Highlights: Week 45 met PUBG, YouTube en Prima Games

Ook de eerste volledige week van november zit er weer op en natuurlijk hebben wij wederom niet stilgezeten. In week 45 gebeurde er weinig schokkends, maar de eindejaarsspanning is aanwezig in al zijn glorie. Toch kwamen er een aantal leuke en minder leuke dingen voorbij. Zo heeft de Nintendo Switch eindelijk toegang tot YouTube, sluit Prima Games de deuren en komt PUBG naar de PlayStation 4. Geen probleem als je iets gemist hebt, dit zijn de highlights van wek 45!

Ja, je las het goed! De Switch heeft eindelijk een eigen YouTube-applicatie. De Nintendo console heeft het lang zonder moeten doen, maar afgelopen week is dan toch eindelijk de applicatie verschenen. Overigens dook de applicatie in eerste instantie op als een ongelukje. Het icoon van YouTube verscheen een aantal dagen te vroeg in de eShop. Dat doet er echter niet toe, we kunnen eindelijk filmpjes kijken! Een van die filmpjes die we nu kunnen kijken, is de nieuwe trailer van Kingdom Hearts 3. Het is geen geheim meer dat Tangled in de game verwerkt zit, maar een eigen trailer ontbrak nog.

Het heeft even moeten duren, maar het lijkt er toch echt op dat PlayerUnknown’s Battlegrounds naar de PlayStation 4 komt. De game verscheen namelijk afgelopen week op het Koreaanse ratingsboard voor leeftijdsclassificatie. Daarbij kwam de game ook nog eens terug in de PlayStation Network database. Dit is overigens niet het enige nieuws omtrent PUBG, de game is vandaag (11-11) gratis te downloaden op de Xbox One. Dit is ter ere van het X018-event dat in het weekend gehouden wordt. Het is momenteel onduidelijk tot wanneer de game gratis te downloaden is.

onbekend

Nintendo werkt volle bak aan een nieuwe Legend of Zelda. Dit blijkt uit een aantal vacatures dat afgelopen week op Nintendo’s website verscheen. De uitgever is op zoek naar een aantal programmeurs voor het maken van concept art en plattegronden. De vacatures is niet het enige dat Nintendo online zette. Er kwam namelijk ook een nieuwe video omtrent de NES-library voor de Nintendo Switch live. In de video zien we een negental games waarvan er al drie zijn verschenen. Vanaf deze maand kunnen we onder andere aan de slag met Metroid. In december kunnen we onder andere aan de haal met Wario Woods en Ninja Gaiden.

Helaas sloot de week af met een aantal minder leuke berichten. Zo moet Square Enix het voortaan doen zonder Hajime Tabata. Nu klinkt dat niet zo ernstig, maar met het vertrek van de Final Fantasy XV-producent komt ook de DLC in gevaar. De Dawn of the Future-DLC moest bestaan uit vier delen, maar lijkt uiteindelijk slechts één deel te krijgen. Patrick Söderlund toont echter aan dat er na je vertrek nieuwe deuren opengaan. Na zijn vertrek bij EA opent Söderlund zijn eigen studio. Embark Studios moet zich richten op de nieuwste technologieën en echte innovatie bieden. Naar eigen zeggen lopen er al meerdere projecten bij Embark. Helaas sloot de week zich af met een grote domper. Prima Games sluit na bijna dertig jaar de deuren. De strategy guide maker is al actief sinds 1990 en staat bekend om zijn lange lijst aan boeken die door velen van ons als hulpmiddel zijn gebruikt. Hoewel Prima Games pas in de lente van 2019 de deuren definitief sluit, worden er geen nieuwe guides meer gedrukt.

onbekend

En dat was week 45. Met nog slechts zeven weken te gaan, kunnen we nog veel moois verwachten. Helaas bracht afgelopen week iets te veel negatief nieuws. Wat is volgens jou het belangrijkste nieuwtje van afgelopen week? Laat het weten in de reacties. Tot volgende week!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?