Highlights: Week 46 met Stan Lee, Sony en Microsoft

Geplaatst: 18 november 2018 12:00
Aangepast: 17 maart 2024 13:26
-

We hebben weer een bewogen weekje achter de rug. De man met de lange witte baard heeft ook gister weer met zijn Roetveeg en Zwarte Pieten voet op Nederlandse bodem gezet. Helaas verliep dit niet helemaal zonder slag of stoot, net als het gamenieuws van deze voorbije week. Zo werd onder meer bekend dat icoon Stan Lee zijn laatste adem heeft uitgeblazen, bracht Sony naar buiten de E3 2019 aan zich voorbij te laten gaan en ging het gerucht dat we komend jaar een schijfloze Xbox One tegemoet kunnen zien. Er is weer veel gebeurd. Om ervoor te zorgen dat je niks mist, hebben wij het voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de highlights van week 46!

Maandag daalde een deken van droefenis over de comic-, film- en gameliefhebbers. Stan Lee heeft op een respectabele leeftijd van 95 jaar het leven gelaten. Hij is één van de grondleggers van Marvel en heeft daarmee veel betekend voor de wereld der comics. Veel van de personages die hij samen met Jack Kirby tot leven heeft gebracht hebben ook een overstap naar het witte doek gemaakt. In vrijwel al die films dook hij zelf op met een kleine gastrol. Afgelopen week was het ook honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog tot een einde kwam en dit werd herdacht door gamers tijdens een potje Battlefield 1 met een staakt-het-vuren.

Stan Lee

Een getrouwd stel uit de Amerikaanse staat Arizona moet behoorlijk diep door het stof voor hun illegale handel in ROMS van retro Nintendo games. De rechter heeft bepaald dat zij onrechtmatig illegale versies van NES en SNES games hebben verspreid en hier moeten zij voor boeten. De schadevergoeding die Nintendo van het echtpaar mag verwachten bedraagt maar liefst 12 miljoen dollar. Dat meneer en mevrouw Mathias hier spijt van hebben moge duidelijk zijn, maar zoals het vaak werkt met spijt komt het ook in dit geval te laat. De bingewatchers onder ons kregen het heugelijke nieuws voor de kiezen dat per april 2019 het achtste en tevens laatste seizoen van Game of Thrones gaat verschijnen.

Game of Thrones5

RTS-games zijn relatief gezien een schaars goed in de wereld der games. Dat Jim Vessella naar buiten bracht dat zij bezig zijn met een remastered versie van Command and Conquer is voor mensen met een voorliefde voor RTS, zoals ik, zeer goed nieuws. Opmerkelijk was ook dat de winnaar van de Injustice 2 Pro Series een kwart van zijn 40.000 dollar aan prijzengeld doneerde aan de familie van zijn tegenstander. Misschien wel één van de grootste nieuwtjes deze week kwam uit het kamp van Sony. Zij doen komend jaar niet één van de grootste beurzen ter wereld aan. Volgens het bedrijf zijn zij op zoek naar alternatieve manieren om hun fans te bereiken en daar past de E3 dus niet meer bij. Wat die alternatieve manier worden blijft voor nu slechts gissen, maar een opmerkelijke move is het wel.

Command and Conquer1

Nintendo drukte deze week de gonzende geruchten rondom een Nintendo 64 Classic Mini de kop in. Hoofd van de Amerikaanse Nintendo-tak Reggie Fils-Aime wist te melden dat er nog geen plannen zijn voor een mini versie van de N64. De kleine varianten van de NES en SNES waren door Nintendo zeer strategisch gekozen om het gat tussen de Wii U en de Nintendo Switch te kunnen dichten. Voor Nintendo is er op dit moment geen noodzaak om met nog een klassieke console op de proppen te komen. Waar het ene gerucht de wereld uit wordt geholpen steekt de ander de kop alweer op. Uit de hoek van Microsoft gaan er nu geruchten dat er volgens jaar een schijfloze Xbox One op de markt gaat komen. Deze Xbox speelt dus geen discs meer af en werkt alleen met downloadbare games. Het zou een goedkopere versie van de huidige Xbox One moeten worden. Het is en blijft een gerucht, dus meer dan afwachten op een officiële bevestiging of ontkenning door Microsoft kunnen we niet doen.

Dat gezegd hebbende brengt ons alweer bij het einde van week 46. Zoals in de intro vermeld een bewogen weekje, maar daardoor ook allerminst saai. Het aftellen naar het einde van het jaar is weer begonnen en langzaamaan begeven we ons richting de feestdagen. Wat ons komende week weer te wachten heeft gestaan lees je in de highlights van volgende week. Welk nieuws van afgelopen week viel jou het meest op? Laat het ons weten in de reacties.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord