Highlights: Week 42 met lange werkweken, actieve WOW-spelers en Fortnite's verzet

Geplaatst: 21 oktober 2018 12:00

Rats! Daar gaat weer een pagina van de wekelijkse scheurkalender. Ook week 42 zit er weer op. 2019 komt in rasse schrede dichterbij en het nieuws stapelt zich op. Het is logisch dat je iets gemist hebt afgelopen week, er was namelijk erg veel te vinden. Heb jij bijvoorbeeld de hetze van Epic Games richting YouTubers, de lange werkuren van Rockstar Games’ medewerkers of het aantal actieve spelers van World of Warcraft meegekregen? Dat dacht ik al, daarom hierbij de highlights van week 42!

Maandag 15 oktober

YouTuber Golden Modz heeft het aan de stok met Fortnite-ontwikkelaar, Epic Games. De ontwikkelaar is cheaters beu en gaat sancties uitdelen op hoger niveau. Golden Modz maakte gebruik van ‘magische krachten’ en dat noem Epic Games overduidelijke contract breuk. Waar vorige week nog geïnsinueerd werd dat Diablo III spoedig cross-platform zou zijn, lijkt dat toch ver van de werkelijkheid te liggen. Sterker nog, Blizzard schijnt er nog niet eens mee bezig te zijn. Iemand van Blizzard lijkt dus iets te snel zijn mond voorbij gepraat te hebben.

onbekend

Dinsdag 16 oktober

Het blijft een dingetje, maar het regent weer klachten omtrent de werkweken van game-ontwikkelaars. Het is niet voor het eerst dat Rockstar en in een dergelijke opspraak in beeld komt. Eerder was dat namelijk het geval tijdens de productie van L.A. Noire. Nu is de uitgever in opspraak vanwege de werkuren van Red Dead Redemption 2’s ontwikkelaars. Toch lijkt het onvermijdbaar. Tijdens crunchtime blijven er wat mensen achter die onmenselijk lange uren moeten maken. De standpunten in de gamingscene zijn verdeeld. Hoe denk jij hierover? Over lange uren met blaren en al gesproken… Pokémon GO stelt trainers vanaf nu in staat om Pokémon uit de Sinnoh-regio te vangen! Dat betekent dat we weer lekker de straat op kunnen om nieuwe blaren te kweken.

Woensdag 17 oktober

Het aantal actieve spelers van World of Warcraft blijft een beetje mysterieus. Afgelopen week werd het internet echter opgeschrikt door een tweet die de ether in werd geschoten. Blizzard had namelijk een nieuwe database connectie opgezet waarin de einddata van abonnees stond vermeld. Hieruit bleek dat er slechts 1.7 miljoen actieve gebruikers zijn, terwijl de game startte met 3.2 miljoen abonnees. De bron is echter een beetje sketchy en Blizzard geeft te kennen dat deze data incorrect is. De uitgever houdt zich verder stil omtrent het onderwerp. Wie zich ook stil houdt, is de hoofdrolspeler van The Quiet Man. De aankomende Square Enix-game is uniek qua opzet waarin je met een doofstomme jongen speelt. Zijn situatie wordt geprojecteerd op de speler aangezien de game grotendeels geen geluid bevat. Speel je de game echter in de New Game Plus-modus, dan hoor je wel geluid. Een leuk stukje toegevoegde waarde.

Donderdag 18 oktober

Techontwikkelaar Huawei stort zich nu ook op de gamersmarkt. Met diens nieuwe toestel, de Huawei Mate X 20 wil de producent gamers een nieuw soort Switch voorschotelen. De telefoon beschikt namelijk over een 7,2 inch 1080P OLED-scherm. De Switch is daarbij kleiner en scoort lager op de resolutie schaal. Daarbij wordt de telefoon voorzien van één controller die op de kop van de telefoon te klikken is. Of iemand ook daadwerkelijk op de aanschaf van een 7,2 inch telefoon overgaat, is nog maar de vraag. Bijzonder lekker bellen lijkt het mij namelijk niet… Over groot gesproken. Red Dead Redemption 2 heeft bijna 100GB aan opslagruimte nodig. Spelers die de game digitaal hebben aangeschaft zijn in staat om de game een dag voor de release te downloaden. Zo hoef je je speelsessie niet te starten met een flinke download.

Vrijdag 19 oktober

Obsidian lijkt toch echt niet bezig te zijn met een nieuwe Fallout. De ontwikkelaar staat bekend om zijn uitstekende RPG’s en heeft dan ook een puik werkje afgeleverd met Fallout: New Vegas. Een gebruiker op Twitter trok echter de stoute schoenen aan en vroeg de ontwikkelaar of ze nog aan een nieuwe Fallout werkten. Helaas, het antwoord van de magic 8-ball kwam terecht op Very Doubtfull. Ook de cross-play-functionaliteiten van Rocket League zijn very doubtfull. Psyonix heeft de functionaliteit namelijk verschoven naar 2019. RocketID moet het mogelijk maken om spelers op diverse devices met elkaar te verbinden, maar helaas. De functie is niet op tijd af.

Zaterdag 20 en Zondag 21 oktober

Mensen die geen genoeg van Marvel’s Spider-Man krijgen, kunnen weer lekker los gaan. De game is namelijk aangevuld met een New Game Plus-modus. Daarbij is er nu ook de mogelijkheid om de game op de moeilijkheidsgraad ‘Ultimate’ te spelen en zijn er nieuwe trophies te behalen. Als laatste sluiten we nog af met een klein nieuwtje omtrent Red Dead Redemption 2. De Zweedse Mediamarkt plaatste namelijk een pre-order-mogelijkheid voor de pc-versie. Deze stond op eind 2019, maar is inmiddels weer offline gehaald. Komt de pc-versie dan toch eerder dan verwacht?

onbekend

Zo dat was het alweer. Het was voornamelijk een weekje met apart nieuws. Natuurlijk staat de ether ook vol met Red Dead Redemption 2, maar daar komt vast spoedig verandering in mocht je het zat zijn. De langverwachte game verschijnt namelijk op 26 oktober aanstaande. Wij zijn er in ieder geval volgende week weer! Zie jullie in de comment sectie, gamers!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord