Highlights: Week 41 met Project xCloud, PSN, Stardew Valley en Assassin's Creed Rebellion

Geplaatst: 14 oktober 2018 12:00
Aangepast: 14 oktober 2018 12:11

Hatsee! Ook week 41 van 2018 zit er op. Het is aftellen naar de pepernoten, oliebollen en natuurlijk het vuurwerk. De laatste periode van het jaar staat bekend om zijn grote releases, maar ook het nieuws mag er de afgelopen tijd zijn. Zo is het nu mogelijk om je PSN naam te wijzigen, kondigt Microsoft een nieuwe streamingdienst aan en komt Assassin’s Creed naar de mobiele telefoon. Dit zijn de highlights van week 41!

Maandag 8 oktober

Microsoft kwam deze week sterk uit de startblokken. De softwaregigant presenteerde namelijk diens nieuwe streamingdienst, Project xCloud. Deze dienst moet het voor uitgevers makkelijker maken om games te releasen die geschikt zijn voor diverse devices. Zo zien we in de trailer dat er gegamed wordt met de Xbox-controller op een telefoon en tablet.

Dinsdag 9 oktober

Ook Sony dacht met een nieuwtje te komen. De consolemaker trapte namelijk een open deur ter grootte van een kasteelpoort open. Sony heeft namelijk tegen de Financial Times gezegd dat next generation hardware hard nodig is om de bal rollende te houden. Een nieuw systeem zit er dan ook dik in. Niantic dacht wat Sony kan, kan ik ook. De ontwikkelaar presenteerde namelijk een trailer voor de volgende Pokémon GO-update. Binnenkort kunnen we ook jagen op een aantal Pokémon uit de Sinnoh-regio.

Woensdag 10 oktober

De game heeft al flink wat fans, maar binnenkort wordt deze fanbase alleen maar groter. Stardew Valley komt namelijk naar de mobiele telefoon! Het betreft een volledige versie van de game, maar bevat geen multiplayer. Stardew Valley is vanaf 24 oktober verkrijgbaar op iOS-devices. Daar hield het goede nieuws echter niet op. Sony kwam namelijk nogmaals in het nieuws. Zij kondigden namelijk aan dat het in 2019 mogelijk is om je PSN naam te wijzigen. Een functionaliteit waar velen van ons al een flinke tijd op zitten te wachten.

Donderdag 11 oktober

Het was een lekker weekje voor de mobile gamers. Ook Assassin’s Creed komt namelijk naar de mobiele telefoon. Assassin’s Creed Rebellion stelt je in staat om on-the-go een Brotherhood te vormen met de welbekende assassin’s uit de eerdere titels. Assassin’s Creed Rebellion is een free-to-play game en is verkrijgbaar vanaf 21 november op iOS en Android.

Vrijdag 12 oktober

De werkweek sloot lekker af want het lijkt erop dat er een remaster van Command and Conquer aan zit te komen. Jim Vassella, producent bij EA, vroeg Reddit-gebruikers om input voor een remake. Een releasedatum is er niet, maar het moet een game worden die het 25-jarige jubileum van de serie viert. 2020 is dan hoogstwaarschijnlijk het doel. Ook Blizzard liet nog even wat van zich horen voordat het weekend aanbrak. Diablo 3 moet namelijk cross-platform support krijgen. Naar verluid moeten gamers binnenkort in staat zijn om altijd met elkaar te kunnen spelen, ongeacht het platform waarop ze spelen. Dat betekent dus dat zowel Xbox-, PlayStation- en Switch-bezitters binnenkort met elkaar kunnen dungeon crawlen.

Zaterdag 13 en Zondag 14 oktober

Het is geen geheim dat Nintendo lekker aan het remasteren is. Op sommige games zitten we te wachten en over andere games zijn we gematigd enthousiast. Een die onder de eerste categorie valt, is Luigi’s Mansion. De remake van de GameCube-game verschijnt binnenkort op de 3DS en Nintendo kon het dan ook niet laten om ons dit weekend te verblijden met een trailer.

Dat waren alweer de highlights van week 41. Een matig weekje met een paar leuke uitschieters. Wat is jouw nieuwtje van de week? Is het de aankondiging van Sony omtrent de naamswijziging, de streamingdienst van Microsoft of één van de mobiele games. Laat het weten in de reacties!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord