Highlights: Week 2 met beelden van de Mad Box, Metroid Prime 4 en het vertrek van Bungie

Geplaatst: 13 januari 2019 14:00

Je zou het niet zeggen, maar ook week 2 van 2019 zit er alweer op. Waar het vorige week nog redelijk rustig was, komt de nieuwsmolen nu echt op stoom. Er viel namelijk meer dan genoeg te lezen op de site. Zo kwam Slightly Mad Studios met concepten van diens nieuwe console op de proppen, verscheen er een releasedatum van Metroid Prime 4 en trok Bungie de deur bij Activision achter zich dicht. Iets gemist? Dit zijn de highlights van week 2!

Slightly Mad Studios, ontwikkelaar van onder andere Project CARS 2, kondigde niet lang geleden aan te werken aan een eigen console. Afgelopen week konden we zien dat ze serieus waren, want Ian Bell, directeur van Slightly Mad, heeft op Twitter de concepten van de Mad Box laten zien. Daarbij vertelde de beste man dat de console over zo’n drie jaar moet verschijnen en dat deze dan de specs heeft van een high end pc van die tijd.

Er waren afgelopen week best wat aankondigingen. De een was positief en de ander was wat minder. Zo is eindelijk duidelijk wanneer Yoshi’s nieuwste avontuur, Yoshi’s Crafted World, moet verschijnen. Deze staat namelijk op de agenda voor 29 maart. Helaas moeten fightingfans nog even wat langer op Dead or Alive 6 wachten. De game is namelijk met een paar dagen verschoven naar 1 maart. Wel kunnen we aan de bak met de online bèta die momenteel speelbaar is. Ook Jump Force gaat aan de bèta. Het is geen onbekend fenomeen dat sport- en fightinggames eerst even een stresstestje doen alvorens we met het eindproduct van start kunnen. De open bèta van Jump Force loopt van 18 tot en met 20 januari aanstaande.

Het lijkt erop dat een Tsjechische gamingshop een klein slippertje heeft gemaakt. Van de een op de andere dag verscheen er namelijk zomaar een releasedatum voor Metroid Prime 4 op de site. Kan natuurlijk pure speculatie zijn, maar de datum ligt in de lijn der verwachtingen. De game moet vlak voor de feestdagen verschijnen op 29 november. Het is inmiddels al een tijdje stil omtrent Metroid Prime 4, maar wij verwachten dat dit Nintendo’s grote knaller van 2019 moet worden.

Het hoogtepuntje van de week kwam toch wel met het vertrek van Bungie bij Activision. Bungie verlaat de uitgever namelijk na acht jaar samenwerken. Gedurende die tijd is er natuurlijk voornamelijk gewerkt aan Destiny die met veel enthousiasme werd ontvangen, maar al snel zijn tractie verloor. Met Forsaken lijkt de ontwikkelaar echter stappen te hebben gemaakt waar ze graag op willen voortborduren. Het is dan ook goed om te horen dat Bungie de rechten voor Destiny zelf heeft weten te behouden. Dat was echter niet alles. Er is namelijk een stoelendans gaande bij Activision. Na de eerdere breuk kwam al snel naar buiten dat Activision een nieuwe directeur krijgt. Rob Kostisch heeft al zo’n vijftien jaar ervaring binnen het bedrijf en stond voornamelijk aan het roer van de Call of Duty-games.

onbekend

En dat was het meest spraakmakende nieuws van week 2. Zat er iets voor jou tussen wat je nou echt niet of juist wel begrijpt? Let us know! Volgende week zijn we terug met de highlights van week 3, maar check ook zeker de site om altijd up-to-date te blijven!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord