Highlights: Week 40 met Red Dead Redemption 2, Blizzard en Cristiano Ronaldo

De weken vliegen van de scheurkalender af. Het vierde kwartaal is in volle gang en menig game staat nog op het programma. Geen rust voor de nieuwsdienst want menig ontwikkelaar laat van zich horen in dit laatste kwartaal. Afgelopen week verscheen er onder andere een nieuwe gameplayvideo van Red Dead Redemption 2, kreeg Blizzard een nieuwe directeur en nam EA afstand van superster, Cristiano Ronaldo. Een heftig weekje dus!

Maandag 1 oktober

In week 39 werd het al vermeld, maar dat maakt de start van week 40 niet minder mooi. Red Dead Redemption 2 kreeg namelijk een nieuwe gameplayvideo. In de video zien we vooral veel gunplay. De outlaw heeft namelijk een itchy trigger vinger, maar kan er ook voor kiezen om als pacifist door het leven te gaan. Niet gek overigens dat er zoveel omtrent de nieuwste game van Rockstar verschijnt. Red Dead Redemption 2 staat namelijk gepland voor een release op 26 oktober aanstaande.

Dinsdag 2 oktober

Na eerdere geruchten moet Konami toch het echt kleur bekennen. Castlevania Requiem is officieel een feit. Requiem is een verzameling van het in 1993 verschenen Castlevania: Rondo of Blood en het in 1997 verschenen Castlevania: Symphony of the Night. De bundel verschijnt gelijktijdig met het nieuwe seizoen van Castlevania op Netflix dat op 2 oktober gebinged kan worden. Ook Treyarch wist zijn aankomende game in de kijker te spelen. Op Twitter gaf de ontwikkelaar namelijk een voorproefje van de Marokko map die in Call of Duty: Black Ops 4 speelbaar gaat zijn.

Woensdag 3 oktober

Steeds meer mensen spreken over The Quiet Man. De game heeft namelijk sinds afgelopen woensdag een releasedatum. De game was een lange tijd gehuld in mysterie, maar er komt steeds meer informatie naar buiten. In The Quiet Man spelen we met een dove held, genaamd: Dave. Dave is er op uit om zangeres LaLa uit de handen van een gemaskerde schurk te redden. Het aparte van The Quiet Man is dat sommige stukken geheel in stilte gespeeld worden. De game zelf zeer verschijnt spoedig. De releasedatum staat namelijk op 1 november aanstaande.

onbekend

Donderdag 4 oktober

Ook op Wallstreet zijn ze bezig met gaming. Er gaan namelijk geruchten de ronde dat er een nieuwe versie van de Nintendo Switch aankomt. Deze nieuwe versie moet een beter scherm hebben waardoor de kleuren helderder zijn en de batterij langer meegaat. Mocht er waarheid in dit verhaal zitten, dan zou deze nieuwe Switch moeten verschijnen in de tweede helft van 2019. Blizzard kwam ook in opspraak afgelopen week. De uitgever/ ontwikkelaar moet het namelijk met een mannetje minder doen. Directeur Mike Morhaime geeft het stokje door aan J. Allen Brack. Morhaime blijft betrokken bij het bedrijf, maar neemt vanaf heden een meer adviserende rol waar.

onbekend

Vrijdag 5 oktober

Terwijl menig persoon al aan de vrijdagmiddagborrel zat, kwam er nog meer dan genoeg nieuws naar buiten. Zo verscheen er een opmerkelijke afbeelding omtrent de PlayStation Plus line-up van november op de PlayStation site. Volgens de afbeelding zijn Bulletstorm: Full Clip Edition en Yakuza Kiwami volgende maand gratis verkrijgbaar. Voetbalster Cristiano Ronaldo heeft zich in een lastige situatie gedribbeld. Electronic Arts neemt namelijk steeds meer afstand van de superster. Ronaldo heeft momenteel een flinke beschuldiging aan de broek hangen en daar is de uitgever niet al te blij mee. De dag sloot prettiger af. Vorige week zagen oplettende gamers namelijk al een opmerkelijke boodschap op de Red Dead Redemption 2 PlayStation 4-bundel. PlayStation-gamers krijgen namelijk dertig dagen eerder toegang tot bepaalde content. Nu is bekend om welke content dat gaat. Middels onderstaande afbeelding liet Rockstar weten dat PlayStation 4-spelers toegang krijgen tot een aantal tijdelijke exclusieve cosmetische items.

Zaterdag 6 en Zondag 7 oktober

Op 13 november kunnen we weer in de heerlijke huid van Lara Croft kruipen. Shadow of the Tomb Raider ontvangt namelijk op die datum diens The Forge-DLC. The Forge is slechts de eerste maandelijkse DLC in een reeks van zeven. Ook Kingdom Hearts-fans kunnen eind dit jaar lekker aan de bak. Square Enix komt namelijk met een speciale bundel, genaamd: Kingdom Hearts: The Story So Far. De bundel bevat Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, HD 2.5 Remix en HD 2.8 Final Chapter Prologue. Dat zijn dus acht games en één film om doorheen te beulen. Als laatste is er nog mooi nieuws voor fans van Telltale’s The Walking Dead. Het gaat namelijk niet goed met de ontwikkelaar, maar Skybound Games gaat er zorg voor dragen dat het tweede seizoen netjes wordt afgemaakt.

Pfoe, dat waren de highlights van week 40. Het waren er flink wat, klagen mogen we dan ook zeker niet. Wat was volgens jou de grootste klapper? Was het Cristiano Ronaldo die uit gratie viel bij EA, de gameplay van Red Dead Redemtion 2 of de aankondiging van Kingdom Hearts: The Story So Far? Laat het weten in de reacties!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?