Highlights: Week 37 met Luigi's Mansion 3, Jump Force en de Nintendo Switch

Geplaatst: 16 september 2018 18:00
Aangepast: 16 september 2018 19:10
-

Hoewel er afscheid is genomen van Dit Was Het Nieuws in videovorm, kunnen we het niet laten om jullie toch op wekelijkse basis kort te informeren over de afgelopen week. We starten meteen in een goede week met het weekoverzicht. Week 37 was namelijk de aftrap van de Tokyo Game Show. Hoewel de show pas aankomende week van start gaat, kunnen een flink aantal uitgevers niet wachten met het presenteren van de nieuwste trailers en gameplayvideo's. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe franchise in Jump Force, de aankondiging van Luigi's Mansion 3, acht Final Fantasy's op de Nintendo Switch en de uitzonderlijk mooie Pokemon-editie van de Nintendo Switch. Dit is het weekoverzicht van week 37!

Maandag 10 september

Het was maandag verdacht stil in het gaminglandschap. Koei Tecmo kwam met een releasedatum van Dead or Alive 6 naar buiten en deed dat met een heerlijke trailer. Ook wij konden niet weten dat dat slechts stilte voor de storm was. Dit was namelijk slechts een opwarmertje voor de daaropvolgende dag!

Dinsdag 11 september

Wij hadden wel wat nieuws voor de Tokyo Game Show verwacht, maar dat het in deze mate zou losgaan zagen we absoluut niet aankomen! PlayStation kwam namelijk met een flinke opwarming voor de TGS op de proppen. Zo zijn we te weten gekomen dat Ryu Ga Gotoku Studios, bekend van de Yakuza-franchise, bezig is met een nieuwe franchise. Project Judge doet in veel opzichten denken aan Yakuza, maar is dat absoluut niet. Ook kregen we nieuwe beelden van de nieuwste Switch editie te zien. Dit keer krijgt de Switch een schitterende Pokemon-skin ter ere van Pokemon Let's Go: Pikachu en Eevee.

Natuurlijk gaat Kingdom Hearts III niet onopgemerkt voorbij tijdens het grootste Japanse gaming evenement van het jaar. Square Enix liet namelijk meer zien van de nieuwste wereld van Big Hero 6. Kort daarna kwam daar als donderslag bij heldere hemel een dikke exclusive voor de PlayStation 4 voorbij. Project Awakening moet een high fantasy RPG worden en de eerste beelden zien er fantastisch uit.

Woensdag 12 september

Hoewel de dinsdag bijna een teveel aan nieuws had, had de woensdag eigenlijk een tekort aan nieuws. Er was op woensdag zowel goed als slecht nieuws. Helaas is One Piece: World Seeker verschoven naar 2019. Dit om de game helemaal te polijsten alvorens we aan de slag kunnen met het meest grote One Piece-avontuur tot op heden. In week 36 werd Japan geteisterd door een verschrikkelijke aardbeving. Dit heeft het gevolg gehad dat de Nintendo Direct is uitgesteld. Gelukkig kwam Nintendo dan ook met het nieuws dat de Nintendo Direct op 14 september uitgezonden zou worden.

 1
 2
 3
 4

Donderdag 13 september

Op donderdag was het wederom stilte voor de storm. Nintendo zou de dag daarop voor flink wat geroezemoes zorgen, maar daarvoor moesten we wel deze dag door zien te komen. Wel kwam er een opmerkelijk nieuwtje naar buiten. Steam heeft namelijk het groene licht gegeven om een ongecensureerde hentai game te plaatsen. Negligee: Love Stories is nu verkrijgbaar en bevat welgeteld 0 gecensureerde pixels! Elders op het internet groeiden er ook andere dingen. Bijvoorbeeld Destiny 2, de game is namelijk aangevuld met een nieuwe raid!

Vrijdag 14 september

De afsluiter van de week is er een geweest om niet te vergeten. De uitgestelde Nintendo Direct had flink wat in de mars. Zo werden Luigi's Mansion 3, Animal Crossing, New Super Mario Bros. U Deluxe, Katamari Damacy Reroll en Town aangekondigd. Die laatstgenoemde komt uit de stallen van Game Freak, de ontwikkelaar van de Pokemon-games. Yoshi's aankomende game kreeg eindelijk een naampje en het is weer cuteness alom. Yoshi's Crafted World draait volledig om knutselwerkjes. Last but not least kwam er ook nog mooi nieuws voor de liefhebbers van Final Fantasy. De Nintendo Switch gaat namelijk ruimte bieden voor acht games binnen de Final Fantasy-franchise! Bandai Namco dacht overigens even een graantje mee te pikken van alle buzz op het internet. De uitgever kondigde namelijk even tussen neus en lippen door aan dat Yugi Muto, afkomstig uit de Yu-Gi-Oh-serie, mee knokt in Jump Force.

onbekend

Dit was het weekoverzicht van week 37. Het was me het weekje wel, want zowel PlayStation als Nintendo kwamen met groot nieuws. Wat was jouw favoriete nieuwtje? Dat van mij was zonder twijfel de aankondiging van Luigi's Mansion 3. Laat het weten in de reacties en blijf zeker de site checken voor het laatste gamenieuws!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord