Highlights: Week 38 met PlayStation Classic, Nintendo Switch Online en Red Dead Online

Zo, ook weet 38 van 2018 gaat weer de geschiedenisboeken in. Hoewel de Tokyo Game Show momenteel gaande is, lijken de grote klappers toch in de week daarvoor te zijn aangekondigd. Dat wil echter niet zeggen dat het een saai weekje is geweest. In tegendeel zelfs want er kwamen aardig wat grote nieuwtjes naar buiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aankondiging van de PlayStation Classic, de livegang van Nintendo Switch Online en de onthulling van Red Dead Online. Geen probleem als je iets gemist hebt, dit zijn namelijk de highlights van week 38!

Maandag 17 september

Week 38 maakte een rustige start met een klein aantal trailers en aankondigingen. Zo werd eindelijk de releasedatum van een nieuwe Katamari-game aangekondigd. Katamari Damacy verschijnt namelijk in geremasterde vorm op de Nintendo Switch. Katamari Damacy Reroll verschijnt op 7 december voor de Nintendo Switch en pc. Fans van Persona kunnen alvast wat knaken opzij leggen, want de pre-order bonussen van Persona 3 Dancing in Moonlight en Persona 5 Dancing in Starlight zijn bekendgemaakt. Wat je precies krijgt, zie je in onderstaande trailer.

Dinsdag 18 september

Ook de dinsdag gaat niet de boeken in als de meest spannende dag van het jaar. Er kwamen namelijk meer trailers van al aangekondigde games voorbij. Een grappige uitschieter is de vergelijkingstrailer van The Last Remnant. De game krijgt een remake en Square Enix steekt het niet onder stoelen of banken dat deze remaster er beduidend beter uitziet. Ook kregen we een langere trailer van Kingdom Hearts 3 te zien. De game laat al even op zich wachten, maar dat komt voornamelijk door het toevoegen van de vele nieuwe werelden. Een voorbeeld daarvan zien we in de Big Hero 6-trailer.

Woensdag 19 september

De woensdag is eindelijk een dag waarbij wat sensatie de ether in werd geschoten. De dag opende namelijk zeer sterk met de aankondiging van de PlayStation Classic. Deze mini-uitgave verschijnt op 3 december aanstaande en moet klassiekers zoals Final Fantasy VII, Tekken 3 en Wild Arms gaan bevatten. In totaal staan er twintig games op. Voor die twintig games dien je wel honderd ekkies op de toonbank te smijten. Ook Nintendo kwam op de 19e sterk uit de startblokken. Dit is namelijk de dag dat Nintendo Switch Online eindelijk online ging. De betaalde service geeft toegang tot onder andere online gaming en twintig NES-klassiekers.

Donderdag 20 september

Bij het schrijven van dit stukje kom ik tot de ontdekking dat ik al flink vaak heb geroepen dat dit zomaar eens mijn game van het jaar kan zijn. Zo ook bij Red Dead Redemption 2. De aankomende game van Rockstar Games krijgt net zoals GTA een speciale online modus waarbij spelers kunnen keten in de wereld van Red Dead Redemption. Red Dead Online moet vanaf november een bèta fase ingaan waarbij de modus, á la GTA Online, voortdurend wordt aangevuld. Ander nieuws waar geen gamer om wakker zal liggen, is het nieuws van PlayStation. De productie van de PlayStation Vita wordt namelijk in 2019 stilgelegd. De productie van fysieke games is overigens al gestopt. Jammer voor de bezitters van de Vita, maar het is helaas niet anders.

onbekend

onbekend

Vrijdag 21 september

Er is goed nieuws voor die ene Call of Duty-speler die nog nooit op Nuketown heeft gespeeld. De klassieke Black Ops-map keert namelijk wederom terug in Call of Duty: Black Ops 4. De map heeft al meerdere remakes gehad, maar moet nu dus ook verschijnen in de aankomende shooter. Wel leuk is dat de map volledig gratis gaat zijn. Vanaf november is de locatie als gratis DLC binnen te halen. Ook kwam Activision met het nieuws dat de Blackout-modus regelmatig voorzien gaat worden van gratis DLC.

onbekend

Zaterdag 22 september

De week sluit helaas met een treurig nieuwtje. Telltale Games heeft wederom een ontslagronde moeten doen. De ontwikkelaar heeft eerder in het jaar al negentig mensen moeten ontslaan, maar dit keer wordt het personeelsbestand pas echt gedecimeerd. Er zijn namelijk 250 mensen in één klap werkeloos geworden. De studio heeft nog geen slot op de deur hangen, er blijven namelijk 25 mensen aanwezig op kantoor om de lopende projecten af te ronden.

onbekend

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?