie in de game te introduceren voor de arachnofoben onder ons. Je kunt de Bunker Spiders nu laten vervangen door het woord ‘Spider’. Ook een beetje gek, maar misschien wel wat minder traumatisch.

Loot Bugs: Ze houden van glimmende dingen

Loot Bugs zijn een beetje te vergelijken met de Nifflers in Hogwarts Legacy. Ze stelen graag glimmende dingen. Het enige verschil is dat ze behoorlijk vijandig worden als je probeert de spullen van ze terug te stelen. Zolang je dus van hun gestolen goed afblijft, is er niets aan de hand. Mocht je ze toch boos maken, dan is het opletten. Ze gaan op hun achterpoten staan en laten zich op je vallen om je dood te bijten. Laat ze dus het liefst met rust. Maak je ze toch boos, per ongeluk of expres, dan kun je ze het beste bevechten met je schep, net als de spinnen.

Monsters Lethal Company6

Bracken: De stalker van Lethal Company

De Bracken staat ook wel bekend als de Flower Man. Het is een monster dat je voor een behoorlijke tijd kan blijven stalken, voordat hij je eindelijk aanvalt. Ja, ik zeg eindelijk, want het stalken is zo vervelend en ongemakkelijk dat je bijna blij bent als de Bracken in de aanval gaat. Je herkent dit stiekeme wezen aan de rode spikes op zijn lichaam en zijn witte ogen. Kom je er een tegen en heb je geen zin in een kat-en-muis spel, loop dan gewoon snel een andere kant op. Misschien heb je geluk en volgt hij je niet. Bracken zijn slimme monsters die diverse tactieken gebruiken om spelers te lokken. Vermoorden ze iemand, dan slepen ze het lichaam bijvoorbeeld naar een andere plek om andere spelers aan te trekken. Dit kun je herkennen aan bloedsporen die over de grond lopen. Vaak valt een Bracken pas aan als je lang naar hem staart of hem op een andere manier uitlokt.

De Jester: Niet zo grappig

Voor de verandering zegt de naam van dit monster niet alles over wat het is. De Jester is een vreselijk monster en als je hem tegen het lijf loopt is je lot wel zo’n beetje bezegeld. Je komt het alleen tegen op de niveaus met een hogere bedreiging en dat is niet voor niets. Het is een lopende muziekdoos die een speler uitkiest om te benaderen. In het begin volgt hij de speler gewoon overal en valt hij je niet aan. Na een tijdje zul je echter merken dat de muziek die uit hem komt steeds sneller en psychotischer wordt. Als dat gebeurt, moet je echt uit gaan kijken. Wanneer de Jester zijn laatste stadium bereikt, springt er een schedel uit de muziekdoos en gaat hij in de aanval. Helaas kun je niets doen tegen de Jester, afgezien van het verlaten van het schip.

Monsters Lethal Company7

De Thumper: Het Frankenstein monster

De Thumper ziet eruit als een verminkte romp vermengd met een haaienkop. In tegenstelling tot de Eyeless Dogs kan een Thumper niets horen en vertrouwt hij dus alleen op zijn zicht. Wil je niet uit elkaar getrokken worden, dan is het dus verstandig om uit hun gezichtsveld te blijven. Word je wel gezien, zorg dan dat je zoveel mogelijk hoeken om rent als hij achter je aan zit. Mocht een Thumper een teamgenoot pakken, dan is het mogelijk om hem te doden als hij afgeleid is. Toch is het over het algemeen beter om uit zijn buurt te blijven. Je weet dat er een Thumper in de buurt is als je de bonzende geluiden hoort die zijn armen maken als hij beweegt.

De Ghost Girl: Maakt je helemaal gek

De Ghost Girl is een monster dat echt maar één speler tegelijkertijd aanpakt. Ze kiest iemand om bij te spoken en die speler is dan ook de enige die haar kan zien. Dit kan er na een tijdje voor zorgen dat jouw teamgenoten denken dat je een beetje de weg kwijt bent. Het spoken begint met knipperende lichten en kinderlijk gelach, een beetje als de gemiddelde aflevering van Supernatural. Uiteindelijk laat de Ghost Girl zichzelf zien als een klein meisje in een rode jurk en begint ze de speler te benaderen. Dat is jouw teken om zo snel mogelijk weg te wezen. Helaas kan dit monster je ook naar buiten volgen, dus het schip verlaten is niet altijd een oplossing. De Ghost Girl kan niet gedood worden (ze is immers al dood). Als ze een speler aanraakt, gaat deze meteen dood en begint ze het spelletje opnieuw bij een andere speler. Het beste dat je kunt doen is haar dus zolang mogelijk laten spoken bij je, zodat je teamgenoten hun gang kunnen gaan.

Monsters Lethal Company8

Coil-Heads: Ken je dat kinderspelletje nog?

Ken je dat spelletje nog dat je op het schoolplein speelde? Dat je steeds dichterbij iemand moest komen, maar als die persoon omkeek, moest je stilstaan. Ja, we kennen het inmiddels natuurlijk ook van Squidgame, maar dan in een wat meer dodelijke variant. De Coil-Heads spelen de dodelijke variant van het spelletje. Het zijn monsters die doen denken aan enorme poppen die stil blijven staan als je naar hen kijkt. Heb je ze niet in de gaten, dan doden ze je echter wel zonder pardon. Probeer het dus zo te doen dat een teamgenoot zijn ogen op de Coil-Head houdt, terwijl de rest probeert te ontsnappen of de loot pakt die je wil hebben. Helaas is de kans wel groot dat één van jullie uiteindelijk het loodje legt bij dit spelletje.

De Spore Lizard: De softies van Lethal Company

Spore Lizards zijn enorme hagedissen die ronddwalen door de basis. Ze zien er erg intimiderend uit, maar zijn over het algemeen geen grote dreiging. Het zijn watjes die je makkelijk wegjaagt en ze vallen alleen aan als je ze lang achterna zit of uitlokt. Zelfs dan zullen ze je echter niet meteen vermoorden. Het zijn echte softies!

Monsters Lethal Company9

Snare Fleas: Bloedzuigers die rondhangen aan het plafond

Snare Fleas zijn een soort duizendpoten die je soms tegenkomt aan het plafond van de faciliteit. Ze zijn soms moeilijk te zien, wat ze best gevaarlijk maakt. Ze laten zich namelijk vallen op spelers om ze te proberen te pakken. Als ze zich aan je vasthaken, zuigen ze langzaam al je health op totdat je dood bent. Zolang je met meerdere spelers bij elkaar blijft zijn ze geen grote bedreiging, aangezien een andere speler een Snare Flea makkelijk van je af kan slaan met een schep of een stopbord. Speel je alleen, dan kom je alleen van een Snare Flea af door naar buiten te rennen.

De Nutcracker: Het feestelijke monster

Als je van Kerstdecoraties houdt, kan dit monster je wel eens behoorlijk tegenvallen. De Nutcracker ziet er misschien heel vrolijk en feestelijk uit, maar dat is hij zeker niet. Zijn rode ogen geven dat gelukkig al wel een beetje weg. Oh ja, hij heeft ook een shotgun. Hoor je het geluid van iemand die een shotgun herlaadt, dan is er een Nutcracker in de buurt. Het monster scant regelmatig zijn omgeving. Hij ziet je alleen als je beweegt of in zijn scangebied komt. Het beste dat je kunt doen om geen ruzie met hem te krijgen, is je te verstoppen in een donker hoekje. Ziet hij je wel, zorg dan dat je zo snel mogelijk de hoek om rent, zodat hij je niet raakt met zijn shotgun. Mocht je het voor elkaar krijgen om de Nutcracker te verslaan, dan kan dit wel erg in je voordeel werken. Je kunt dan namelijk zijn shotgun afpakken!

De Hydrogere: Het dodelijke slijm

De Hydrogere is een blauwe bal slijm die je pijn doet als je hem aanraakt. Als hij je vindt, blijft hij je achtervolgen. Op den duur wordt hij steeds groter en groter, wat het lastiger maakt om hem te ontwijken. Ga je per ongeluk in een Hydrogere staan, al is het maar voor even, dan wordt dat zeker je dood. Gelukkig is het monster erg sloom, waardoor je hem makkelijk kunt ontlopen of kwijt kunt raken.

Monsters Lethal Company10

Er zijn dus een hoop monsters die je tegen kunt komen als je Lethal Company gaat spelen met je vrienden. De één is moordlustiger en gevaarlijker dan de ander, maar zolang je weet hoe je ze aan moet pakken, kun je ze een stap voor blijven. Succes!

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Lethal Company

Series

-

Uitgever

Reviewscore

-

Platforms

-

Releasedatum

Onbekend

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord