Highlights: Week 1 met Unreal PT, Half Life 3 en een nieuwe console

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Week 1 van 2019 is aangebroken en dat betekent een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ondanks dat de halve wereld rond de pot gekruld ligt, is er weer meer dan genoeg nieuws verschenen in de eerste week van dit gloednieuwe jaar. Zo kunnen de griezels onder ons weer lekker aan de slag met PT, komt er blijkbaar een nieuwe console op de markt en duikt Half Life 3 weer op. Was jij zo iemand die geen lichtgevend scherm kon verdragen? Treur dan niet, dit waren de highlights van week 1!

De week begon lekker dankzij een aankondiging van Netflix. Stranger Things maakt zich klaar voor een derde seizoen en deze gaat feestelijk van start. Seizoen nummer drie is namelijk vanaf Independence Day te bekijken. Helaas vieren wij die dag niet, maar zo krijgen wij op de 4e van juli toch wat van die Amerikaanse frivoliteit mee. In de serie keren alle welbekende personages weer terug om te vechten tegen de mysterieuze entiteiten van de upside-down.

Bethesda komt de belofte na en brengt binnenkort een update voor Fallout 76 uit. De game kende een ietwat moeizame start, maar in 2019 moet dat veranderen. De eerste update die verschijnt moet flink wat bugs aanpassen, biedt een nieuw PvP-event en geeft je de mogelijkheid om een eigen winkel te starten. Hoe dit precies vorm gaat krijgen, is momenteel nog niet bekend.

onbekend

Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van onder andere Project Cars, werkt aan een eigen console. De ‘Mad Box’ moet over zo’n drie jaar verschijnen en moet ongeveer dezelfde specs hebben als een high-end pc van die tijd. Prototypen zijn er momenteel nog niet, maar Ian Bell, directeur van Slightly Mad, geeft te kennen dat deze over enkele weken te zien zijn De verwachting is dat PlayStation binnenkort ook met een nieuwe console komt. Is dit dan de grote concurrent?

onbekend

Voor iedereen die nog altijd in zak en as zit omtrent de annulering van Silent Hills is er goed nieuws. PT, oftewel de Playable Teaser van Hideo Kojima, maakt zijn terugkeer op de pc in de vorm van Unreal PT. Ene RadiusGordello heeft bijna een jaar lang lopen ploeteren om de exclusieve PlayStation demo over te zetten naar de pc. Het resultaat mag er wezen, Unreal PT wordt namelijk met open armen ontvangen. De game is momenteel nog beschikbaar, maar wees er snel bij. Je weet namelijk nooit wanneer de lange arm van de wet de game van ons komt afnemen. Mocht je overigens in het bezit zijn van een VR-headset, dan is er nog beter nieuws. Unreal PT is namelijk speelbaar met VR. Alsof het op je beeldscherm nog niet eng genoeg was…

Het is een beetje de grap van het internet geworden, maar er zijn weer indicaties dat er toch gewerkt wordt aan Half Life 3. Valve heeft flinke concurrentie gekregen van Epic Games, maar Valve heeft natuurlijk nog een troef in handen. Fans wachten al sinds 2007 op een nieuwe Half Life en lange tijd leek het niets te worden. Tot de terugkeer van Eric Wolpaw dan. Wolpaw is namelijk schrijver van de serie, maar keert nu plotseling terug bij het bedrijf. Toeval of een tactische zet van Valve?

onbekend

En dat was alweer het nieuws van week 1. 2019 is nog maar net begonnen en hoewel er niet veel nieuws verscheen, waren de berichten die wel verschenen knallers van de bovenste plank. Heb jij al je vingers nog? Mooi, laat ons dan weten wat volgens jou het tofste nieuws van afgelopen week is!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?