Highlights: Week 44 met BlizzCon, Super Smash Bros. Direct en gratis games

Geplaatst:

Nog maar twee maanden te gaan en we zitten alweer in 2019. Het is eigenlijk nog te vroeg om te zeggen, maar 2018 blijkt een mooi jaar te zijn. Daarbij hebben we nog twee maanden gameplezier te gaan. Ook het nieuws staat niet stil, er was namelijk meer dan genoeg te lezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van al het nieuws op Blizzcon, de gratis line-ups van PlayStation en Xbox en de volledige lijst met games van de PlayStation Classic. Klinkt dit als een groot vraagteken? No problemo, dit zijn de highlights van week 44!

De PlayStation Classic staat hoog op het Sinterklaaslijstje bij velen van ons. De mini-console moet op 3 december verschijnen en bevat twintig geïnstalleerde games. Uitspringers zijn onder andere Grand Theft Auto, Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, Twisted Metal en Resident Evil. De volledige line-up check je in onderstaande video! Mensen die helemaal geen zin hebben om geld uit te geven, die hebben ook mazzel. No Man’s Sky heeft namelijk een nieuwe gratis update in de vorm van The Abyss. The Abyss zorgt ervoor dat de game een nieuw dieptepunt bereikt. Letterlijk dit keer, want we dalen af in de diepste troggen om nieuwe levensvormen te ontdekken.

Week 44 was weer de laatste week van oktober en gedurende deze laatste week presenteren zowel PlayStation als Xbox veelal de gratis line-up van de aankomende maand. Deze maand was dat niet anders. Xbox komt namelijk met Battlefield 1, Race the Sun, Assassin’s Creed en Dante’s Inferno op de proppen. Die van PlayStation was vorige maand al per ongeluk verschenen en bevat Bulletstorm: Full Clip Edition, Yakuza Kiwami, Jackbox Party Pack 2, Arkedo Series en Burly Men At Sea. Twee prima line-ups waarvan er slechts één de winnaar kan zijn. Wie is dat volgens jou?

Het begint gamers op te vallen dat er een aantal titels niet op de PlayStation Classic staan. Zo missen Crash Bandicoot, Spyro en MediEvil bijvoorbeeld. Niet vreemd want alle drie worden geremastered. Nu heeft MediEvil eindelijk zijn eerste trailer gekregen. Sir Daniel Fortesque heeft er nooit beter uitgezien. Over de Middeleeuwen gesproken. Netflix heeft de eerste teaser van The Witcher vrijgegeven. In de teaser zien we Henry Cavill (zonder CGI) gehuld in een witte pruik naar de camera toelopen. Helaas heeft de teaser alleen maar voor meer vraagtekens gezorgd en de vraag is dan ook wanneer de eerste echte beelden gaan verschijnen.

Ook Super Smash Bros. Ultimate kon niet aan het nieuwsoverzicht van afgelopen week ontbreken. Nintendo organiseerde namelijk wederom een Super Smash Bros. Ultimate Direct om meer nieuws uit de doeken te doen. Dat nieuws kregen we ook. Incineroar wordt een nieuw speelbaar personage. Deze Pokémon komt zonder trainer en heeft een flink aantal moves die we kennen uit Pokémon Moon en Sun. Ook Ken schaart zich naast Ryu als Echo vechter. De laatste nieuwe vechter wordt later toegevoegd als DLC. Velen vragen zich af waarom, maar Piranha Plant gaat ook een flink potje kontschoppen. Dat kontschoppen doen we overigens met veel meer personages, je krijgt namelijk hulp van Spirits. Deze geven je een power-up en zijn met elkaar te combineren voor nog krachtigere versies. Ook kregen we eindelijk wat meer informatie over de nieuwe singleplayer, World of Light. Voor alle info adviseer ik je om onderstaande beelden te checken!

Niet alleen Nintendo zorgde met diens presentatie voor veel gekte. Blizzard vierde namelijk een nieuwe editie van Blizzcon. Tijdens dit festijn werd aangekondigd dat Diablo III wel degelijk Amiibo krijgt. Zo toonde Blizzard een figurine van de Loot Goblin die in-game voordelen moet opleveren bij het inscannen. Natuurlijk kon World of Warcraft niet ontbreken op het feest. Blizzard toonde met een mooie cinematic de nieuwe patch voor Battle for Azeroth. Tides of Vengeance moet bij zowel The Horde als The Alliance een spiegel voorhouden waarbij de twee kanten hun eigen verhaal te zien krijgen. Tides of Vengeance is vanaf 12 december speelbaar. Daar hield het WOW-plezier echter niet op. Er is namelijk eindelijk een releaseschema voor World of Warcraft Classic. Deze vanilla-ervaring dient officieel te lanceren in de zomer van 2019, maar Blizzcon Virtual Ticket-bezitters kunnen nu al met de demo aan de bak.

Overwatch is nog zo’n game die niet mag ontbreken op BlizzCon. Dit keer kregen wij een nieuw personage te zien. Ashe verlaat het Wilde Westen en schiet er op los op het strijdveld van Overwatch. Deze cowgirl lijkt een link met McCree te hebben, maar niets is nog zeker. Blizzard kennende, komt dat wel goed. Gamers die al zo’n vijftien jaar wachten op een nieuwe Warcraft hebben dit jaar eindelijk de armen in de lucht kunnen steken. Warcraft III krijgt namelijk een remaster in de vorm van Warcraft III: Reforged. De game moet pas in 2019 verschijnen, maar tot die tijd kunnen we het doen met onderstaande cinematic. Eerst was het de pc, toen de consoles en nu de Switch. Toch heeft Diablo nog niet op ieder platform mogen schitteren. Daar komt nu verandering in! Diablo Immortal maakt namelijk diens opwachting op iOS- en Android-devices. Immortal wordt een MMO actie-RPG waarbij we kunnen kiezen uit zes verschillende classes. Het verhaal moet een overbrugging tussen Diablo II en III bieden.

Pfoe, dat was het dan weer. Week 44 blijkt een drukke week te zijn waarbij veel nieuws van virtuele evenementen is gekomen. Wat is volgens jou het mooiste nieuws van afgelopen week? Laat het weten op het internet!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord