Highlights: Week 3, Take-Two aangeklaagd, doei Star Wars en Mortal Kombat 11

Geplaatst:
Aangepast: 20 januari 2019 22:16

De derde week van 2019 dooft langzaam uit, dus is het weer tijd om de balans op te maken van de afgelopen week. Wat heeft week 3 ons gebracht en wat waren de nieuwsberichten die opvielen? In deze editie vind je onder meer nieuws terug over Awesome Games Done Quick, Take-Two aangeklaagd, Star Wars en Mortal Kombat 11. Dus ga er maar even goed voor zitten, dan brengen wij je in een kort en bondig overzicht weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen in de game-industrie.

Maandag kwam er al direct veel nieuws naar buiten en daar zaten meerdere noemenswaardige dingen tussen. Zo werd de nieuwe content voor Battlefield V onthuld, werd bekendgemaakt dat Rocket League nu dan toch écht cross-platform gespeeld kan worden en kwam het gerucht naar buiten dat op termijn ook SNES-games aan Nintendo Switch Online toegevoegd gaan worden. Het grootste nieuws op de maandag kwam toch wel vanuit Amerika. Jaarlijks komen speedrunners van over de hele wereld bij elkaar om geld op te halen voor het goede doel. Awesome Games Done Quick is een terugkerend evenement dat steeds meer bekendheid krijgt. Dit jaar wisten de 'runners' meer dan 2,39 miljoen dollar op te halen voor het Amerikaanse Prevent Cancer Foundation. Dat betekent een nieuw record, waar maar liefst 46.386 donateurs aan hebben bijgedragen.

Deze week werd er ook een nieuw schurkenteam voor Team Sonic Racing bekendgemaakt. Niemand minder dan Zavok, Metal Sonic en Dr. Eggman gaan hun krachten bundelen om overwinningen in de races veilig te stellen. BioWare's Anthem gaat voor vrijwel alle spelmodi gebruik maken van matchmaking. Dus als je Anthem als een leuke singleplayer ervaring zag, dan kom je van een koude kermis thuis. De game richt zich vooral op het multiplayer aspect. Ander nieuws kwam uit de hoek van Valve, die aankondigde dat er dit jaar verbeteringen gaan komen voor Steam. Wellicht heeft de steeds sterker wordende concurrentie de slapende reus toch een beetje wakker weten te schudden. Hoge bomen vangen veel wind en dat geldt dus ook voor Take-Two, de uitgever van Red Dead Redemption 2. Zij werden deze week aangeklaagd door een beveiligingsbedrijf vanwege het gebruik van de namen van Pinkerton-agenten Edgar Ross en Andrew Milton. Take-Two laat dit niet zo makkelijk gebeuren en gaat vol in de tegenaanval door het beveiligingsbedrijf aan te klagen. Zij, net als jij en ik, vermoeden dat het beveiligingsbedrijf een graantje mee willen pikken van het succes van Red Dead Redemption 2.

Ander groot nieuws is dat EA-Games heeft besloten de stekker uit de open wereld Star Wars-game te trekken. Zij namen het project over van Visceral Games, dat de deuren moest sluiten. Zoals we van een bedrijf als EA kunnen verwachten is het project vakkundig de nek omgedraaid en werd deze week dus naar buiten gebracht dat we die open wereld Star-Wars game op onze buiken kunnen schrijven. Volgens EA wordt er nog wel steeds aan Star Wars-projecten gewerkt, dus we moeten maar afwachten wat dat gaat opleveren. Richting het einde van de week was het vooral Mortal Kombat 11 dat de klok sloeg. Voornamelijk omdat NetherRealm een eigen evenement had georganiseerd waarop het van alles naar buiten bracht. Nieuwe trailers, een deel van het verhaal en ook een nieuw personage werden uit de doeken gedaan. Ook werd er een gave Kollector's Edition aangekondigd, waarin een 1:1 replica van Scorpion's masker in zit. Last but not least werden we ook nog eens verwend met de eerste gameplay trailer van de fighter.

Zo, dat was in vogelvlucht het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. Je bent weer helemaal up-to-date voor bij de koffieautomaat morgenochtend. Het was een veelbewogen week waarin ons zowel leuk als minder leuk nieuws ter oren kwam. Wat sprong er deze week voor jou het meest bovenuit? Laat het ons even weten. Hou natuurlijk ook onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord