Highlights: Week 39 met Oculus Quest, Red Dead Redemption 2 en Dirt Rally 2.0

Geplaatst: 30 september 2018 12:00
-

Een nieuwe maand staat voor de deur en het aftellen naar 2019 kan beginnen. Het laatste kwartaal van het jaar staat garant voor flink wat speelplezier en het nieuws sluit daar natuurlijk op aan. Week 39 was weer een fijne waarbij DiRT Rally 2.0, Red Dead Redemption 2 en de Oculus Quest een hoofdrol wisten te stelen. Dit zijn de highlights van week 39!

Maandag 24 september

Terwijl Konami al een tijdje de lippen stijf op elkaar houdt omtrent Castlevania Requim, lijkt de collectie toch echt een feit te zijn. Nadat de game op de website voor Koreaanse classificering opdook, verscheen deze ook op de website van het Amerikaanse ESRB. De collectie moet een heruitgave van Symphony of the Night en Rondo of Blood bevatten. Ook Capcom speelde zich in de kijker. De uitgever brengt namelijk de Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogie naar de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Dinsdag 25 september

Netflix is op zoek naar een nieuwe ontwikkelaar voor de Stranger Things-game. De streamingdienst had namelijk grootse plannen voor de serie samen met Telltale Games. Helaas heeft Telltale te kampen met zwaar weer waardoor de ontwikkeling niet verder kan gaan. Netflix is vooralsnog op zoek naar een nieuwe partner. Rockstar heeft echter wel al zijn zaakjes op orde en presenteerde afgelopen week een aantal PlayStation 4-bundels waarbij Red Dead Redemption 2 gepaard komt. Dat was echter niet het grote nieuws. Op de bundels werd namelijk vermeld dat de game 105 GB aan opslagruimte nodig heeft. Ook krijgt de game DLC die een maand eerder speelbaar is op de PlayStation 4.

onbekend

Woensdag 26 september

Het midden van de week stond garant voor veel moois. Zo presenteerde Xbox zijn gratis line-up voor oktober. Met Overcooked! En Hitman: Blood Money kunnen de Xbox-spelers weer een maandje voort. Game Pass-bezitters kunnen ook nog eens los met Forza Horizon 4 en Wolfenstein: The New Order. Ook PlayStation presenteerde de Plus-games van oktober. De Japanners gaan voor griezelen want oktober staat natuurlijk in het teken van Halloween. Aankomende maand kunnen we namelijk tieners te grazen nemen in Friday the 13th. Ook Nintendo kwam in het nieuws dankzij accessoire partner, PowerA. De producent werkt namelijk aan een draadloze controller voor een goedkoper alternatief van de ietwat prijzige Pro Controllers. De dag werd mooi afgesloten met Codemasters’ DiRT Rally 2.0 die vanaf februari verkrijgbaar is.

 1
 2

Donderdag 27 september

Mark Zuckerberg werd ontvangen met applaus. Niet na een uitstapje naar de rechtbank, maar dankzij zijn bijdrage op Oculus Connect. Tijdens het evenement werd namelijk de Oculus Quest uit de doeken gedaan. De standalone VR-headset vereist geen systeem waarop het apparaat aangesloten moet worden. Lang wachten is niet nodig, de headset verschijnt namelijk ergens in het eerste kwartaal van 2019 en moet 399 dollar gaan kosten. Dat was echter niet alles wat werd aangekondigd tijdens Oculus Connect. Darth Vader krijgt namelijk zijn eigen VR-trilogie met Vader Immortal!

Vrijdag 28 september

Het grote nieuws kwam overduidelijk halverwege de week. Na een uitstekende woensdag en donderdag liep de week namelijk af met een sisser. Wel leuk was de aankondiging van Tropico 6’s nieuwe bèta. Mensen die graag de dictator uithangen kunnen binnenkort los met de aankomende game en er is goed nieuws voor mensen die een pre-order hebben geplaatst. Vanaf nu is er namelijk een gesloten bèta voor dat gesloten clubje wereldheersers beschikbaar.

Dit waren de highlights van week 39. Wat is volgens jou het leukste nieuws? Laat het weten in de reacties. Tot volgende week!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot DiRT Rally 2.0

Ontwikkelaar:

Codemasters

Uitgever:

Codemasters

Release:

26 februari 2019

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord